Глиган или кифла

• 121 917
  • 1 807
  •   1
Отговори
# 15
На мен ми е интересен минимумът платени козметични услуги, под които категорията на жената се понижава. Ясно ми е, че ще има различни стандарти, но все пак- къде сме българките между конската опашка и ежедневно оформяне от стилист.

# 16
Иди в "Красива мама". Там списъкът с минимума на козметичните процедури (без да броим балсамирането като египетски фараон) е само малко по-дълъг от средна влакова композиция.

# 17
Представям си, то ще е нещо като в "смъртта й прилича". И понеже доста от козметичните продукти съдържат формалдехид и глицерин, то си е половин балсамация приживе.

# 18
  • София
Фризьор за постригване и боядисване  и лекар-дерматолог за инжекциите. Всичко останало мога и сама вкъщи, имам всички технически устройства за тях.  newsm78 Не знам колко съм българка, теоретично съм 50%.

Но мразя да се гримирам, случва ми се няколко пъти годишно, за "публични" прояви. В офиса появя ли се с червило (и токчета), половината офис се изнася Embarassed Joy По тези критерии съм "глиган".

# 19
  • София
На мен ми е интересен минимумът платени козметични услуги, под които категорията на жената се понижава. Ясно ми е, че ще има различни стандарти, но все пак- къде сме българките между конската опашка и ежедневно оформяне от стилист.
Веднъж дочух една камериерка да обяснява на друга, че дамата се познавала по маникюра.
Та зависи от гледната точка. Ако ме разбираш.

# 20
  • Пловдив
За кифлата е ясно, но моля обяснете какво е жена-глиган? Защото си представям силно окосмена, вечно нападаща и грухтяща жена, а едва ли това е имала предвид авторката на темата  Laughing
И аз искам да се обясни.
Дотук знам само, че става дума не просто за глиган, а за глиган с анцуг.

# 21
Фризьор за постригване и боядисване  и лекар-дерматолог за инжекциите. Всичко останало мога и сама вкъщи, имам всички технически устройства за тях. 
Не мога да се лакирам сама. Нищо не мога да правя с лявата ръка. Ни-щич-ко.

# 22
  • София
Има сега една процедура, с кератин и баш формалдехид  - правят ти косата и седи като съвършено пресована доста дълго време. Та това е последния писък. Ако не сте го и чували - добре сте си.
Аз си правя всичко сама и токове не нося.

# 23
Чувала съм го, знам, че и негърска коса изправя. Нещо като обратното на къдренето.

Едно време е имало мода всички да са накъдрени. Не-накъдрена жена се е смятала за страшно запусната. И сега има лели, които си държат на ситните буклички.

Аз пък посещавам фризьор веднъж годишно- просто си пускам дълга коса, а не става, ако я режеш.

# 24
Аз пък посещавам фризьор веднъж годишно- просто си пускам дълга коса, а не става, ако я режеш.
Не е така. Като махаш крайчетата веднъж в месеца, расте много по-бързо и по-здрава. Това не намалява дължината ѝ.

# 25
Скрит текст:
Веднъж дочух една камериерка да обяснява на друга, че дамата се познавала по маникюра.
Та зависи от гледната точка. Ако ме разбираш.

Моите скромни наблюдения са, че с изряден маникюр (гел, лак, картинки и т.н.) са обикновено жени, които са дебели. Явно има някаква взаимовръзка...

# 26

И на мен ми е интересно. Не за друго, ами през живота си на козметик не съм стъпвала, вероятно трябва да бера много срам в КМ, но няма да се редя на опашката за мумификация все още.

# 27
В нашата, или хайде, за да не предизвиквам забележки, в моята действителност, ми се струва, че е по-неизгодно социално да си глиган.

А иначе е ясно, че трябва да се изяснят понятията кифла и глиган. За мен е кифлеене да си оправяш постоянно косата, сакън да не се разроши или някое косъмче да щръкне, примерно. Педантичността във външния вид, заглеждането на пръсти на краката, нокътна плочка и прочие дреболии, втеляването в техния изглед не ги разбирам. Всички тези неща ме изнервят и ме караха в младостта да се стягам в присъствието на жени. Глиган ми е по-трудно за определяне, но най-просто - има чувство за нечистоплътност и грубост.

От друга страна напълно разбирам 'кифлеенето' при красиви жени, все пак там това е актив, при нормалните, които като се нагласят ще минат за симпатични или най-много за хубавки, го приемам за загуба на време и други ресурси.

# 28
Не е така. Като махаш крайчетата веднъж в месеца, расте много по-бързо и по-здрава. Това не намалява дължината ѝ.

Косата расте средно с 1 см. на месец, ако всеки месец го махаш, как ще порасне? Това е правило за хора с коси, растящи по-бързо от нормалното. Косата расте от корена, няма значение дали се реже връхчето, това са градски легенди. Да, подобрява визията, но и от опит се вижда, че ако просто я оставиш, се набира най-бързо дължина. След това връхчета махам само при увреждане.

# 29
  • София
Фризьор за постригване и боядисване  и лекар-дерматолог за инжекциите. Всичко останало мога и сама вкъщи, имам всички технически устройства за тях.  
Не мога да се лакирам сама. Нищо не мога да правя с лявата ръка. Ни-щич-ко.
Колкото да нанеса лак с лявата ръка мога, отделно в ДМ вече продават  на Сали Хенсен 2-ката бързосъхнещи лакове, няма нужда от печене, с по един слой от двата вида стига, трае по седмица+. А си признавам честно, че ме е  страх от хигиената на маникюристките, ненавиждам изрязването на кожички с ножици, с които режат кожички на други хора, гнус ме е.

Моята коса расте много бързо (и скъпо, предвид нуждата от нова боя).

Общи условия

Активация на акаунт