Възходяща кариера или любовта на живота...?

• 22 319
  • 330
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз работех в чужбина, и аз прекъснах заради мъж и деца, смених си тотално професиите няколко пъти и нито миг не съжалявам за това. Не го тълкувам като, че съм го направила "заради мъж". Може би наистина съм го направила, за да открия любовта на живота си - децата, дома, животните, това, което работя сега.
Не се страхувайте от промените и не съжалявайте за миналото!

# 136
Дам. Изобщо не им се плашете на промените. В днешно време е така лесно да си изберете когато ви хрумне немщо друго ... Мъж тук, мъж там .. .хубава работа където си поискаш ... такъв дефицит има за раб. ръка ... с хляб и сол те посрещат където и да ти скимне да се появиш .... а дом се създава като с вълшебна пръ4ица. Само решаваш и хоп!

# 137
Нищо не се знае. Може и да зачертае, може и да си продължи.
А норма за деца май отдавна няма. И едно може.

# 138
 и 1 може и 11  може, но имаш ли поне едно дете то цял живот си майка !

# 139
  • София
Според мен Лъки е напълно наясно, че животът й ще се промени тотално, че с работата й ще е приключено след децата, тя сама го спомена на няколко пъти, така че не е като да не знае с какво се захваща.
Честно казано, не смятам, че има жена, чийто живот да не се промени драстично след децата, така че това не е нещо супер странно и необичайно, че толкова да го дъвчем и обсъждаме.

# 140
Темата е като морско свинче- нито е морско, нито е свинче.

Та нито има Голяма Любов все още, нито има кариера незаменима.

Кариера е това, което ти дава незаменими способности, които може да си отнесеш навсякъде по света. Служебните пътувания не ги броя за успехи.
Mда, от позицията на невероятния ти стаж от 4 години като супер- мега- незаменим капацитет!
И да, в личен аспект си разведена неомъжена, живееща в жилище не на твое име, което друг изплаща.
Освен това и безработна.
Но пък с манията да смяташ, че от всичко разбираш и непременно трябва да наложиш мнението си на другите.
Селото няма да излезе от теб.

# 141
Ами и аз това казвам, БърдиPeace.

# 142
Ами след като е пуснала темата дъв4ем . Ако и е ясно без дъвкане то защо е пуснала темата ?

На вси4ки им е ясно, 4е живота ще се промени ... много остават оба4е така ошашкани при промените ...

# 143
Да, ама на 34 вече трябва да не ти пука, защото за точно тия промени в момента минава ако не последен, то предпоследен влак.

Tsugumi, знам, че ме обичаш много, и аз обичам начина, по който специално за моя казус кацаш в темата, за да ми припомниш всичките житейски дефекти.

Иначе в сегашния глобализиран свят- много силно се надявам наистина селото да не излезе от мен. Това е невероятен защитен механизъм. Иначе човек почва много да вярва на сложни и фини сценарии.

# 144
А да. Тук си права. Това с 34 го бях пропуснала. НА 34 може да се раздейства без да пита толкова. По-лено щеше да си беше намерила някой от по-наблизко, но след като до това се е докопала ... това ще  е, какво да се прави.

# 145
  • София
Е, и какво като много остават ошашкани при промените - да не раждат деца ли? Нещо не мога да разбера какво точно проповядваш, Бандиера роса.

Аз самата родих второто си дете на 34 и въпреки че имах вече едно на 10г, бях ошашкана от промените, просто бях забравила лошото и проблемите. Ама какво, имам си ги, гледам си ги.

# 146
Дам. Изобщо не им се плашете на промените. В днешно време е така лесно да си изберете когато ви хрумне немщо друго ... Мъж тук, мъж там .. .хубава работа където си поискаш ... такъв дефицит има за раб. ръка ... с хляб и сол те посрещат където и да ти скимне да се появиш .... а дом се създава като с вълшебна пръ4ица. Само решаваш и хоп!

Не знам дали правилно усещам някаква неуместна ирония, но всъщност е точно така. Когато човек не се бои от промените и от поемането на риск, целият свят му е на ръка разстояние, и всичко е възможно.
Авторката So Lucky изглежда от точно този тип хора, които умеят да си организират нещата, и не мисля, че има защо да се безпокоим конкретно за нея  Peace

Разбира се, има и достатъчно криви ракети, за които Космоса никога не е достатъчно просторен, но това се дължи на лични характеристики и нагласи, а не на обективната липса на мъже, работа, или каквото и да било друго.

# 147
А да. Тук си права. Това с 34 го бях пропуснала. НА 34 може да се раздейства без да пита толкова. По-лено щеше да си беше намерила някой от по-наблизко, но след като до това се е докопала ... това ще  е, какво да се прави.

Точно това имам предвид под "късно" майчинство. Защото е последен шанс. И ако го пропусне заради т. нар. "кариера", колкото и да е хубава, нещата са несравними- до края на живота си ще живее с усещането, че е заменила нещо супер важно за друго, което е хубаво, но не е от същото естество.

В тоя смисъл- работа се намира, да, и то много по-лесно. Виж шансовете за брак и дете ще стават все по-мижави оттук нататък, до нулеви.

Tsugumi, сдържаш ли си дъха за момента, в който ще остана на улицата с три деца заради млада любовница?

# 148
Е, и какво като много остават ошашкани при промените - да не раждат деца ли? Нещо не мога да разбера какво точно проповядваш, Бандиера роса.

...

И го оставя на свекито за по 6 месеца , докато ти преплуваше океана насам-натам?
Просто пиша след предни мнения как може да се пътува по работа непрестанно и да се гледа едновременно дете. Ти пък на фона на вси4ките бисери в темата какво се хвана за мен?

Аз проповядвам, 4е колкото по-лесно си устроиш живота , толкова ще ти е по-лесно (и на теб и на семейството ти) и не можеш да си мислиш, 4е децата винаги ще ги напаснеш само с щтракване на пръсти. Това е . Ако не си съгласна ок. Все ми е едно. Собствено мнение давам тук, нали?

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 11:31 от Bandiera rossa

# 149
А да. Тук си права. Това с 34 го бях пропуснала. НА 34 може да се раздейства без да пита толкова. По-лено щеше да си беше намерила някой от по-наблизко, но след като до това се е докопала ... това ще  е, какво да се прави.

Ти запозна ли се с темата, или си смучеш от пръстите?
Момичето е имало предишна 7 годишна връзка.
Има и финансови и жилищни придобивки, дето са недостижими на за 99℅ от жените в Бг.
Какво се опитваш ти и Сирен да я изкарате някаква смотла, дето за пръв път вижда мъж?

Общи условия

Активация на акаунт