Доста изминахме, малко остана априлско бебче да гушне мама - Тема 13

• 47 499
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Мис, ако решиш да я пробваш козметиката на Тьопфер, кажи ще ти пратим от тук. Нали затова сме се събрали да си помагаме, ако можем с нещо.
Благодаря, но вече купих на Мустела, а и не съм търсила Тьопфер на много места, така че сигурно има някъде.

КристалнаK, и аз имам доста контракции. Даже не си правя труда да ги броя. Доста са.

# 91
Понеже съм имала и зимно и лятно бебе си спомням че със зимното ми каза педиатъра да не излизам 3 седмици 20-21 дни, а с лятното около 2 седмици т.е. 14 дни. Не съм се замисляла за причините, защото лятото е топло и човек може да започне с разходките веднага, но ако се сетя сега ще питам  newsm78

За матрачетата и аз помня че тези с кокос са хубави.....имах такъв с баткото, но той беше с дървена кошара. С малката бяхме със сгъваема кошарка и там матрачето беше сгъваемо (много удобно защото ставаше и за път)......еми ето че и с него свършихме работа. Сега мисля пак да ползваме кошарата. Ако нещо ми прищрака, мога само един обикновен матрак да купя........така ще имам и от двата вида - и за път и обикновен  Laughing

Ох, за стволовите клетки ще кажа само "Да не дава Господ"  Praynig

# 92
Ами ние не сме от пътуващите, обикновен матрак ли да си взема за сгъваемата кошарка? И може ли да кажете какъв матрак.. нещо линк да дадете, че ми е тъмна Индия  Laughing

# 93
  • София
Purple, айде ако искаш може да отидем някой път заедно при Мира. Мен студиото на Витоша по принцип ми е по-удобно.
Моята госпожица си седи седалищно от 2 месеца. Тежки са ритниците ниско долу и в пикочния мехур.Sad
Контракциите ми едни дни са доста на често, други дни е по-спокойно положението.Май като се претоваря зачестяват. Една нощ след особено смазващ ден даже бяха толкова на често, че добре, че не бяха болезнени, та щях да хукна към болницата.
Днес пусках и редовните изследвания. Всичко е ОК. Даже и хемоглобинът ми се е качил леко без да пия нещо конкретно.  Simple Smile

# 94
Аз съм с батко-ноемврийско бебе и първо започнах да го вадя на балкона по 5 мин., после 10 и т.н. Беше страшен клинч си спомням, ама малкият спеше като пън навън. Затова след има-няма две седмици вече правех страшни тигели с количката навън. Не съм спирала цяла зима. Наскоро си гледах снимките със зимния кош насред разни преспи по софийски, непочистени улици. Не мисля, че бих издържала повече от седмица без да съм излязла на разходка, най-вероятно обаче в началото ще вадя на двора.

Контракции /както всички вече знаете, хахаха, имам чуството, че във всеки пост пиша, че имам контракции/, си имам доста, няколко пъти са били и болезнени. Даже и ММ снощи ми гледа корема и вика: имаш контракция  Grinning  Ама той и той е виновен, защото ми пипа корема.

# 95
Аз не мисля, че може да има конкретен срок кога може и не може да се извежда бебето. Ако е слънчево и приятно изобщо няма да чакам 2-3 или не знам колко седмици. Ако бебето иска де. Номер едно ревеше навън и пак го изкарвах, хем е роден декември.
И да, него го мазах със зехтин и не къпах със сапун. Супер му беше кожата. Смятам, че поне месец ще мога да мажа и този със зехтин. То попива, не си представяйте, че е като пехливанин Simple Smile
Контракции и болки и аз имам много.

# 96
Нанна, Манха мерси за успокоението, дам такива са свекървите, аз нямам идея дали съм им от семейството, но няма да и да се напъвам, по принцип не си го слагам, но явно в момента хормоните ми играят и реагирах остро, случва се  Blush
Мисс споко и ти не се притеснявай, може би дори при теб е по добрият вариант  Hug
За излизането и аз не съм мислила. Ще гледам как е времето, как се чувствам та ще преценям на момента Simple Smile

# 97
  • Бургас
При контракции целия корем ли ви се втвърдява? При мен под пъпа е мек, а нагоре е твърд и така си стои. Ако е контракция не би ли трябвало да омекване от време на време, а при мен е постоянно твърд. Дали просто бебето просто не се е наместило на предната стена и затова стои така твърд  Rolling Eyes

# 98
Каката я изкарах официално на 13-ти ден на кафе, преди това от първият ден в нас на терасата. Но на изписването стоя поне 30 мин навън насред обяд август месец, щото счетоводителките бяха излезли в обедна почивка и майка й чакаше за болничен. Не виждам какъв е проблема с излизането веднага, аз не давам да ми се завират в количката. Ако се чувствам добре веднага сме навън.

# 99
Аз съм в болницата имам скъсена шийка,а бебето е доста слязло.След две седмици пак да отида на ФМ да видят дали бебето натдава,ако не секцио..уфф  Sad
Miss july да не ходиш в Девата на тонове. #2gunfire Часа ми беше за 14:20 , а влязох в 16ч. Всички други след мен влязоха. #2gunfire На въпроса защо чакам още,отговора беше,че в СС правят записите,а там е между другото(да вземат парите) . Ставало бавно и други такива,а всичко става за 20мин,прегледите също.Малоумна работа. #2gunfire

# 100
Пумичка, ще се радвам много да отидем заедно някой път на въздушната йога, аз и за неделната ви с Белинда не съм забравила, ама все не мога да се организирам. Щом излизаш вече в болничния, когато искаш някоя сряда ще се разберем.
Казват, че има още време бебоците да се връткат и могат да си застанат, на мен моята лекарка ми каза да чакам до 37 г.с. и тогава ще решаваме.
Април по принцип е доста променлив, някой път е супер жега друг път студ, но минус 20 няма как да е. Аз също мисля според времето и как се чувстваме, но определено 40 дни няма как да чакам да излезем, както помните едно време правеха. Първо ще пробвам за по няколко минутки на терасата за адаптация.
Добре, а като имате контракции по колко време ви продължават? Защото аз като ходя корема ми става твърд, казах на моята лекарка още преди време, но това било нормално. Понякога се случва и часове да е твърд, което не ми се вярва да са контракции, просто мисля, че бебето си се мести.

# 101
  • Бургас
Аз съм в болницата имам скъсена шийка,а бебето е доста слязло.След две седмици пак да отида на ФМ да видят дали бебето натдава,ако не секцио..уфф  Sad
Miss july да не ходиш в Девата на тонове. #2gunfire Часа ми беше за 14:20 , а влязох в 16ч. Всички други след мен влязоха. #2gunfire На въпроса защо чакам още,отговора беше,че в СС правят записите,а там е между другото(да вземат парите) . Ставало бавно и други такива,а всичко става за 20мин,прегледите също.Малоумна работа. #2gunfire
Първия път бях в Девата. Почти не съм чакала. Не знам защо при теб се е получило така. Утре за първи път ще ходя на тонове в Света София. На СМС - а пише, че старшата акушерка Янка Ченешева ще прави тоновете, но не знам дали ще е тя и кой реално ги разчита после.
А теб те приеха в болницата ли  Tired И защо е нужно да ходиш на ФМ. Дали бебето наддава не може ли да се види при нормален /и не толкова скъп/ преглед  Confused

# 102
Ако е продължително време твърд, не са контракции, а бебето. Сигурно се намества нещо. При контракция целият корем се втърдява, стои така 30 сек да речем и отпуска.

Мен чак днес на ЖК ми казаха, че бебето е застанало главично в 36 г.с - това само с опипване на корема, утре съм на ехограф и ще видим. Иначе досега бе или напречно или седалищно. Но има вариант пак да се завърти, то са такива акробатики странни  Crazy.

# 103
И моя корем често е твърд в горната част, бебето е. Контракциите или втвърдяват целия корем или ниско долу.

# 104
Ами не знам,явно да се види и кръвопотока от матката ли и аз не знам .  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт