Проблем с родителите

• 21 419
  • 266
  •   1
Отговори
# 150

Според мен, началото на 20те години, когато човек учи, работи колкото може, излиза с приятели, ходи на срещи, гледа филми с вредна храна, и изобщо прави всичко, което му е приятно, ето това са незаменими години и е хубаво да се изживеят.
И гаджето ще те спре да учиш, работиш, излизаш с приятели, да гледаш филми с вредна храна и да правиш всичко, което ти е приятно? Къде ги намирате тези свръх ограничаващи патриархално настроени мъже?

Може би не си ме разбрала. Написала съм "ходи на срещи", като имах предвид, че човек ходи на срещи с гаджето, но не живее с него. Според мен на човек му трябват тези няколко години за да съзрее и да е готов евентуално да създаде семейство. Ти, доколкото разбрах, си се изнесла на 23, а аз коментирам възрастта на авторката, като твърде ранна за такива подвизи с гаджето. От 19 до 23-24 има голяма разлика и мисленето коренно се променя. На пръв поглед няколко години, които изиграват важна роля в развитието на човек-избор на специалност, нареждане на приоритети, план за бъдещо развитие. Сестрата на моя приятелка на 19 заживяла с гаджето и в един момент се обаждала на сестра си да се оплаква, че се карали кой да чисти и готви, и въобще били погълнати от битовизми на толкова ранна възраст.  Rolling Eyes

# 151
Кое пък му е хубавото да се метна и да живея с първия мъж в живота ми и то на 19?
Полза никаква.Ако е до ползите най -много да ми е финансиово изгоден,защото с едно средно образование няма как да се изкарват много пари.Даже и да бягам от родителите си няма да заживея с първия насреща ми.Няма да избяга.Пък и да избяга.Мъже бол.Чак пък да не може да си намери друг не го вярвам.Познавам мъже с комплекси дето ги е страх,че друга жена няма да намерят и им ходят по гайдите,ам не вярвам да има такива жени.
Навремето брака може да е бил алтернатива и разнообразие,но при сегашния живот и разнообразието ,което предлага не виждам,защо да се бърза с брака.От опит казвам,че е едно да ходиш необвързан където ти скимне,друго е да влачиш мъж и да се съобразяваш с него,а за децата е ясно.Да уточня ,че мъжете в живота ми никога не са ми били цел или приоритет.
Може би зависи кой какво иска от живота и в какво семейство е израстнал.

# 152
  • София
Специално моят мъж не ми е бил първото гадже.

Това, че при вас или ваши роднини се е случило нещо по един или друг начин,  това не значи, че  е общовалидно за всички. Peace

Опитвате се да кажете, че ако заживеете с някой на 30 г, 40 г или 50 г, няма изобщо да спорите за чистене ли?  hahaha Невероятен довод, за да не заживееш с някого.

# 153
Sea.sea., при теб и при Google 76 нещата са се получили ОК, но съвсем не е задължително да са ОК при останалите момичета, които са заживели с гаджетата си веднага след завършване на училище. Всъщност, Гугъл е била на 20-21, когато е заживяла с нейния мъж, а това е различно от 18. Нещата може да са ОК само при целенасочени хора, които знаят какво искат и работят, за да го постигнат. А, вярвам ще се съгласиш, че малък процент от хората, особено 18-годишните са такива. Огромното мнозинство от момичетата, които на 18 заживяват с гаджета биха се изкушили от лайф ис лайф и аху- иху, а не биха се концентрирали върху образованието и развитието си. Вие двете сте били различни, но това не променя нещата за мнозинството. Между другото, две-три години свобода както без родители, така и без мъж е много хубав момент от живота. Не е задължителен. Но пък е хубав.

# 154
Всъщност изобщо не става дума за довод да не заживееш с някого, просто да не го правиш на такава крехка възраст, където не си видял нищо от живота. На нея ще й се ходи насам-натам с компания, а ще трябва да се съобразява с мъж и не дай си Боже с дете на такива години. Просто за такава стъпка се изисква известна доза зрялост, каквато до колкото аз мога да преценя авторката не е добила.
Аз лично познавам хора, които на 30 не знаят какво да правят с живота си, пък камо ли на 19. Много малък процент от хората на тази възраст имат дори и най-бегла представа какво искат.

# 155
  • София
Уиш, абсолютно съм съгласна с коментара ти.  Peace Просто исках да покажа ( чрез моят пример), че не е задължително животът на момичето да се провали и да се развият зле нещата.

# 156
Аз за авторката не съм много оптимистично настроена, защото самата подредба на приоритетите ѝ сочи, че образованието и личното развитие не са на преден план при нея. Едно е да подредиш нещата така- искам да се отделя от родителите си, да уча и работя, да се развивам и да живея с приятеля си. Съвсем друго е, ако подредбата е- искам да живея с приятеля си, евентуално ще уча и работя. При авторката прочетох второто.

# 157
На Гугъл мъжът е доста по-възрастен. 

# 158
В нейния конкретен случай, това е по-скоро предимство. Образован, улегнал преподавател в университета не звучи като льольо, който ще се натресе в апартамента на момичето само за аху-иху.

# 159
Уиш, абсолютно съм съгласна с коментара ти.  Peace Просто исках да покажа ( чрез моят пример), че не е задължително животът на момичето да се провали и да се развият зле нещата.
Именно. И че не е задължително да иде реч за нещастен живот, горко съжаление и така нататък, както се изказват някои. Нито за ниски очаквания и нежелание за развитие. Различни хора имат различни приоритети. Аз не обичам (и на 18 не обичах) купони, дискотеки и прочие. Не се чувствам на мястото си. Да ходиш по купони без гадже е единственото, което можеш да пропуснеш (и то не задължително), ако се обвържеш рано. Мен не ми е липсвало.

Е, и? Аз самата заживях с него на 21 години (но тогава бяхме у майка ми), на 22-23 се изнесохме заедно под наем. Да, не съм била на 19, но и да бях, пак щях. Вероятно с повече притеснения от страна на майка ми, предполагам.

# 160
През пост, през два, се слага равенство между съвместно съжителство и слугинаж. Ако някоя седи боса пред печката, само защото живее с мъж, далеч не означава, че съмвестното съжителство води задължително до това. Без значение дали ще стартираш на 20, на 30 или на 60 г.

# 161
Не води задължително до слугинаж, до няма да може да мръдне където и да е, без да се съобрази със "семейните" си задължения. На 20 и няколко може да не е проблем, но на 19 си е обременяващо.

# 162
  • София
Не води задължително до слугинаж, до няма да може да мръдне където и да е, без да се съобрази със "семейните" си задължения.

Брей и как го реши това,в нашето семейство няма такива работи.  Peace Аз ходя на някои места без мъжа ми, както и той без мен. Просто сега с детето плановете и графиците се изясняват малко по-рано и това е. Знаеш ли как ще стоя с някой, който ще ми казва мога ли да мръдна някъде или не.  Naughty

# 163
Говоря от опит и наблюдения. Подобен тип мъже никак не са малко. Може във вашите семейства да не е така, но това не е общовалидно. Не ме разбираш какво говоря - не говоря за случая, в който мъжа й ще й мрънка защо ходи тук и там, а за ситуацията, в която ще трябва да преценява всяка стъпка спрямо семейните си задължения и ще пропусне една стабилна част положителни емоции заради задължения, в които сама се е е вкарала.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 16:58 от Виктория Андреевна

# 164
Не е слугинаж, а подържане на къща - чистене, пране, готвене. 

Общи условия

Активация на акаунт