Остров Тасос /Тема 9/

• 121 624
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
По мои наблюдения, повечето хора сами си организират почивката в Гърция.
 /quote]
Никакъв проблем стига да знаеш как

# 196
Петерки, давай рецептата за миди с ориз и копър, че утре отивам за пресни миди на нашето рибно магазинче! Party Може и на лични, за да не е спам!

# 197
  • Варна
Много е проста.
Задушавам много ситно накълцан лук - 1 , 2 , 3 глави колкото ни е по вкус , може и 1 - 2 морковчета да накълцам , може само в слънчогледово масло , ама аз го правя в 50% зехтин.По желание и ако е търпимо за стомасите може и да го кавърдисам.Сетне прехвърлям в тавичка и нареждам отгоре сурови много добре почистените и стъргани с нож миди да покрият добре дъното , разпределям много добре измит ориз в количество според големината на тавичката и количеството на гладните . Вода слагам 1 + 3 или 1 + 4 (тук е добре да лиснеш малко бяло вино пак по вкус )според количеството и вкусовете на гладните и малко черен пипер.По желание може да се сложи някое и друго резенче домат , няко и друго листо дафинов лист.Покривам с фолио и оставям да покъкри във фурната 10 - 15- 20 мин. според вида на ориза - вие си го знаете колко е за бисерен , или дългозърнест , тайландски , а за ефект съм правил и с черен императорски Simple Smile . Махам фолиото и 10тина минути запичам на горен реотан , загасям фурната , поръсвам обилно с копър (може по желание да добавя магданоз и/или девисил) и оставям половин час да си дръпне ориза и да се овкуси.

# 198
Петерки, мерси! Simple Smile Рецептата звучи главозамайващо, но кой ще стърже мидите,? newsm78

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 17:19 от mimi.7299

# 199
Здравейте ,както вече може би писах имаме резервация за Скала потамия септември месец.Сега гледам в гогъл че от пристанището на тасос до там е 24 км за 1 час с кола.Толкова ли е бавен пътя или е бякаква грешка?

# 200
Здравейте ,както вече може би писах имаме резервация за Скала потамия септември месец.Сега гледам в гогъл че от пристанището на тасос до там е 24 км за 1 час с кола.Толкова ли е бавен пътя или е бякаква грешка?
Не, съвсем близо е. Пътят е планински, но широк и удобен и бързо се стига.

# 201
  • Варна
Петерки, мерси! Simple Smile Рецептата звучи главозамайващо, но кой ще стърже мидите,? newsm78

Akо си купите миди от каварненските ферми те са чисти и почти готови за готвене.Ориза можете да го сложите и в мазнината да се поомазни и позадуши Simple Smile

# 202

Akо си купите миди от каварненските ферми те са чисти и почти готови за готвене.Ориза можете да го сложите и в мазнината да се поомазни и позадуши Simple Smile
Добре ще търся каварненски, те са Сии Шелса, нали? В цяла Варна тях продават Simple Smile

# 203
  • Варна

[/quote]
Добре ще търся каварненски, те са Сии Шелса, нали? В цяла Варна тях продават Simple Smile
[/quote]
Няма да сбъркаш , г-н Станев прави хубави миди , нищо , че са дребнички , вкусни са Simple Smile

# 204
  • Варна
Пътя от ферито до Голдън Бийч е от зор половин час.
Пътя до мраморния плаж Салиара е черен , но нормално проходим с обикновена градска кола , дори на места се кара доста бързо и се стига за десетина минути.

# 205
  • До морето
Живот и здраве в събота заминаваме за Тасос. Резервирах едни студиа в Пефкари ще видим как ще е. Предният път бяхме в Потос, това ми е най-любимата част на острова. Чак се покапах като чета за октоподите и калмарите. И аз съм от Варна, и аз поназнайвам заведения с вкусни нещица, но като гръцките морски дарове няма. И цени, и грамажи, и вкус - много има докато ги стигнем.

Стана ми интересно за този пазар, къде мога да прочета повече, ще ми се да отидем и ние?

# 206

Пътя до мраморния плаж Салиара е черен , но нормално проходим с обикновена градска кола , дори на места се кара доста бързо и се стига за десетина минути.

Не знам по кой път си минал , Петре, но ние миналата година не успяхме да стигнем, пътят беше "бял" - посипан с бял мраморен прах, пред нас  към кариерата караше един камион и ръсеше вода, съответно пътят ставаше още по-хлъзгав, колите се движеха бавно и трудно. Бяха толкова много. На едно уширение до кариерата спряхме и попитахме дали има много до плажа и ни казаха, че няма къде да се спре, дори трудно може да се премине пътя за да продължиш напред. Отказахме се и се върнахме поръсени с мрамор Simple Smileи тази година мислим да ползваме морски транспорт.  newsm78 newsm78 newsm78

# 207
ketka111, би ли обяснила как точно с морски транспорт, че се заинтригувах и аз? Благодаря  bouquet

# 208
Морският траснпорт е корабчетата които трьгват от Лимена за обикола на острова .Една от спирката им е Силиара .
Много пьти сме минавали този пьт до Мраморния .да кофти е ,прашно е,бавно се стига  .Но не е невьзможно .Има и друг от главния пьт .но от не сме пьтували .

# 209
  • pomorie
Да стигнеш до плажа и за мен си е преживяване.Стръмно,мокро със завои,камиони.....и отпред се е ширинало едно моооре.Голям страх брах,но си заслужаваше.На връщане минахме по друг път,по билото на планината,тесен,но по- поносим....

Общи условия

Активация на акаунт