Какво да правя?

• 5 878
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Хммм, а тук пише, че глобяват, ако не запишеш детето на 5 в предучилищна група.
http://www.dnes.bg/obrazovanie/2017/02/23/5-godishni-ne-hodiat-n … ama-i-tate.332882

# 46
  • Пловдив
Да, глобата е от 50 до 150лв. Сериозно ли си притеснена?

# 47
Там пише до 500 лв при второ нарушени.
Ми 500 са си доста пари за мен.

# 48
  • София
Ами запиши го в някое училище, колкото да се води някъде.
После - може пък да поиска да ходи септември. То е само до обяд. Или може да взимате мед. бележки и да не ходи.

# 49
Тя си се води на градина все още. Ще се мъчим да ходим там, че като четох наредбата, доста е сложно с обучението вкъщи.

# 50
  • София
Важното е да покрие изходната диагностика на края на учебника. това можеш лесно да го провериш и без да чакате края на годината. Недей да се плашиш от това как са ги написали с купешките думи, нещата са доста по-прости. Аз като започна дачета колко сложни им ги формулират на учителите нещата, се хващам за главата - вместо делене на срички му казват по някакъв завъртян начин.

# 51
Даже не знам къде да сложа темата.
Проблемът, който съм споделяла и преди е, че синът ми не иска да ходи на градина.
Той е 2011 набор.
Ходеше на ясла 2013, ходи на градина 2014 и като се запъна 2015, не ще.
Както и да е, аз се реорганизирах и го гледаме вкъщи.
В градината е ходил сигурно 2 седмици тази учебна година.
Аз нося бележки, червя се пред доктора и така.

Обаче сега ми се обади директорката, че няма да му даде сертификат за завършена 3та група.
И няма да мога да го запиша в ПГ в училище, както планирах.

Аз ще се опитам да го уговоря да ходи в градината 3 месеца, но въпросът е не може ли да се направи нещо друго, за да влезе в училищна ПГ.
Може би е трябвало да подам документи за самостоятелно обучение, ама вече няма смисъл.
Чудя се дали мога направо сега да го запиша в училището?
Или да ходи половин ден в градината?
Оффф,

Виждам, че темата е от преди месец, но мога да ти дам съвсем конкретна насока. Пиши ми на лични. Hug

# 52
  • София
 Да кажа как се развиват нещата. Всъщност много шум за нищо. Подадох молба за ПГ наесен в най-близкото училище без да се обяснявам. Май месец ще се явим на диагностика и готово.

# 53
Супер. Ние пък май ще трябва да се борим с градината, че дава доста точки за прием в училище.

# 54
  • София
Освен това, там вероятно ще има деца, които познава, така че стана по-добре, че ни отказаха от другото училище. И той много се кефи че ще ходи "на училище". Ще видим наесен, но той пък тогава ще е почти на 7 и ще е свикнал с децата лятото.

# 55
Дано там да ходи с желание. И дъщеря ми иска на училище, но в нашето най-близко училище, където искам тя да учи, няма ПГ, за съжаление.

# 56
  • София
Да кажа - днес бяхме на "диагностиката".
Честно казано, не го бях подготвила сериозно, викам си - каквото знае - знае.
Знае животните, цветовете, да брои, да разказва по картинка.
Обаче не знаел буквите, сричките и т.н. WTF? В 3 та група? А после какво ще учат в 1 клас? Литературни анализи? Mr. Green

Както и да е, минахме. Чакам да излязат списъците в училището, да ни кажат какви документи трябват и да го прехвърля.

# 57
Вече децата знаят да четат преди да тръгнат на училище.

# 58
  • София
Вече децата знаят да четат преди да тръгнат на училище.

Знам, но мислех че в четвърта група учат буквите.  Както и да е, ще се оправим.

# 59
В първи упражняват четенето, учат ръкописни букви. В трета срички и звуци учат, да разпознават буквите, четене още не. И на разказването забелязвам, че наблягат. Животни, цветове, броене - още в първа-втора група, втора даже и на английски ги учеха.

Общи условия

Активация на акаунт