НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 855
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз ластиците не ги ползвах, защото си мислех, че не са особено ефективни (но аз преди много спортувах- двуразови тренировки и то интервални, силови, бях като от фотошоп  Mr. Green) обаче се оказаха много добър способ за разстягане. Като се рестартира със спорт трябва да е плавно, всичко трябва да става умерено и с правилен подход, защото освен травми може и да се претренира и тялото да почне да задържа всместо да освобождава.
Това с водите ми е мъка, там е деликатна система. Не е редно да се пият отводняващи хачета- те са агресивни. Бъбреците не си задържат вода, защото няма какво да правят. За да се отводнява тялото трябва да се поемат повече течности, най-добре вода с лимон и билки. Билките са в пъти по-ефикасни и добри за организма от химията по аптечната мрежа. Тия по фитнеса момченца какво пият не зная, но някой трябва да им обясни след 15-20 години в какво състояние ще са черен дроб и бъбреци.  Naughty Бързите резултати си вървят обикновено със здравната книжка, но никой не го мисли това. Не може една година да се яде каквото и да е и да искаме за 2 месеца да свалим Н на брой кила, защото идвало лято. Не става така.
Прави ми впечатление, че много се вторачвате във фаста от по 16 и повече часове. Имайте предвид, че това не е панацея и не при всеки върви. От личен опит казвам, че аз на фаст от 16 и повече часа- качвам. Моят организъм работи най-добре при хранене през 4 часа, по-малко. Наблюдавайте си телата- те ви говорят най-добре.  Hug

# 271
От личен опит казвам, че аз на фаст от 16 и повече часа- качвам. Моят организъм работи най-добре при хранене през 4 часа, по-малко. Наблюдавайте си телата- те ви говорят най-добре.  Hug
Аз пък качвам като хапвам по повече от 1400 калории, въпреки че съм на режима от над година... 14 месеца. За себе си съм установила, че фаст от над 16 часа ми помага много.

# 272
  • Благоевград
За фаста - аз също мисля, че може би това ми се отрази и на мен негативно. Сега се опитвам да закусвам към 8:30-09:00 ч., обядвам към 12-13:00 ч. и вечеря до към 19:00 ч. Когато не съм си вкъщи съм ок с този диапазон на хранене, за мен е много голямо постижение, че от 6 хранения на ден през 2 часа, сега са 3 хранения за деня и се чувствам значително по-добре. Но когато съм си у дома, все се изкушавам да хапна нещо и сега предприех тактика да не купувам нищо сладко. Ако ни дойде някой на гости, дори едни бисквити нямам да го почерпя с нещо  Laughing Ще отварям бурканите с домашно сладко  Laughing
Днес само ще ходя на пътеката, все още няма да тичам. Яла съм веднъж дървото от претоварване със спорт и си докарах радикулит. Заради него трябваше да се откажа от тренировките по Тае Бо, а обожавам този спорт. Месеци наред ме боля кръста и трябваше да пия лекарства и да ми бият инжекции. За съжаление някакси успях да си докарам двустранен радикулит, първо беше само в ляво, сега имам и отдясно болки. Грозна работа.
Неоренал Форте е на билкова основа, той ми помага и за разтваряне на по-големите камъни, които имам. С него успях да стопя 6 мм камък за 1 месец. Сега мисля пак да повторя схемата, която ми я направи един уролог, че имам един камък, който е 8 мм и ми създава проблем от време на време.
Оказа се, че през уикенда ще гостуваме на приятели и мисля да се запася с подходяща храна, за да не съм гладна. Донесоха ми 1 литър домашен гръцки зехтин, нямам търпение да го пробвам. Ще си приготвя кюфтета, ще си изпека зеленчуци на фурната, може да сваря няколко яйца и ще си купя чушки и краставици за салата. Ще си взема и едно пакетче бекон някакъв. Смятам, че това ще ми стигне.

# 273
  • София
[quote author=leia2015
Аз пък качвам като хапвам по повече от 1400 калории, въпреки че съм на режима от над година... 14 месеца. За себе си съм установила, че фаст от над 16 часа ми помага много.
[/quote]
Лея, това са много малко калории, според мен. Колко си висока? Години, кг? Ако си си свикнала организмът да се пести и тренираш при толкова малко калории, това не е добре.
Аз ям към 9, после 13, после ако ми пристърже към 16 и вече за вечеря зависи, гледам да не ям след 19ч, но понякога се случва. Най-добре ми е да вечерям преди 18ч, никога не огладнявам преди лягане. Идеалното ми разписание на хранене обаче е 08ч закуска, 11ч втора закуска, 13ч обяд, 16ч закуска 18-19 вечеря. Така свалям най-много, не ми се ядат боклуци, ставам самоуверена, спя чудесно и съм пърфект. Обаче в момента съм на нова работа и т.н. и няма как да си правя междинните закуски, поради тази причини и задържам едни излишни две кила мазньоч, остатък от миналогодишното ми напълняване.

# 274
  • In transit
На мен 16 часовия прозорец ми действа добре, но не го правя всеки ден. Слушам тялото си и като съм гладна сутрин си хапвам. Явно зависи и какво съм яла предната вечер.
При синът ми 16 часовия фаст се отрази много добре, за около два месеца свали 9-10кг, но той е на 20 и метаболизма му е доста по бърз. През останалото време си хапва добре + ежедневно ориз или картофи една порция.

# 275
Може ли на лс името на групата в Фейса, че ми е по-лесно за следене..

Намирам само руска НВ-ВМХ

Благодаря Peace

А може ли да споделиш руската група, моля те?

# 276
Здравейте! Нова съм в темата, чела съм все още много малко информация, но имам интерес и ще обърна внимание  Peace
Бихте ли дали някакви примерни упражнения за тези ластици на Лидл (и аз също ги имам)?
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 277
  • Благоевград
Здравейте! Нова съм в темата, чела съм все още много малко информация, но имам интерес и ще обърна внимание  Peace
Бихте ли дали някакви примерни упражнения за тези ластици на Лидл (и аз също ги имам)?
Благодаря ви предварително!  bouquet

В кутията на моите имаше упътване с картинки на упражненията  Grinning Ако нямаш такава, ще се опитам да открия моята кутия и ще снимам.

Честит празник, момичета  Hug Бъдете здрави, обичани и ценени!  Heart Eyes bouquet Hug

# 278
signora_tina, за съжаление, в моята нямаше.

Ще ти бъда много благодарна  Heart Eyes

Честит празник и от мен!

# 279
  • София
Момичета честит празник! Да сте живи и здрави, засмени и свежи като цветенца.  bouquet
Tsugumi, на моите ластиците са нарисувани позите, които се правят. Но ако влезеш в youtube има много примерни упражнения.

# 280
Честит празник, дами!
Пожелавам на всички положителни здравословни успехи и много красиви тела в огледалата!

# 281
Честит празник!  bouquet
Моля споделете коя е фейсбук групата.
Determined какви са тия лентички за тестване на кетони в урината? Между другото и аз преди режима почти не ядях хляб, тесто и сладко, нямам и много кила за сваляне и нещата вървят бавно, но славно.
Нещо съм депресирана напоследък и не спортувам, а имам пътека вкъщи. Ще се вземам в ръце. И съм все подута и не ходя до вц-то.

Блеки изглеждаш супер, мога да мечтая за такъв корем (всичко там ми се трупа)
И Змията по гащи са я виждали, но аз не съм ... Пък и се била надувала  Joy
Скрит текст:
А теб Змия съм те виждала на снимка по гащи, така че не се надувай толкова.
Joy Joy Joy
Какви са тия фетбърнъри?

# 282
Честит 8 март момичета  bouquet

Имам едно въпросче. Ако работите във вредна среда как е по-добре според вас, да се закуси стабилно или да не се закусва  newsm78

Започнах нова работа и имам някои притеснения в тази насока. Не ми беше трудно да започна да закусвам по-сериозно, но така вдигам доста количеството на храната. Винаги вечер е било най-стабилното ми хранене и времето, в което семейството хапва заедно. Трудно ми е да намаля храната вечер за компенсация, не винаги ми се получава.

Когато започнах тази работа реших, че така е по-добре, да закуся стабилно, а не да работя на празен стомах. Но напоследък се чудя дали не бъркам, може би организма ще се справи по-лесно с вредните вещества, ако не му се налага да обработва и храната в същото време.

Ще бъда благодарна да чуя вашето мнение  Praynig bouquet

# 283
Ще бъда благодарна да чуя вашето мнение  Praynig bouquet

Мисля, че това е силно индивидуално и нашето мнение няма да ти помогне особено. Зависи как се чувстваш ти. Ако изпитваш потребност да хапнеш сутрин и да си набавиш енергия, вероятно това е удачният вариант, а ако си продуктивна и "стабилна" на работа без да ядеш на закуска, давай така.

При мен, например, закуската е важен детайл. Мога да я пропусна и мога да издържа, но след това настъпва момент, в който започвам да не се чувствам добре, към обяд обикновено, максимум към 14 часа. И ако по това време вече ме е завъртяло ежедневието и нямам възможност да се нахраня необезпокоявано, смятай, че вероятността да хапна нещо набързо и недостатъчно качествено е голяма, а дори и да сгафя, ако някой се изпречи с някаква почерпка, да речем.
Като допълнение ще кажа, че когато съм сита и то по режима, имам и по-солидна психическа издръжливост. На мен това хранене най-сетне ми възвърна спокойствието, което ми липсваше с години. Не мисля кога трябва да ям, не мисля какво да ям, този въпрос е решен и затова предпочитам да стартирам деня със закуска, а после да се концентрирам върху останалите си задачи. Тогава вече си откарвам до вечеря, без да усещам неприятни колебания в кръвната захар.
Пропускам закуска, само когато съм повече у дома с детето, разполагам с времето си и нямам кой знае какви обществени ангажименти, сред хора и т.н. При мен специално храненето на крак, стресът и други натрупани проблеми са си казали думата и сега се стремя да ги избягвам.

Извинявай за дългия пост, но исках максимално да се обоснова, защо е личен избор това.

# 284
Лея, това са много малко калории, според мен. Колко си висока? Години, кг? Ако си си свикнала организмът да се пести и тренираш при толкова малко калории, това не е добре.

Ако приемам повече от 1500 kcal си стоя като в плато и не свалям абсолютно нищо, а сега целя точно това, защото чувствам, че имам нужда от 1 - 2 кг. Като започнах режима бях 54-55, а сега съм 57, които качих януари тази година. Висока съм 167см и винаги съм се чувствала добра на 53 - 54 кг.
Тренирам 5 пъти седмично.

Така свалям най-много, не ми се ядат боклуци, ставам самоуверена, спя чудесно и съм пърфект. .

От няколко дни насам имам проблем със съня. Спя си, не е като да не спя, но се будя по 10 пъти през нощта. Не ми е топло, че да не мога да спя, защото съм го имала този проблем с топлината. Не знам от какво е и се чудя дали магнезия ще ми помогне.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт