Какво да правя?

• 5 868
  • 66
  •   1
Отговори
  • София
Даже не знам къде да сложа темата.
Проблемът, който съм споделяла и преди е, че синът ми не иска да ходи на градина.
Той е 2011 набор.
Ходеше на ясла 2013, ходи на градина 2014 и като се запъна 2015, не ще.
Както и да е, аз се реорганизирах и го гледаме вкъщи.
В градината е ходил сигурно 2 седмици тази учебна година.
Аз нося бележки, червя се пред доктора и така.

Обаче сега ми се обади директорката, че няма да му даде сертификат за завършена 3та група.
И няма да мога да го запиша в ПГ в училище, както планирах.

Аз ще се опитам да го уговоря да ходи в градината 3 месеца, но въпросът е не може ли да се направи нещо друго, за да влезе в училищна ПГ.
Може би е трябвало да подам документи за самостоятелно обучение, ама вече няма смисъл.
Чудя се дали мога направо сега да го запиша в училището?
Или да ходи половин ден в градината?
Оффф.

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 15:00 от Free Agent

# 1
  • София
Ти сигурна ли си, че този сертификат е необходим? Не ми звучи като задължително условие на мен, иначе как ще записват децата, които не са ходили на градина изобщо?

# 2
  • София
Няма такъв вариант, Бърди. ДГ е задължителна в 3-та и 4-та група.

Free Agent, има ли вариант да тушираш в някаква степен причините, поради които той не иска да ходи на градина?

# 3
  • Най-красивата страна
Моята дъщеря изобщо не е ходила на детска градина.Записах я на 5 години ПГ в училище и нямах никакви проблеми.Даже не са ме питали дали е ходила на Дг......

Мисля,че и ти няма да имаш проблем.

# 4
Веднага ми изникват 2 въпроса.
Защо детето не иска да ходи на градина?
Защо директорката няма да издаде сертификат?

# 5
  • София
Ти сигурна ли си, че този сертификат е необходим? Не ми звучи като задължително условие на мен, иначе как ще записват децата, които не са ходили на градина изобщо?

В Наредба 5 пише, че учителите го издават и така се продължава във втора предучилищна.
Вени, вие сте били първа предуч.

Не знам точно защо не иска. Горе-долу съм стигнала до извода, че стана нещо като напусна едната учителка, освен това има едни дълги коридори, освен това ... ох абе няма смисъл да ровя назад, търся решение за напред.

# 6
  • София
Няма такъв вариант, Бърди. ДГ е задължителна в 3-та и 4-та група.

Не знаех.  Peace

Агент, щом е задължително, мисля, че нямаш варианти, освен да го принудиш да ходи на градина. Честно казано, на тази възраст, вече си е глезене от негова и твоя страна да му угаждаш на не-искането. Надявам се да не приемеш това на криво и като заяждане, защото си ми симпатична, но "не иска да ходи" за 5-6 годишно дете някак не звучи ок.
И моята дъщеря тази година не ще да ходи на градина, защото се чувства голяма, не иска да спи следобяд и не й се става сутрин рано, но просто няма друг вариант.

# 7
Не знам точно защо не иска. Горе-долу съм стигнала до извода, че стана нещо като напусна едната учителка, освен това има едни дълги коридори, освен това ... ох абе няма смисъл да ровя назад, търся решение за напред.
Има огромен смисъл да знаеш какво се случва с детето ти! Особено, ако ще трябва пак да го водиш там.
Ами, ако утре и на училище не иска да ходи? Пак ли ще си го гледаш?!

# 8
  • София
Знам, че е глезене. И на мен ми е трудно всички да се въртим около него и аз да се опитвам да работя.
Затова си мислех за варианта с училището - там е на половин ден.
Ох, точно заяждания исках да избегна.
Не ми се говори просто защо точно не иска да ходи. Търся някакви законни решения.

# 9
Знам, че е глезене.
Търся някакви законни решения.
Успех!

# 10
Знам, че е глезене....
Затова си мислех за варианта с училището - там е на половин ден...
Потърси причините за себе си, за да си подготвена за подобен проблем и в училище. В някои от тях мисля, че занималнята е задължителна или по-скоро е целодневно обучение и на практика не са на половин ден.
Успех!

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 15:36 от G&B

# 11
  • София
Ох, точно заяждания исках да избегна.

Съжалявам, наистина не беше това целта ми.
Законово ... не знам дали не можете да намерите някоя частна градина, която да е навита на половин-дневна посещаемост за няколко месеца и да му издаде сертификата.
Другият, не съвсем законен вариант, е да се платиш под масата на директорката на градината.

# 12
  • sofia
Отиди до училището, в което искаш да го запишеш и попитай какво да направиш. Би трябвало да може още сега да го запишеш в първа подготвителна в училище.

Рамацоти, разликата между ходене на детска градина и училище е голяма, като прибавим и възрастта на детето - съвсем.
Моят малкия ревеше до последно в ДГ, ама нямаше как да не ходи. С училището не е имал никакъв проблем.

ПП: Няма задължителна занималня! Ако обучението е целодневно - тогава, но то не е занималня, а целодневно обучение, т.е. имаш часове от задължителната програма и след обяд. Аз не знам за такова софийско училище.

# 13
Мои познати имат подобен проблем. Наистина не е лесна работа да не ходи детето на градина. Ходиха до районен инспекторат по образование, четоха наредби, проучиха нещата, попълваха документи(не знам какви). Сега не ходи на градина, но ходи периодично на тестове. По специални книжки у дома го занимават. Още два-три месеца и ще избута ПГ. Само не знам какво ще првят, ако и в училище се появи същия проблем.

# 14
Нали вече има вариант за частична посещаемост - както половин ден, така и за 2 часа, докато са им учебните занимания в градината.
Освен това не виждам защо да ти откажат в училището -още една субсидия, отделно е навършило възраст. Тези, които не са били в подготвителна какво - пращат ги в ДГ на 7?

Общи условия

Активация на акаунт