Милано - 7

• 86 236
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе, България
Pyjamka ,
Не бих могла да коментирам доколко програмата е изпълнима или не, тъй като нашето пътуване предстои и аз още сглобявам нашата, но само бих искала да отбележа, че според мене Музеят на Дуомо не работи в понеделник (ще съм много щастлива, ако се окаже верен твоят вариант, тъй като и ние ще използваме понеделник за разглеждане).
И още нещо - предполагам имаш предвид, но все пак - вторник след 14 часа музеите в Castello Sforzesco, както и аквариума,  са безплатни. Доколкото разбрах, пак минаваш през касите. Така че, ако решите, може да промениш програмата, така че да бъдат там в 14 часа.  Разбира се, ако искате да се възползвате от безплатния вход.
Сега се рових на сайта на Duomo. Ето тук пише, че почивен ден на музея е сряда. Честно казано, не се бях замисляла - гледах комбинираните билети и не допуснах, че в даден ден някое от местата може да е затворено.
За безплатния вход на Сфорца - хубаво е да се отбележи, че го има, както и на Пинакотека ди Брера. Моите съмнения обаче са, че те така или иначе ще гледат само отвън. Sad

# 256
Аз пък откривам ето това

http://www.duomomilano.it/en/infopage/hours-and-admission/80f6c2 … ca8-c5cbc768189e/

според което понеделник е почивния ден.

Най-отдолу на страницата има и pdf файл, според който също понеделник е почивният им ден.

# 257
  • Русе, България
По-вероятно твоята информация да е правилна и в понеделник наистина да е затворено.

# 258
  • София
Ние утре живот и здраве летим.

За утре сме предвидили катедралата, операта, галерия В.Е, тайната вечеря. Отделно трябва да ходим да взимаме за мъжете номерата за маратона.  Crazy След това планираме да отдъхнем малко в хотела и вечерта да се върнем до Катедралата, за да я видим през нощта.

Събота мислим да отидем сутринта до Сан Сиро, после към IL Centro, a вечерта да се разходим покрай Навили ( дано го пиша правилно)  Simple Smile

Неделя е маратонът. Аз и другото момиче смятаме да идем до аквариума ( чудя се като е свободен входът дали няма да е много голяма лудница, но ще пробваме.  Rolling Eyes Трябва да измислим и какво друго да правим, но ще импровизираме на място.  Simple Smile Следобед ( ранният надявам се) ще отидем до Сфорца ( пак е с безплатен вход) и ще разгледаме парка до него. За вечерта ще решаваме според това дали ще имат сили мъжете.  hahaha

И понеделник живот и здраве се прибираме сутринта към България.

Нарочно не ни е претъпкана програмата, това са нещата, които задължително искаме да видим, за другите ако остане време.

Стискам си палци за леки полети и хубаво време.  Praynig

# 259
  • Milano
Пижамка, погледнах набързо че нямам време.

Програмата си е ваша, но не бих пропуснала втората по важност църква в Милано, а именно ла Базилика ди Сант'Амброджо - патрона на града, там е погребан.

Която е до Сан Витторе.

http://www.basilicasantambrogio.it/

В Планетариума няма нищо.

Виж точно преди Музея на Натуралната история е виа Палестро.

И на нея е Галерията за Модерно изкуство, която е в една прекрасна вила.

http://www.gam-milano.com/it/la-villa/

sea.sea, аквариума е съвсем малък и лудница няма да има толкова, но виж на Кастелло - да.
Обикновено към обед се заформят големите опашки.
Според мен първо Кастелло сутрин рано и после Аквариума.

Тифани, не е малък Замъка - има доста зали.
Аз с дребната над 3 часа изкарах вътре.

Амаретка, за влаковете няма значение онлайн или на място, има значение типа влак.
Ако е регионален, цената е винаги една и съща, но е без места, т.е. може да пътувате и правостоящи.

За бързите влакове се купува по-отрано, защото икономическите тарифи се изчерпват бързо.

В твоят случай бих взела регионален влак - има на всеки час до Милано и пътя е 1,5ч (10,50 евро).
Ако идвате от Гардаланд, не сте обвързани с час, купувате си на гарата от машинки или от гише.

За твоите дати бързите влакове са на двойни цени (21 евро) и пътуват около 1ч.
Те си имат места. Само един видях на 14,90 евро следобед.
Така, че ако искаш тях - купувай сега.
В неделя вечер влаковете към Милано са пълни.

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 17:13 от regina di cuori

# 260
  • София
regina разбирам, но няма как сутринта, половината група е на маратон, ще видим какъв ще ни е късметът.  Mr. Green

# 261
  • Русе, България
regina, благодаря много за указанията, ще предам информацията! Истината е, че никак не е лесно да съставяш тур програма за град, в който никога не си бил. И колкото и да се старах, все нещо ми е убягнало. Сант'Амброджио ще се впише идеално след посещението на Музея на Леонардо Да Винчи.
Остава само да стискаме палци за хубаво слънчево време!

# 262
  • Вестерос
Мерси Реджи! Втората базилика съм я наредила в нашата програма Simple Smile

# 263
Pyjamka, билетите за Duomo онлайн ли ги купи или на място ще се купуват.Нещо не мога да се ориентирам в сайта. Аз искам да посетим само Базиликата вътре и покрива с асансьор. Предлага ли се такъв комбиниран билет и може ли да се закупи предварително?

# 264
Regina, помогни малко с транспорта плс. Как да стигнем на 16.04.2017 от този адрес: Piazzale Lugano 10 20158 Milan до Малпенса. Полета ни е в 11.50 часа. Според мен трябва да сме тръгнали около 7.30 - 7.40 часа от начална точка. 16.04 е неделя + това Великден, нещо не намирам автобуси в този час до Централна гара, затова питам. Някаква идея?

Tолкова рано?? В колко часа трябва да си на летището?

На Великден няма движение.

Взимаш си тролея н.90 от пиаццале Лугано за 9 спирки и слизаш на Centrale/Tonale (ок. 20мин) - на няколко метра са автобусите за Малпенса (на виа Саммартини).

Regina, ние го видяхме този тролей, но ме притеснява, че като го потърсим в maps-a точно за тази дата 16.04 - Великден се оказва, че няма разписание поне до 10.30 сутринта. Възможно ли е на празника да няма тролеи, за деня преди това и след това си има разписание...затова молих да предложите някакъв вариант за придвижване. Или аз греша нещо, може ли да се вярва на maps-a?

# 265
  • Русе, България
Pyjamka, билетите за Duomo онлайн ли ги купи или на място ще се купуват.Нещо не мога да се ориентирам в сайта. Аз искам да посетим само Базиликата вътре и покрива с асансьор. Предлага ли се такъв комбиниран билет и може ли да се закупи предварително?
Не съм купувала онлайн билети, нашите на място ще взимат. Не виждам да е написан вариант за комбиниран билет базилика + покрива с асансьор. Само терасите са 13 евро. Катедралата без криптата - не пише цена. По идея би трябвало да е безплатна (както в Рим самата катедрала Св. Петър във Ватикана е безплатна, а се доплащат други неща), но нека не съм категорична. Археологичната част самостоятелно е 7 евро, а криптата + музея е 3 евро. С Дуомо Пас А се спестяват напрактика 7 евро, защото той включва и трите неща на обща цена 16 евро.
Поне аз така разбирам написаното в сайта.

# 266
Pyjamka,
Сетих се нещо за посещението на Дуомо - билетите са валидни 72 часа, т.е. родителите ти могат да посетят музея в някой от следващите два дена.

# 267
  • Русе, България
lalence11, чудесна информация, благодаря!

# 268
  • Milano

Regina, ние го видяхме този тролей, но ме притеснява, че като го потърсим в maps-a точно за тази дата 16.04 - Великден се оказва, че няма разписание поне до 10.30 сутринта. Възможно ли е на празника да няма тролеи, за деня преди това и след това си има разписание...затова молих да предложите някакъв вариант за придвижване. Или аз греша нещо, може ли да се вярва на maps-a?

Не, не е възможно естествено.

Всеки град си има сайт на градският транспорт, който е много по-сигурен от мапс.

Точно пък н.90 върви и през нощта, защото е много важна линия (дясната кръгова).

Единствено на 25.12 и на 01.05 градският транспорт е с по-късо работно време - от към 07.00ч сутрин метрото до към 19.30ч, трамваи до към 20ч.

Ето разписанието на вашата спирка:

http://orari.atm-mi.it/90_11331.pdf

Гледаш последната колона (фестиво - празнично).

Вашата посока е Lotto - Isonzo, не обратното.

Метрото на Мачакини (Maciachini) ви е на 1,5 - 2 км.

Няма такава идея за Дуомо, Пижамка.

Допреди 2г беше така - Катедралата беше безплатно, криптата се плащаше.
Сега е платено дори да разгледаш само Катедралата.

# 269
Здравейте, завърнахме се след три пълни дни в Милано. Времето беше прекрасно и посетихме плануваните места.
Относно Дуомото има комбиниран билет: катедралата+ терасите по стълбите+ музея+ архиелогическата част за 12 евро. Само катедралата 3 евро.
Влакчето фуникуляра Бринате струва 5.50 евро.
Корабче Комо -Варена 16.70
Благодаря на всички които пишат и отговарят в темата!!!

Общи условия

Активация на акаунт