За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 381 691
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 17 070
  • Пловдив
Преди време някой беше оставил зайче в клетка, бележка и 10 лева. И аз мисля, че повечето хора имат проблем с грижата и затова ги оставят. Сигурно и на тях не им е лесно да вземат това решение.

Мен пък ме дразнят псевдо загрижените. Паркинга ни, на нашата сграда си е, всяка сутрин е миниран от куче от съседната кооперация. Животинката не е виновна, виновна е стопанката, на която желанието и мерака й стигат, колкото да го свали на 5 метра от входа им и я мързи да му изчисти. Такъв човек в един момент вероятно решава, че не иска да се занимава и маха любимеца.
Сега се оказва, че мнението ми е разнопосочно…
Ми защото живота не е черен или бял, ами сив.

# 17 071
Мисля си за българската духовност.
За българската култура, големи умове и за просветлението ни.
Честит празник!

Иван Вазов
Език свещен на моите деди
език на мъки, стонове вековни,
език на тая, дето ни роди
за радост не — за ядове отровни.

Език прекрасен, кой те не руга
и кой те пощади от хули гадки?
Вслушал ли се е някой досега
в мелодьята на твойте звуци сладки?

Разбра ли някой колко хубост, мощ
се крий в речта ти гъвкава, звънлива —
от руйни тонове какъв разкош,
какъв размах и изразитост жива?

Не, ти падна под общия позор,
охулен, опетнен със думи кални:
и чуждите, и нашите, във хор,
отрекоха те, о, език страдални!

Не си можал да въплътиш във теб
съзнаньята на творческата мисъл!
И не за песен геният ти слеп —
за груб брътвеж те само бил орисал!

Тъй слушам си, откак съм на света!
Си туй ругателство ужасно, модно,
си тоя отзив, низка клевета,
що слетя всичко мило нам и родно.

Ох, аз ще взема черния ти срам
и той ще стане мойто вдъхновенье,
и в светли звукове ще те предам
на бъдещото бодро поколенье;

ох, аз ще те обриша от калта
и в твоя чистий бляск ще те покажа,
и с удара на твойта красота
аз хулниците твои ще накажа.

# 17 072
  • Бургас
Аз си мисля след това, което видях днес на два пъти по бургаския плаж, доколко  мъжете са изтрещяли и докъде стига свободията.Жени не съм виждала да правят така.

Чисто гол мъж седнал да се пече зад две майки с малки деца и това не на място, където  е приемливо и има други нудисти.После се разходи до морето, окъпа се, поприказва си и се върна и пак седна.

Втория пък бягаше/спортуваше по крайбрежието, напред назад и поне три пъти мина покрай нас подхвърляйки разни неща.

Родена съм на морето, виждала съм безброй голи, но такова нещо не бях виждала.Едно е да се печеш на нудистки плаж, друго е да се размяташ демонстративно атрибутите.

# 17 073
А жените по цици? Айде, че и те си ги размятат навсякъде. И ние ходихме до края на плажа и не ми беше приятно сред нудистите, излизаха от водата мъж и жена както майка ги е родила, възрастни, висящи им кожите, дълго време ми седеше като грозна картина пред очите, ама ММ ми каза - ти защо ги гледаш, ние дойдохме в тяхната част, не те в нашата, голяма работа - гол човек.

# 17 074
  • Другата България
Значи вие, които НЕ сте нудисти,  сте отишли на нудистки плаж и са виновни нудистите, че са ви нарушили дзена?
Аз пък това не го разбирам. Това е все едно някой да дойде у нас на гости без да съм го канила, и да ми прави физиономии, че кафето например не е от неговата любима марка. Или че е получил киселини от боба ми.
И жените по монокини съвсем не са релевантно сравнение с това мъж да се размята гол пред майки с деца на нормален плаж. Именно за тази цел са нудистките такива. Като му се размята, да ходи на тях.
Всъщност съпругът ти е е много умен човек.

# 17 075
Вървяхме по плажа към скалите, които са накрая. Права си! Именно той ме научи да не съм крайна за всичко Simple Smile В случая аз съм минала през тяхната територия, не те на централен плаж Wink

# 17 076
  • София
За цитирания по-горе гол на нормален плаж - веднага звъня на 112 като случай на ексхибиционист и да си го приберат. Или там каквото ги правят такива.

# 17 077
  • София
И жените по монокини съвсем не са релевантно сравнение с това мъж да се размята гол пред майки с деца на нормален плаж.

А кое е релевантно сравнение? Жена на плажа само по сутиен? Grin

За мен си е релевантно - има си облекло за плаж. За жените в две части, за мъжете в една, защото не е възприето да си крием части от гръдния кош пред обществото. Щом може жени да се пекат по цици, не виждам проблем и с ония типове. Някой тук замислял ли се е каква гледка е жена по монокини на плажа за намиращите се наоколо мъже? Ти да плажуваш ли, "палатка" ли да опъваш... Но явно е по-голям проблем, че някакви били голи на плажа, докато други имали гащи. Голяма разлика, особено ако са от модерните, дето са като два конеца, зашити под прав ъгъл и не оставящи нищо на въображението.

# 17 078
  • Бургас
В случая не ме възмути голотата, все пак не е тема табу в нашите времена, а начина по който нарочно и демонстративно се прекрачват границите на приличието.Помислих се да звънна на 112, но в крайна сметка какво могат да направят, освен забележка. Никъде няма изрична забрана, че не може да си бягаш гол, или че не може да си стоиш гол където искаш.За толкова години, това го виждам за първи път.

По повод жени по монокини и голи жени -убедена съм, че мъжете нямат нищо против нито да им стои, нито да им бяга гола /по монокини жена ако изглежда естетеично,  даже биха се забавлявали, биха подхвърляли те на нея разни неща.

# 17 079
Никога не бих звъняла на 112 за такова нещо. Предполагам, че имат по- важни неща за разрешаване. И дали някой е с дрехи или без съвсем не ме вълнува.

# 17 080
Вас може и да не ви вълнува, но това е обществен плаж, а по алеята минават и деца. Не е редно, както и да го погледнеш. Аз на обществени места не ходя гола. Предполагам и вие не го правите.

# 17 081
Голотата е естествена, не е задължително да е красива и да отива само на млади хора. Не стряска децата, ако са научени правилно. Тия деца ще учат медицина, ще учат изкуства, ще гледат много голи тела в живота си, вкл собственото.

И не е нормално мъжете "да подхвърлят разни неща" на жена по монокини.

# 17 082
  • София
Мисля си, че всеки трябва да има право на избор (той и децата му), дали и чия голота да гледа.

# 17 083
Всичко трябва да е в границите на нормалното. Трябва и да си сигурен, че имаш умението да обясниш на детето, че е нормална голотата и разни други важни неща. Имам такъв случай на дете, не знам как са му обяснени нещата, но се държи неадекватно и по-добре да не коментирам.

# 17 084
  • София
Моят син е на 5 и не го възпитавам, че е нормално мъже и жени да ходят голи, където и да било. Не ми пука особено дали моя подход ще се възприеме като старомоден или консервативен. Има места, където мъже и жени могат да се размяткват както си искат. Обществен плаж не е мястото и нито аз, нито детето ми, сме длъжни да се съобразяваме с на някой си свободата да си показва тялото.

Общи условия

Активация на акаунт