СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 303
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Калифорния
Здравейте,

СМГ имат ли си библиотека? И дали ще искат да им подаря 200-300 книги фантастика, издадени в периода 1980-2010г.
Ако не - имате ли идея коя библиотека в София може да ги иска?

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 21:10 от annie_to

# 76
Имат библиотека, скоро я ремонтираха.

# 77
  • Sofiq
Здравейте,

СМГ имат ли си библиотека? И дали ще искат да им подаря 200-300 книги фантастика, издадени в периода 1980-2010г.
Здравейте, решението Ви е изключително благородно. Представям си какво ви е да се разделите с тази ценна колекция, която сте събирали толкова време.
Където и да решите да я дарите, ще зарадвате много хора!

# 78
  • Калифорния
 bouquet благодаря за високата оценка. Ще заминаваме в чужбина и книгите няма да можем да вземем. Така че решението да се разделим с тях беше неизбежно  Simple Smile. Мъжът ми ги е купувал, а той е възпитаник на СМГ и затова първо питам за тяхната библиотека. Пък и математиците са по-склонни да четат фантастика, ми се струва  Wink. Аз съм от хуманитарна гимназия и там интересите са към други жанрове.

# 79
Как се разпределят учениците в 8 клас ? По бал  или по ниво на английски език  ?

# 80
Как се разпределят учениците в 8 клас ? По бал  или по ниво на английски език  ?
Няма определен критерий.

# 81
Ученици от СМГ в най-елитните университети в Европа
http://www.studyabroad.bg/home-news/1720-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B … D0%BE%D0%BF%D0%B0

# 82
Антони Стоянов е тазгодишният лауреат на Наградата за европейски гражданин на ЕП

http://www.europarl.europa.eu/bulgaria/bg/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0% … 0%B0-%D0%B5%D0%BF

# 83
Зимата, когато ремонтираха библиотеката, подновяваха и книжния фонд. В коридора бяха натрупани мноооого стари книги. Между тях имаше и фантастики. Знам, защото моичкият, като види книги и..., та му разрешиха да рови и каквото юу хареса, да си вземе, защото ще ги хвърлят и трябваше да е чисто до изборите (беше точно преди президентските). Та тогава рових с него и изнесохме 3 чувала мат. литература и сборници. По-добре потърсете друго училище.

Здравейте,

Здравейте, решението Ви е изключително благородно. Представям си какво ви е да се разделите с тази ценна колекция, която сте събирали толкова време.
Където и да решите да я дарите, ще зарадвате много хора!

# 84
 Жалко , че не се разпределят децата по ниво на езика или поне не по класове , но  на някакви потоци или групи. Мислех, че са по  - гъвкави в това отношение. То  не е трудно  да го измислят , за да са  по- полезни на децата.  Ама както и да е. Явно за част от децата 8 клас ще е  "айляк " положението.

Сигурно много е писано преди години, но  пресни отзиви за АЕ ,  НЕ като 2-ри чужд - там какво е положението Не, че имам някакви кой знае какви очаквания , но все пак  ?
Кои ще са преподавателите по АЕ за 8 клас ? Някакви отзиви за тях ? Може на лични.

# 85
Зравейте! Моя близка се поинтересува за разпределението на децата в паралелките с АЕ след 7-ми клас и и бяха казали, че нямат практиката и възможността да разпределят децата според нивото им на англиския. И аз подозирам, че ще е "курортно" положението по английски език за някои деца в 8-ми клас (ако ни приемат, разбира се, надявам се 97 и 95 т да стигнат).
А исках да попитам "опитните" родители на семегейци - наистина ли преобладават момчетата в паралелките (интересува ме гимназиалния курс)?

# 86
  • Калифорния
Зимата, когато ремонтираха библиотеката, подновяваха и книжния фонд. В коридора бяха натрупани мноооого стари книги. Между тях имаше и фантастики. Знам, защото моичкият, като види книги и..., та му разрешиха да рови и каквото юу хареса, да си вземе, защото ще ги хвърлят и трябваше да е чисто до изборите (беше точно преди президентските). Та тогава рових с него и изнесохме 3 чувала мат. литература и сборници. По-добре потърсете друго училище.

Интересна информация, благодаря! За съжаление, предполагам, че във всички училища е така. Писах си с библиотекарката на СМГ. Каза, че лятото ще правят ремонт и няма къде да ги сложат, затова могат да вземат книгите на есен. Другият вариант е Столична библиотека, но си мисля, че на СМГ ще им бъдат по-полезни.

# 87
  • София
В паралелките наистина преобладават момчетата.

# 88
В паралелките наистина преобладават момчетата.
Тази година може да не е така. Предвид високите оценки по МАТ на много момичета.
Със сигурност ще има повече девойки  от друга година. Което  си е много хубаво.
Поначало са си кът и все така се оказва , че 1 момиче е харесвано от поне 5 момчета  Joy

# 89
Темата не е много активна , което може би е добре. / Може и да значи , че в това училище всичко е наред/
Но да попитам друго. Има ли курсове по математика , за ученици , които са от други училища ? Имам предвид горен курс 9-12клас.
Някъде преди време четох, че директорът  имал идея да организира такива курсове н-р за деца от Немските гимназии, които искат да учат немски на по - високо ниво , но и да не се откъсват прекалено много от математика. Тази идея се подкрепяше струва ми се от родители , но  докъде са стигнали нещата  ?

Общи условия

Активация на акаунт