Какво да правя?

• 5 874
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
Потърси решение. Няма начин да няма такова. Потърси отговор нагоре по нивата. Питай направо какво правят децата, които не са ходили на градина 3-та група - не ходят на училище? Повтарят... градинска група?

Аз не исках да ходя на градина, защото на обяд се спеше, за мен това беше най-големият ужас като дете. Исках направо предучилищна, нагоре не съм имала проблем с ходенето. Насилието за спане и други неща в градините са нормални причини децата да бягат от тях.

# 16
Отиди до училището, в което искаш да го запишеш и попитай какво да направиш. Би трябвало да може още сега да го запишеш в първа подготвителна в училище.

Аз също те съветвам да провериш в училището, където искаш да го запишеш, дали няма възможност да го приемат сега в първа ПГ. Ако се съгласят, това те устройва напълно. А и детето може да се заинтригува от новото място и новите деца. Пък и е само по половин ден – без обяд и спане, ако това го притеснява.

# 17
  • Пловдив
Задължително е до колкото ще ти спрат детските и могат да ти наложат глоба. НО!!!!! образованието у нас е задължително и няма как да не го запишат в първи клас даже никога да не е помирисвал градина. Даваш декларация в свободен текст, че детето ти не е ходило на градина и го записват в училище.

# 18
  • София
Отиди до училището, в което искаш да го запишеш и попитай какво да направиш. Би трябвало да може още сега да го запишеш в първа подготвителна в училище.

Аз също те съветвам да провериш в училището, където искаш да го запишеш, дали няма възможност да го приемат сега в първа ПГ. Ако се съгласят, това те устройва напълно. А и детето може да се заинтригува от новото място и новите деца. Пък и е само по половин ден – без обяд и спане, ако това го притеснява.

И аз така мисля. Още тази седмица ще отида. Стискайте палци да стане.

В тази подготвителна май има вариант и за цял ден и до обяд.
Иначе занималнята 1,2 и 3 клас е по желание.

Детските не могат да ми ги спрат, защото не получавам и без това. Mr. Green

# 19
  • Sofia
Пускай детето от 9 до 12 ч. Може да избегнете закуската и обяда. Според новия закон детето може да посещава градина почасово. Опитай първо понеделник и вторник да ходи. След това удължавай с по един ден. Според мен има вариант да свикне, защото все пак не е малко дете. Три часа на градина според теб има ли шанс да издържи?

# 20
  • Пловдив
Има и някакви глоби, аз бях откачила от бяс, защото хем място (нормално) няма, хем ме заплашват с глоба.

# 21
Занималнята в училище не е задължителна. Моят син е трети клас и никога не е ходил на занималня. В първи клас беше записан, но възникнаха проблеми и го спрях. Никой нищо не иска от мен. Детски никога в живота не съм получавала.
Не може ли детето да се яви на изпит за завършена подготвителна група и от септември направо в подготвителна група в училище. Те са по четири часа. Няма целодневно обучение за подготвителна група в училище, защото няма къде на спят децата. Успех

# 22
  • София
Ще говоря и този вариант с директорката на ДГ - да ми даде учебниците /и без това съм си ги платила/, да се подготвим вкъщи и да се яви на изпит. Леле, изпит! Crazy

# 23
Абе какви изпити, спокойно  Simple Smile
Няма целодневно обучение за подготвителна група в училище, защото няма къде на спят децата.
А защо е задължително 6-годишните да спят? Има първокласници на тази възраст, те спят ли?
ПГ в училище е без сън, някъде има вариант да занималня следобед, како учениците, явно за нещо такова става дума  Peace

# 24
  • Sofia
Не съм чувала за вариант за изпит newsm78

Не е задължително децата да спят. В училището до нас има ПГ за 5 и 6 годишни, целодневна форма и не спят.

# 25
  • Най-красивата страна
След като имате бележки от лекар,значи не би трябвало да ви създава проблеми директорката.
Може би блъфира.
Ако имате възможност ,може да преместите детето в частна градина-на половин ден.

# 26
  • Пловдив
Не блъфира. Има норми за присъствие.

# 27
  • София
След като имате бележки от лекар,значи не би трябвало да ви създава проблеми директорката.
Може би блъфира.

Четох наредбата и е нещо като в училище - може да отсъства с бележки, обаче трябва да покрие определен материал, за взимането на който издават документ.

Значи, основният ми въпрос е - колко точно е задължителна тази първа предучлилищна?
Ох, още утре ще отида да говоря.

# 28
  • София
Директорът на градината каквото ще да си издава, но ако директорът на училището иска да запише детето в предучилищна, ще го запише. А и първи клас е задължителен, независимо дали детето е било в предучилищна или не. Никой не може да откаже да запише дете в училищна предучилщна, ако детето си е с набора. Изобщо не се занимавай с градинския директор, а си оправи нещата с училищния. Ако трябва, искай учителката в училищната предучилищна да го препита. Не би трябвало да ти създадат пречки.

# 29
Не съм чувала за вариант за изпит newsm78

Не е задължително децата да спят. В училището до нас има ПГ за 5 и 6 годишни, целодневна форма и не спят.

Сигурна ли си, че е целодневна форма, а не различни групи да учат на две смени като учениците?
Ако са го направили целодневно, това е нещо ново за мен.

Общи условия

Активация на акаунт