Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 321
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Цитат
Относно повечето килограми - не всичко е метаболизъм. Вярно е, че той е в основата, обаче има толкова много други фактори, които водят до пълнеене - чувствителност към инсулина /води до задържане на голямо количество вода/, хормонални проблеми /водят до задържане на голямо количество вода/, хранене с вредна, солена или сладка храна /води до задържане на сериозно количество вода/ и т.н.
Чувствителността към инсулина е следствие от недобре работещ метаболизъм.
Хормоналните проблеми имат "здрава връзка" с метаболизма.В доста случаи нарушено хормонално равновесие се получава именно от лошо хранене, респективно лош метаболизъм.Всъщност, какъв метаболизъм ще има човек, донакъде е предопределено генетично.И зависи пак от ....хормони.   Simple Smile
Нито един процес в тялото не се случва без влиянието на хормони.
Храненето с вредна, солена или сладка храна директно ти "чупи" метаболизма....е, едва ли ще стане за ден, но ако се храниш така достатъчно време, повреденият метаболизъм ти е сигурен.

Но, спирам по темата.    Peace

Менюто вчера и днес:

з-кафе, бекон и кашкавал на тиган, 1 яйце, 2 с л майонеза
11ч-чай, луканка
о-суфле от кайма и пилешки дробчета, салата, маслини, блокче сирене
16ч-чай, бита сметана с какао
в-няколко хапки пуешко, чай (след мазната сметана не бях гладна)

днес:
з-2 яйца, бекон, кафе
11ч-50 гр лешници, чай
о-пуешко бутче, салата, горчица
в-зеле със свински гърди, салата
в 16ч, ако съм гладна, пак сметана с какао

На мен закуската от снимката няма да ми стигне.Е, без хляба.Аз обикновено си добавям домат/краставица, парче кашкавал....

# 166
  • тук и там
Това са ви 414 калории...Кое ви е многото?Ако приемате по толкова калории и на обяд и на вечеря,ще слабеете(1200 -300 калории) и ще имате от всичко-Вх,мазнини и белтъчини.Бих хапнала такава закуска,проблемът ми на мен е,че хапна ли сутринта-после цял ден съм гладна..

# 167
Amour* каква е тази сметана с какао? Заинтригува ме.

# 168
Amour* каква е тази сметана с какао? Заинтригува ме.
Обикновена животинска сметана.Разбивам няколко с л сметана с какао на вкус, понякога слагам щипка захар, по-често не, разбивам с телена бъркалка докато стане на крем.Правя го, когато ми се яде нещо сладко след хранене.Такъв "крем" не провокира неустоим глад за сладко, поне при мен.
Или си взимам блокче черен шоколад...
Другия вариант е да разтопя черен шоколад в сметаната, като поизстине пак е като крем, ама не винаги ми се занимава.

# 169
Здравейте,
аз се връщам при вас.
След една година отсъствие, тотално спиране на всички упражнения, смяна на една държава с друга, нова работа, стрес и 6кг отгоре.. Трябва да се свалят, че идва лято. Освен това въобще не се харесвам така.
Почнах серия от антицелулитни процедури, мисля и да мина на фат фризинг. Лошото е, че нямам никакво време за управнения. Прибирам се уморена и вечерите на които ме канят никак не помагат за диетата ми..
Оплаках се.

# 170
Кайсия, аз не мога да приема такова количество храна.Много ми е, не заради диетата. Дали много ми се е свил стомахът, не знам, но не мога, а не си спомням да съм яла такова количество дори, когато пълнея.

# 171
Мисля си, че висички казваме доста сходни неща, но малко ги пречупваме през различни призми Simple Smile Аз и с

Deziderata е права, както и останалите. Просто едното не противоречи на другото Simple Smile Но и аз съм съгласна, че има хора (пък и аз съм била сред тях), за това е хубаво човек да си записва всичко, което яде, за да си даде сметка за количестото и качеството.

Kaisia -- ами... аз не съм много съгласна с теб. Мисля си, че хората свикваме да живеем в "матрицата" и да вярваме, в онова което ни учат да вярваме и именно него превръщаме в наша реалност. От години чета книги и много теории казват, че тялото остарява толкова бързо, не защото така е програмирано, а защото ние го отравяме с храна и "модерен" живот. От както приятелят ми тича на дълги разстояния в планината, чета различни книги за атлети, суровоядци и вегани, които на по 40-50-60 години имат невероятни постижения. И още нещо... апетите зависи от начина, по който си подаваме храна. Случвало ми се е и съм го пробвала няколко пъти - ако седмици наред много си хапвам, а после направя ден със занижен прием на калории или само плодове - в следващите дни ми се яде все по-малко.

Георгиева
- говорят така за млечните, заради мазнините в тях, т.е. калориите. Е, разбира се има и друга теория за вредата от млякото и най-вече прясното и продуктите, които се произвеждат без ферментация от него - кашкавалите. Знам я, мляко прясно не ям, но млечни обичам и понякога си хапвам Simple Smile

ехехе помните ли "цветенцата" - днес ходих до декатлон и купих нов клин  Mr. Green

# 172
  • Пловдив
И аз имаш предвид като количество много, не като калории...Физически не мога да го изям това. Simple Smile
Иначе на две закуски -ок, като хобитите..Simple Smile))

А за млечните -чела съм, че прясното мляко не се разгражда от възрастните и затова не трябва да се консумира. Аз никога не съм обичала прясно мляко, така че не ми е трябвало повече инфо за това.
Но без кисело мляко, масло и сирене не мога.

# 173
Относно прясното мляко наистина има хора, на които то не влияе добре. Ако не се лъжа се казваше лактозна непоносимост. В тези случаи е добре да се отбягва.

За щастие на мен ми влияе дори много добре.  Grinning Обичам мляко и млечни продукти.

Amour* благодаря за рецептата с какаото. Звучи ми вкусно  Heart Eyes ще я пробвам.

# 174
За киселото мляко и ферментиралите продукти като сирене не са проблем. Напротив, полезни са заради пробиотиците.

# 175
Като не се разгражда прясното мляко какво се случва? Преминава транзит  newsm78

Схеми и теореми колкото искаш Simple Smile И с този достъп до всякаква информация, какви ли не Магадански институти и проучвания се навъдиха  Crossing Arms

# 176
Аз лично ви казах, че съм ходила на вега тест. Някои казахте, че вас е глупаво, за мен обаче беше много полезно, защото дори дадени комбинации храни не ми бяха позволени. Теории наистина има много, но всеки трябва да отчете спецификата на собствения си организъм, няма как да стане по друг начин.

# 177
  • Пловдив
Само казвам, че съм го срещала това.
Аз не обичам, затова и не ям прясно мляко, не щото не трябва.

# 178
Само казвам, че съм го срещала това.
Аз не обичам, затова и не ям прясно мляко, не щото не трябва.
Не само за млякото, принципно говоря Simple Smile
Че вече стана и модерно да се яде или да не се яде нещо  Outta Joint

# 179
Simple Smile
Няма правилен начин. Няма правилно хранене. Всеки от нас, всеки ден прави собствените си избори. И няма нищо лошо да се информираме и да споделяме онова, което сме приели за себе си като истинно или поне отговарящо на нашите потребности. Аз съм приела това за прясното мляко, но не и в крайности - ям кашкавал, синьо сирене и прочие. Какво прави млякото и казеина в него, Духи, можеш да прочетеш - създава слуз и условия за развитие на бактерии и влошава чревната флора и фауна. Всичко, което аз казвам, е от експерименти с мен самата или близки. Така например, приятелят ми всяка зима има течащ нос и вода, която все капе. От миналата година не яде почти млечни и тази зима нямаше никакви проблеми с кожата на лицето и с водата от носа си. Но няма една истина и моля, не мислете че убеждавам когото и да е, в каквото и да е- не. В никакъв случай. Само споделям теории. Като учен зная, че всяка теория има слабост, всеки приема онова, което иска Wink Малко като с религията.

Общи условия

Активация на акаунт