Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 497
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Зимното бебе мажех с преварен зехтин, лятното - със Себамед. Доволна съм и от двете, но са приложими според сезона. Сега пак мисля да мина на Себамед. Иначе къпех (а каката и до сега) с гелче на Биодерма. Доволна съм и от Судокрем, Бочко, Здраве. Не мисля нищо да купувам предварително, а така да се каже в движение.

Аз искам да попитам, ако някоя от вас знае, в Токуда само с избор на екип ли се случват нещата, или ако тръгна да раждам мога да отида и там......... доста ми е близко и удобно като локация.  Приемат ли за раждане по Здравна каса, или накрая ще ми искат едни пари за раждането, дори и да е без избор на екип?
   Вчера проверих цените 1500лв. Раждане независимо как, 600 ле. неонатология за родено със секцио дете, 500 лв. за родено по естествен път. Допълнително и пожелание епидурална упойка, самостоятелна стая и т.н.

# 601
  • Бургас
Baby.st.ss, доколкото знам в болницата ползват козметика на Hipp. Аз взех на Мустела. Искаше ми се да взема на Тьопфер, но не намерих и мъжа ми ме нави да вземем Мустела. Иначе и аз исках да заложа на био козметика.

Днес си взех 45 дневния болничен. 11 кг съм отгоре, доволна съм. Казах на АГ-то за контракциите, но не ме пита колко начесто са. Явно не се впечатли. Казах й, че еднократно от няколко дни получавам силна болка много ниско долу между пубиса и сгъвката на крака и каза, че е от контракциите. Взе ми микробиология /много ме заболя от спекулума/. Погледна шийката, каза, че е добре.
Поръчах най - после скрин. Влязохме в един детски магазин и се оказа, че предлагат детски мебели на някаква ямболска фирма. Можех да си избера размер и цветова конфигурация. Взехме го чисто бял с три чекмеджета, като първото и последното чекмедже са в синьо. Купих си и чанта за количката за без пари - 30 лв. Ще я пробвам на количката, дано стане. Иначе е много хубава, има си и повивалник към нея за смяна на памперси навън. И подложка за повиване взехме. Като цяло деня беше ползотворен, но изтощителен /станах в 7 часа, но после поспах на обяд/.

# 602
Ние с ММ мислим козметиката да е или на Бочко или на Себамед.

# 603
 clean аз ей такива ги върших днес - решила съм полека - лека да чистя, че то нищо се не види през тея стъкла   #Crazy

сега ми се вие свят и смятам да полегна, който иска да готви, да мести боклуци...трябва да дойде голямото легло на бъдещия батко...

# 604
Според мен в Токуда се оливат с цените, но и аз съм решила вече. Иначе с първото раждане платих избор на екип 850лв и стая 70лв на вечер. Всичко беше супер, пари на ръка не съм давала. Много съм против. С лапароскопията един лев не съм дала, пак бях много доволна. Сега да видим Simple Smile

# 605
clean аз ей такива ги върших днес - решила съм полека - лека да чистя, че то нищо се не види през тея стъкла   #Crazy

сега ми се вие свят и смятам да полегна, който иска да готви, да мести боклуци...трябва да дойде голямото легло на бъдещия батко...
Аз викам едни момчета за 20 кинта ги светват.

# 606
Тези в Токуда  са луди, какви са тези цени??А и ако детето е здраво,защо трябва да го боцкат и да му правят изследвания... ??
Всичко е бизнес, печелят от нас и това е основното,което ги интересува:-(

# 607
  • Пловдив

Аз викам едни момчета за 20 кинта ги светват.

Нана, дай кординати моля  Praynig По 20лв на прозорец ли или как?
Днес измих печката и хладилника. Повтарям си какво трябва да пазарувам за вкъщи, за бебка. Организирам различни сценарии в главата си... Май гнезденето ме хвана.  Blush
Следобеда изкарах на Главната и в Градската. Събрах една приятна доза витамин Д  Mr. Green И най-накрая запазих час за фризьор - ще ставам хубава, да не изплаша детето като се роди хаха Мисля да скъся косата чувствително, защото много се изтощи и изсуши по време на бременността. Отделно започна много да се заплита в краищата.

# 608
Даже да ви кажа стискам палци да не ги вдигнат цените в Токуда, защото са такива от години,а в темата за Токуда коментират, че откакто турците са я купили болницата явно са решили да избиват инвестицията и наред са качили цени за ехограф, тонове и т.н Sad.са

# 609
Всички цени освен раждането са "осъвременени". И аз много го мисля това. С 1лв да вдигнат се отказвам.

# 610
  • София
Хаха, аз тая я сърбах с втория. Към месец-два преди да раждам, всички софийски болници вдигнаха цените, едновременно. Айде не сега пак, може ли Close

# 611
Боже какви са тези ненормални цени.  Shocked То направо си е лукс да родиш в хубави условия и да получиш нужното внимание в БГ. ooooh!

# 612
Според мен на мъжете страха им е да не изгубят вниманието на жената. Всички сме виждали такива сценарии, ражда се бебето и за жената всичко друго спира да съществува. Това секс, целувки си става направо табу, има случаи и когато жената се отпуска не за кг, а за външния си вид и ходи чорлава и омазана с бебешки пюрета. Иначе Белинда е права, то за това е партньорство и всеки си има своя роля.
Аз по принцип съм намислила на моята лекарка да й дам пари вместо да взимам бонбони и алкохол, но аз от години си ходя при нея и това е един вид благодарност.

# 613
В Токуда 2009 година раждах на същите цени - нищо не се е променило, засега.

# 614
Ако на някоя от мамите й се ходи чух добри отзиви за лекцията за кърмене в Майчин дом водена от акушерката Елена Василева. Следващата е на 14.03.
Пърпъл, мнението ми за Елена също е много добро! Не е скучна, успокоява и дава практични съвети!

Общи условия

Активация на акаунт