СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 214
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Формално Г-н Стоянов е прав, че други училища, включително и ПЧМГ са "облагодетелствани" спрямо СМГ /и други училища/ относно минималните точки на допуснатите на втори кръг на ЕК. Жалко само, че не го е казал по подходящ начин, защото от това той се поставя в неизгодна позиция и си губи едно от "предимствата" в "спора".
И как точно са "облагодетелствани" от ПЧМГ? Да не би да са допуснали деца с ниски точки?
И да не би да ги пращат директно на на награждаване? Не, пращат ги на състезание, където никой не им изкарва точките, сами трябва да си ги изкарат и смея да твърдя, че високите точки от 1 кръг не са гаранция за високи такива на 2-ия. И както е видно, въпреки всички явили се деца, включая тези от СМГ, в някои класове именно деца от ПЧМГ са на първо място. Тези деца са се класирали с високи точки и не им е била нужна "помощ" за това. Така че това изказване е смешно.
Изказването ми никак не е смешно и ще помоля за въздържане от подобни определения.
Споменала съм само един-единствен факт. Това е, че децата, явили се при единия организатор са допуснати с различни точки до национален кръг от тези, явили се при другия.
А това, че отиват да се състезават, кой как се е справил е съвсем друга тема.
Допуснати ли са децата с различни точки на национелен кръг при двамата организатори. Да? Или не?
И отново моля без определеня. Нека спазим добри тон!

# 496
Скрит текст:
Math mother, би ли споделила кой е класния ръководител или кой точно Ви задължи да давате 10лева за концерта?
През 4 -те години сина ми е плащал,  само, ако е ходил. Случвало се е да пропусне и никой не му е искал никакви пари.
Абсолютно задължително. Но за мен това не е проблем, просто го споменавам като факт. Класни... много.
И аз потвърждавам .. класните не дават избор !
Но за 10 лева ли ще си разваляме настроението.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 20:13 от មេ

# 497
Основният проблем обаче в момента е, че сте разединени. Че повечето от вас, чиито деца не са в 10а и 10 б някак си не ги интересува или някои даже и злорадстват!
Но поведението на повечето от вас е недостойно! Жалко.
Лесно е да посочиш с пръст и да лепнеш епитет "интригант". Лесно е разбира се, защото "Крадецът вика дръжте крадеца".(
Останете си със здраве и живейте с мисълта, че сте "достойни" родители.

Много тежки думи и то от човек, който не е свързан със СМГ. Ама са и пресилени, че и даже манипулативни - никой не злорадства и всички са огорчени от ставащото.
А разделението между нас е следствие от разделението вътре в СМГ, което пък е следствие от разделението на математическата гилдия. Нима е наша вината, че има такова? И кое според теб е достойното поведение? Едната половина да си загърби принципите и пристрастията за да защити без уговорки интереса на другата?  Да не говорим, че тези, които не стоим твърдо зад Петя Тодорова, всъщност в болшинството си се въздържаме от вземане на страна и съвсем не сме срещу нея.  Интересно какво повече очакваш? Дето се казва, като сме изправени пред конфликт на интереси ние предпочитаме да излезем от спора. Ако и Петя Тодорова беше направила така и не беше подписала сега казус нямаше да има.

П.П. То не се знае и какво точно е подписала де. Наложих подписа на Петя Тодорова от двата протокола един върху друг и те съвпадат на 100%. Да казвам ли, че не е възможно човек да се подпише по абсолютно еднакъв начин на два различни документа? Което говори за това, че даже и протоколите са фалшиви и са плод на някаква незаконна машинация.

# 498

Не желая да обиждате повече моята и на детето ми преподавателка без дори да имате беглата представа за какъв достоен човек говорим. Не случайно, имена от величието, на които само се прекланям, я защитават.[/b]

И аз заставам зад тези силни думи като майка на дете от  10б - другият ощетен клас , на който всъщност тя е истинският класен ръководител, , защото те, милите, друг нямат, и Ви моля да спрете да пишете повече! Не можете да ни разберете, нас, родителите на децата от 10а и 10б, поне се спрете, моля Ви!

Не мога да повярвам от къде тръгнахме, къде стигнахме .....

Много се радвам за детето . Но тази дама , отряза много други деца, даце от останалите калсове на СМГ, Деца от 125 СОУ, деца от МГ в Ррусе, Бургас .... Всички деца от МГ който се явиха при СМБ
Не е въпроса само СМГ, а всички деца. тази г-жа застана с подписа си и отряза всички деца който не са с СГ - .
Показа че за нея интригата е над морала, и единствено медиите и всички който скочиха ги накараха да приемат резултатите на най добрите деца .
Морал и чест - неща който тази дама не показа, за това няма място в СМГ

Но

math mother, предполагам, че очакваш евтини манипулации като горната да минат Simple Smile
И разчиташ, че никой няма търпение да се запознава с детайлите. В случая не е необходимо.
Има единичен ясен официален документ на МОН...

В който ясно и категорично се казва:

МОН писмено се разграничива от решението на националната комисия!
Решението определени ученици да не бъдат допуснати до национален кръг на състезанието Европейско кенгуру 2017 г. не е взето от Министерството на образованието и науката (МОН) и не е съгласувано с експертите.

Не се обяснява, че е нямало необходима информация за да се вземе адекватно решение, а в прав текст се казва, че е взето погрешно и МОН ще предприеме необходимите действия за да го анулира и да се вземе друго.

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Otlichni-uchenitci-izhvar … hdu-d_655613.html

Написано е кратко и ясно :

Причината за станалото не е нелепа грешка при изготвянето на списъка, а съзнателно взето решение, плод на враждата между двама математици.

Моите интереси са математиката и състезанията, а не мръсните училищни войни!
Но да ме правите на идиот - мен, стотиците родители, които протестираха и изпращаха писма до МОН преди два месеца, десетките математици, които се бориха срещу тези своеволия... е тъпо.
Това са факти.
Които сами по себе си честно казано не знам доколко имат връзка с неприятния проблем.
Но моля ви, не ги преиначавайте, защитавайте тезите си на тяхна основа.

Благодаря. Това са фактите

# 499
Основният проблем обаче в момента е, че сте разединени. Че повечето от вас, чиито деца не са в 10а и 10 б някак си не ги интересува или някои даже и злорадстват!
Лесно е да посочиш с пръст и да лепнеш епитет "интригант". Лесно е разбира се, защото "Крадецът вика дръжте крадеца".(

Много тежки думи и то от човек, който не е свързан със СМГ. Ама са и пресилени, че и даже манипулативни - никой не злорадства и всички са огорчени от ставащото.
А разделението между нас е следствие от разделението вътре в СМГ, което пък е следствие от разделението на математическата гилдия. Нима е наша вината, че има такова? И кое според теб е достойното поведение? Едната половина да си загърби принципите и пристрастията за да защити без уговорки интереса на другата?  Да не говорим, че тези, които не стоим твърдо зад Петя Тодорова, всъщност в болшинството си се въздържаме от вземане на страна и съвсем не сме срещу нея.  Интересно какво повече очакваш? Дето се казва, като сме изправени пред конфликт на интереси ние предпочитаме да излезем от спора. Ако и Петя Тодорова беше направила така и не беше подписала сега казус нямаше да има.

П.П. То не се знае и какво точно е подписала де. Наложих подписа на Петя Тодорова от двата протокола един върху друг и те съвпадат на 100%. Да казвам ли, че не е възможно човек да се подпише по абсолютно еднакъв начин на два различни документа? Което говори за това, че даже и протоколите са фалшиви и са плод на някаква незаконна машинация.
Казвам това, което мисля. А че то Ви се струва манипулстивно, извинете, но това е Ваш проблем. Доста се написа и мисля, че вече всеки тълкува написаното така както му е нему удобно. Вижте и коментара, следващ Вашия, и после ми кажете, че всички сте огорчени. Разделени сте и това е наистина жалко.

# 500
И как според теб да се съединим? Коя от двете групи да отстъпи -тази, която си гледа интереса или тази, която гледа принципите?

# 501
Скрит текст:

Казвам това, което мисля. А че то Ви се струва манипулстивно, извинете, но това е Ваш проблем. Доста се написа и мисля, че вече всеки тълкува написаното така както му е нему удобно. Вижте и коментара, следващ Вашия, и после ми кажете, че всички сте огорчени. Разделени сте и това е наистина жалко.
Е и, какво предлагаш ?
Като не си  в кюпа какво дириш между шамарите ?

# 502
Черна станция, принципи? Ако беше до принципи гневът щеше да е насочен другаде. А и дали ожесточението на някой не се дължи и на материалния интерес, който следва от това състезание при победа?
Не виждам да разпъват на кръст другите членове на комисията? Защо само г-жа Тодорова? Или тя е удобната изкупителна жертва? Другите уволнени участвали ли са в тази комисия и подписвали ли са този протокол?  Защо са аут от гимназията?

# 503
Черна станция, принципи? Ако беше до принципи гневът щеше да е насочен другаде. А и дали ожесточението на някой не се дължи и на материалния интерес, който следва от това състезание при победа?
Не виждам да разпъват на кръст другите членове на комисията? Защо само г-жа Тодорова? Или тя е удобната изкупителна жертва? Другите уволнени участвали ли са в тази комисия и подписвали ли са този протокол?  Защо са аут от гимназията?

- Аз материален интерес нямам никакъв. Нито какъвто и да е друг и пиша само от принципна позиция. За другите не знам.
- Другите членове на комисията не за изправени пред конфликт на интереси. Те си гледат своя интерес и то си е тяхно право.
- За другите уволнени учители май всички се изказаха, че са против и за тях спор няма. Какво още очакваш? Да не говорим, че и за тях протестите са просто гарнитура към протестите на засегнатите от уволняването на Петя Тодорова и това се вижда ясно.

# 504
Аспарагус, добре, че във Вашето училище всички сте единни...
Това не е новост. И преди случая бяхме разделени на поддържащи и нехаресващи работата на СГ. Но имаше и много без мнение и без отношение към проблемите. Сега, обаче, те са активни, защото са "настъпени". Нас ни тъпкаха цяла година, но нямаше медиен отзвук и беше по-тихо в темата и те не ни помагаха в борбите. Те писаха ли до МОН, за да се стигне до допускането? Не, ние (като повечето от нас не бяхме лично засегнати) вдигнахме шум и "осигурихме" оправданието на г-жа Тодорова, "че в крайна сметка нещата се оправиха".
Блис, ти не беше ли с малко дете в ЧУ? За какви принципи спориш? Кой друг от комисията предлагаш да разпънат и от кого?

# 505
Скрит текст:

Е и, какво предлагаш ?
Като не си  в кюпа какво дириш между шамарите ?

Грозно изказване, много грозно и пошло.
Мислете за децата си, за образованието им и за това какви личности щр станат... Мислете кое е най-добре за всички, а не само и единствено за вашето гардже. Когато вдички сте добре - и дрца, и родители, и учители, ще вървите напред. Говорете и разберете фактите и истината. И после взимайте решения.
Ама кво се напиням и аз...

# 506
  • sofia

Да, той и директора го каза, че подписа изглеждал като залепен. Това е и причината да я попита дали потвърждава подписа си под този документ, както каза в интервюто, и тя го е потвърдила.                                                  По принцип е трудно да се изразяват обективни позиции, защото всички факти са ясни за малцина и те никога няма да станат достояние на масовата публика.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 21:24 от googlish

# 507
......
Блис, ти не беше ли с малко дете в ЧУ? За какви принципи спориш? Кой друг от комисията предлагаш да разпънат и от кого?
Проблем ли са за Вас частните училища?!?! И моето дете е в ЧУ.
И да, прави впечатление, че тази комисия се е състояла само и единствено от П. Тодорова.... А другите членове.
 Абе въобще и изобщо оправяйте се.

# 508
Изказването ми никак не е смешно и ще помоля за въздържане от подобни определения.
Споменала съм само един-единствен факт. Това е, че децата, явили се при единия организатор са допуснати с различни точки до национален кръг от тези, явили се при другия.
А това, че отиват да се състезават, кой как се е справил е съвсем друга тема.
Допуснати ли са децата с различни точки на национелен кръг при двамата организатори. Да? Или не?
И отново моля без определеня. Нека спазим добри тон!

Абсолютен факт. Ама за изненада на доста хора (или може би така им изнася) за това не е виновна г-жа Тодорова. Някак си се пропуска, че единствения виновен за тази ситуация е СМБ който си позволи да вземе функциите на националната комисия и да определи допуснатите деца от явилите се при тях. Та затова от деца с еднакви точки едни са допуснати, а други не - само и единствено поради СМБ.

Пък който твърди, че г-жа Тодорова е виновна за подписания от нея протокол, да вземе да си направи труда и да запита СМБ кога и как предадоха официални протоколи с резултатите на явилите се при тях деца на националната комисия. За да ги има предвид комисията при определяне на допуснатите на национален кръг. И после да добави тук писмо, номер, дата...

# 509
......
Проблем ли са за Вас частните училища?!?! И моето дете е в ЧУ.
И да, прави впечатление, че тази комисия се е състояла само и единствено от П. Тодорова.... А другите членове.
 Абе въобще и изобщо оправяйте се.

Разбира се, че имат проблем с частните училища. В предните страници директно си се видя злобата. Конкуренцията бърка в здравето на някои.

Черна станция, разбира се, че не визирах теб. Ти си от малкото опитващи да балансират. Мисля, че ме разбра.

Общи условия

Активация на акаунт