Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 579
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Аз пиех витамини с омега на Pregnacare до 4-ти месец. После ММ ми даде пак витамини Pregnacare, мо без омега. Моята АГ в 5 месец ми каза да ги спра, но аз още си ги пия  Mr. Green
Пия по 1 саше магнезиев диаспорал на ден. ММ каза, че е най-добър този и затова него пия. Нали той е разбирачът и каквото каже го пия  hahaha
Дано на стари години не ме отрови Joy
Я кажете дали имате наблюдения от количките Hauck Miami и Hauck Malibu  newsm78 Харесват ми визуално и ги има в Бамбино, където мислим да отидем след 2, 3 зедмици и да ги видя на живо..
Ако нямате наблюдения за тези двете дайте идеи за колички до 600 или 700лв макс  bouquet

# 391
Аз имам огромен проблем с името. Нямам идея. Предния път пак беше така, даже като се роди не бях сигурна. Направо не знам какво ще правя Sad
Дими, Хаук не са лоши, здрави, относително леки. Обаче съм чувала, за няколко случая, когато са се сгъвали нещо с бебето вътре...

# 392
  • София
Здравейте  Simple Smile
 Моето бебе напоследък е много подвижно и на всичкото отгоре имам чувството че се е обърнало напречно ooooh!  Много странни шутове отнасям.
 По отношение на магнезия,пия по един Диаспорал вечер,док иска и него да ми спре.
Добавки:
Fresh catch fish oil на Barleans
Витамин Б12 на таблетки
Витамин Д по две капки

Исках да ви питам вие потите ли се нощем?От около седмица се потя много обилно нощем,мисля че е нещо на хормонална основа,ама досега не съм чула друг така да се оплаква.

# 393
Аз имам огромен проблем с името. Нямам идея. Предния път пак беше така, даже като се роди не бях сигурна. Направо не знам какво ще правя Sad
Дими, Хаук не са лоши, здрави, относително леки. Обаче съм чувала, за няколко случая, когато са се сгъвали нещо с бебето вътре...
Как така  Shocked Има ли им нещо на бебчетата? Ох, не знам на коя количка да се спра вече..  Cry Аз знам кои харесвам, но нямаме толкова пари.. и 700лв ни е много, ММ каза нещо до 600 ако може

# 394
Привет,
избрали ли сте вече имена?
Аз имам голям проблем в това отношение. Чакам моме, но харесвам само 2 именаи за жалост не ни съвпадат мненията с ММ...а момента наближава и се чудя какво да правя...Simple Smile
Ние сме решили Никола, баткото не е много съгласен, но пък той има някакви странни желания като Раян и т.н. Simple Smile

# 395
Манха, сънувах, че вече си обсъждамр бебетата във ФБ и ти наричаше своето Мартин.

# 396
и аз предния път голям проблем с това име. Бяхме харесали Едуард уж, но ММ изведнъж реши, че не му хареса. и така аз влязох да раждам, без да знам как ще се казва детето. Нямахме втори вариант... Роди се това бебе и акушерката пита "как ще се казва" и аз викам " ми не знам". и след това като влезна при мен ММ и ми каза, че ще е Еди - ми текнаха сълзите. И така си е, аз си го харесвам.

Сега за момиче имаме уж фаворит, пак има леки разминавания, но пък за момче - нищо. Харесвам много Самуел и Симон, но ще видим. Момчешките имена не ни съвпадат с ММ и не знам какво ще измислим

# 397
  • София
Привет,
избрали ли сте вече имена?
Аз имам голям проблем в това отношение. Чакам моме, но харесвам само 2 именаи за жалост не ни съвпадат мненията с ММ...а момента наближава и се чудя какво да правя...Simple Smile
Ние сме решили Никола, баткото не е много съгласен, но пък той има някакви странни желания като Раян и т.н. Simple Smile

И мойто номер едно е Никола, но нямаме единомислие по въпроса:(

# 398
Викси, разликата м/у първо и 2-ро раждане има разлика.Това момиче му е 3-то.И в нета четох,че за първо имате време за душ и вана,за второ-само душ,а при трето-тичате към родилното.Ей с такива статийки си давам кураж  Rolling Eyes

И на мен ми е 3то, но не исках да ви занимавам с описание на 2то раждане......иначе разликата между двете беше точно около 2 часа - нещата започнаха горе долу по същото време сутринта, даже отидох в болницата час по-късно от първия път, отново след душ и старателно обезкосмяване (защото ме побиват тръпки някой друг да върти бръснарското ножче там долу)  Wink и приключиха 2 часа по-рано, т.е. за около 19-20 часа първия път и около 17-18 часа втория .....но наистина всичко е много индивидуално......сеге видим как ще се стекат обстоятелствата, но все си мисля че тия неща дето са по филмите с контракцийка и раждане още по пътя за болницата са много пресилении и са си чисто изключение  Peace

Знам че е от значение кое по ред раждане е, какъв е периода между ражданията и т.н, но се надявам да не се съкрати процеса от 20 часа на 20 минути Simple Smile

Имената - аз ги мисля чак след раждането.......набелязвам няколко за момче и няколко за момиче предварително и като гушна малкото съкровище някак си усещам кое име е най-подходящо.

Иначе за неизвестостта с пола, на мен ми се случи с първото раждане. До последно ми казваха че ще е момиче, а накрая момче......За миг изпаднах в шок - реших че или ще излиза още едно, или че ще сменят бебето  Mr. Green Добре че ми е одрал кожата и няма никакво съмнение че е моето дете, но шока в първия момент беше налице  #Crazy))

# 399
Много съм доволна - един от най-големите ми страхове да не взема да родя в 7-мия месец не се сбъдна - днес влизам в 8-ми   Party Party Party Следващата ми цел е да устискам поне още 4-5 седмици, за да мога да родя в болницата, която съм си избрала, че там неонатология няма и най-добре след 36 г.с. Praynig
За имена - нашата мацка ще е Бояна  Heart Eyes Мъжът ми нямаше грам претенции, а аз това име от малка съм си го харесала... а и баща ми е Боян де, да не се правя сега Mr. Green
А това с душа и ваната при първо раждане не виждам как ще стане - аз толкова ще се ошашкам при първите признаци на раждане, че баш вана ще си напълня  Shocked А пък мъжът ми като го знам какъв е, сигурно на 5-така минута ще е строен с багажа до вратата и даже за бърз душ ще трябва да му се моля да ме изчака Joy

# 400
Манха, сънувах, че вече си обсъждамр бебетата във ФБ и ти наричаше своето Мартин.
Дими  Shocked Ще ме вкараш в размисъл. Сега ще ти кажа защо. Преди 4 години като обсъждахме с една приятелка как да кръстя първия младеж тя ми каза, че много харесва Мартин. А аз тогава бях на друга вълна явно, казах й, че въобще не ми допада и никакъв шанс да е така. Споразумяхме се на Константин  Heart Eyes Сега обаче след много, много, ама МНОГО мислене, единственото име, което ми се вижда приемливо е Мартин. Обаче някакси не го усещам съвсем, а и действително не ми харесваше. Пфуууу, няма да е лесно.
За Хаука не знам какво да ти кажа. Може би не трябваше да го споделям това, вероятно рядко се случва, не знам. Обаче на 2 пъти го чух и съм го запомнила... Иначе от много майки съм чувала, че са много здрави.
Бъбъл, аз съм така от няколко месеца - нощем се преобличам по 2 пъти поне. Хормонално е явно.

# 401
  • Варна
Здравейте мами.Аз чакам моята мома началото на април.Вчера бях на лекар,и доктора ми каза,че бебето е с 2 пъти увита пъпна връв около вратлето.Много се притесних.На тоя етап обаче каза че нищо не може да се направи.Ще ме наблюдава.Като чета май в тия случаи се налага секцио Sad Аз мислех нормално да раждам,имам вече едно нормално раждане преди година и десет месеца.Явно късмета ми бил такъв..щом се налага и е по- сигурно за бебка.Случвало ли се е на някоя от вас раждала вече,такава ситуация и как се развиха нещата?Много съм притеснена да не се задуши бебето  Sad

# 402
Здравейте мами.Аз чакам моята мома началото на април.Вчера бях на лекар,и доктора ми каза,че бебето е с 2 пъти увита пъпна връв около вратлето.Много се притесних.На тоя етап обаче каза че нищо не може да се направи.Ще ме наблюдава.Като чета май в тия случаи се налага секцио Sad Аз мислех нормално да раждам,имам вече едно нормално раждане преди година и десет месеца.Явно късмета ми бил такъв..щом се налага и е по- сигурно за бебка.Случвало ли се е на някоя от вас раждала вече,такава ситуация и как се развиха нещата?Много съм притеснена да не се задуши бебето  Sad
Не се притеснявай! Те се омотават и размотават постоянно, нали те следят, няма страшно! На моята кума бебето преди месец беше омотано и бяха за секцио, ония ден като се чухме каза, че ще ражда нормално, защото се е отмотало..
Манха, на мен Мартин много ми харесва, друго име, което ми харесва за момче е Димитър. И двете ще си отиват с Константин  Mr. Green

# 403
bee, първо да ти кажа, че няма опасност бебето да се задуши, защото приема кислород чрез кръвта и пъпната връв. Моето първо бебе се беше омотало 2 пъти с пъпната връв, но не само около врата, а целия. Резултата беше, че както ме и предупредиха не можа да се обърне и си остана седалищно заради това. Но щом твоето е омотано около врата това значи, че най-вероятно не е опънало цялата пъпна връв, така че ако е главично мисля, че може да има естествено раждане. А и естествено има шанс да се отмотае. Не се притеснявай, важното е, че лекарите са го забелязали и ще наблюдават ситуацията. Довери им се и всичко ще е ок  Hug

# 404
  • Варна
Дано да се оправи.Иначе е заела поза с главата надолу Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт