Какво да правя?

• 5 871
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не съм чувала за вариант за изпит newsm78

Не е задължително децата да спят. В училището до нас има ПГ за 5 и 6 годишни, целодневна форма и не спят.

Сигурна ли си, че е целодневна форма, а не различни групи да учат на две смени като учениците?
Ако са го направили целодневно, това е нещо ново за мен.

Има училища, които имат възможност и са направили целодневна ПГ, но не е задължително да се седи цял ден. И в това училище, което съм харесала, е така.

# 31
  • Sofia
Възможно е да е платено следобедното стоене. Знам, че имат зала за игра, в топлото време съм ги виждала следобед навън. Имах намерение да запиша сина си там по едно време.

# 32
Ще говоря и този вариант с директорката на ДГ - да ми даде учебниците /и без това съм си ги платила/, да се подготвим вкъщи и да се яви на изпит. Леле, изпит! Crazy
Защо са ви искали да плащате учебниците? В подготвителните групи май трябва да са безплатни  newsm78

# 33
  • София
Минавам да се отчета.
Ходих при директорката на училището, обяснявах се като ученичка, тя ни отсвири. Да си останел в градината, да се консултирам с психолог, не сме им били в района.
Директорката на градината прояви разбиране, взехме си учебниците и ще учим вкъщи. Ще се явим на "диагностика". Ще ни даде удостоверение, така ми звучи.
Обаче проблемът с не ходенето остава...
Ще видя в училището до нас какво е положението.

# 34
Аз също не исках да ходя на детска градина, но в училището бях отличничка.
Големият ми син ходеше с кеф на детска градина, но пък първи клас беше мъка. Така, че нищо не се знае. Важното е да вземете свидетелство  за записване в първи клас. Може и като частен ученик да учи. То като гледам какво става в училището по-добре е май да не ходи. Важно е ти да имаш сили да издържиш - психически и финансово.

# 35
  • София
Ааа, септември си тръгва на предучилищна в училище, това е ясно.

Въпросът е какво да правим сега, че на мен ми се отвори работа, на майка ми също, баща ми ми е кофти да го ангажирам всеки ден, каката вятър я вее.

# 36
Моите познати наеха жена (срещу 400 лв.) да го гледа у дома. Но... това , за който може да си го позволи.

# 37
  • София
Мислех си го, обаче аз със моята почасова работа изкарвам колкото детегледачка, така че по-добре да не работя. От друга страна, ми се работи. Уфф. Ще го мисля.

# 38
По новия закон имате право на самостоятелна форма на обучение, но май сте изпуснали срока. Не можеш ли да го накараш поне до обяд да ходи.

# 39
  • София
Ами всъщност ни разрешиха нещо като самостоятелна форма. Сега, като се замисля, така им е по-удобно, да не се занимават с ище едно дете.

# 40
В нашата градина си е съвсем нормално да си вземеш детето на обяд. Можеш да го заведеш преди закуска, след закуска, да го вземеш преди обяда или веднага след обяда. Държавна градина. Т.е. има едно стоене около 3 часа там. Никой не го прави проблем. Моето дете е от не искащите на градина, в групата имат още около 6-7 такива деца.

# 41
  • София
Говорих и за вариант до обяд и те са съгласни.

# 42
Free Agent, как върви с градината?
Моето дете също не иска да ходи на градина. Обмислям вариант да си я обучавам вкъщи до училище. Някой знае ли какво трябва да се направи?

# 43
  • София
Учим по учебниците и ще се явяваме на "диагностика', демек изпит май месец.
Питай във вашата градина по какви учебници работят.
Иначе ние работим по Аз съм в детската градина - издателство Изкуства.
В самите учебници има и тестовете.

# 44
  • Пловдив
Има "Ръка за ръка", "Вълшебни пътечки" и още май имаше.

Общи условия

Активация на акаунт