В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 2

• 32 715
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Главно за предотвратяване появата на стрии, но като цяло укрепва кости, коса, кожа, нокти Simple Smile

# 646
Ще се записвам при доцент Балев. При него ходих и с първата бременност.  Peace

# 647
Здравейте момичета, хванала ме е липсата от известно време, та не съм ви посещавала скоро.

Вчера ме записаха на ЖК. 11с и 4д, 37мм. Видяхме сърце, гръбнак... Страхотно беше, даже и мъжа ми вкараха в кабинета да се запозне с бебока . Цял ден немога да му сваля усмивката smile3521.
Преди да забременея 3 месеца борих гъбички с какво ли не, и резултат нямаше. После стана чудото и гъбите там си останаха. Вчера като ме погледна доки каза че има много силно възпаление, оттам едно ужасно течение, сърбежи, абе не ми се разправя  doh. Нищо обаче не каза за лечение на това възпаление, пък и аз после се заплеснах и забравих да питам. На 31 ще ходя за още един ехограф, чакаме да мине 4 см бебока и отивам на БХС ( каза че преди това нямало смисъл). Назначи ми кръвни изследвания, та ще ходя тия дни да ме боцкат.
Също така ме гледаше много странно като и казах че съм се записала на ФМ, защото било рано и се ходи 19-20 г.с. Въпреки това аз мисля да си отида, така и така имам запазен час. Пък 19 седмица ще повторим.

Видях че сте коментирали кой какви витаминки пие, аз пия Пре Мама Дуо и Неофолик. Такива нокти през живота си не съм имала, а косата ми е гъстааа   newsm44

# 648
  • Varna
Искам да попитам варненските мами към кой лекар са се насочили за ФМ? Simple Smile
Разпитвам, тъй като ми е първа бременност и леееко съм изпаднала в паника кое, кога, как, къде трябва да се случи.. Grinning
Виждам в коментари, че повечето от вас приемат освен фолиева киселина и други добавки. Искам да попитам, дали сте чували за прием на колаген по време на бремеността? Simple Smile
Аз имам вкл в пакета Жк и в МД ще си правя, но съм си записала час и за д-р Стоилов в Добрич.

# 649
Попадна ми тази статия с много интересни (поне за мен) клипчета с развитието на бебето седмица по седмица  Heart Eyes Ако някой иска, да ги гледа  Simple Smile

# 650
Здравейте момичета,

Аз днес бях на преглед и ми казаха, че бебето е по-голямо от седмицата в която сме - 10w5d. Измериха го 46 мм. Това си отговаря на 12w0d. Малко се по-стреснах, че е толкова голямо, но лекарката каза, че ехографа дава грешка от +-8 дни.  Rolling Eyes

Каза ми да си запазя час за ранна фатална за началото на Април. Препоръча ми във Фемина. Някоя от вас записала ли се е вече?

# 651
Моят син вървеше напред с 1 седмица през цялата ми бременност. Роди се 5 дни преди термин - 4100 Simple Smile

# 652
Днес ходих в клиниката за болнични и дежурната лекарка, която ме прегледа възкликна, че бебето е много голямо за 12 г.с. А то шушито е 5.2 см, отговаря си на седмиците идеално  Laughing
Така че и аз съм решила да не се шашкам с тия седмици и размери по ехографа, то един покаже едно, друг друго... важното е бебето да расте и да се развива правилно и всичко да е наред.

# 653
А с какво се мажете против стрии, покрай темата с козметиката не засегнахме това  Mr. Green

# 654
Аз засега се мажа с бебешко олио,но по-нататък ще взема нещо друго.
Забялязах,че гърдите ми така са се надули,че отдолу имат синини като спукани капилярчета,а отгоре вените са изпъкнали.
Не съм започнала още да качвам килограми,но съм склонна към образуване на стрии и задължително ще трябва яко мазане.

# 655
Засега се мажа с обикновено мляко за тяло на Юсерин. Ще поръчам от Гърция (че тук вече никъде го няма) един крем, който ми го препоръча наскоро дерматолог - Dermagor, Simulcium за през деня и вечер - с така мразената мас (преварена). С предната бременност нищо не можех да сравня по ефект на омекотяване с маста и силно се надявам отново благодарение на нея да се размина без стрии. Вече съм прежалила 10-ина тениски. Laughing

# 656
  • София
Аз съм с олио на Балеа против стрии и масло от карите си мажа. Овлажнява и това е най-важнота според мен. То кожата, ако е предразположена към образуване на стрии и целулит, с каквото и да се мажеш, е все едно.

# 657
Имам една опаковка Биоойл - взимах си я за пигментационно петно и остана почти пълна. Почнах да се мажа с нея сега. С предната бременност не се нацепих, но и сега почвам от повече кг.

# 658
И аз с мас се мажа и с кокосово масло, ама вече мисля и Мустела да си купя освен маста, чела съм, че е хубаво. Силно се надявам да не се нацепвам, имам стари стрии но не са много, дано не стават повече и не по корема!  Praynig

# 659
Моят син вървеше напред с 1 седмица през цялата ми бременност. Роди се 5 дни преди термин - 4100 Simple Smile

Lizzy, много ме развесели Simple Smile Значи големи бебета стават така  Joy  Heart Eyes

Относно мазането, аз още не се мажа с нищо. Но корема, ми се подува след всяко ядене и става на балон  Simple Smile То затова ме и разконспирираха още във втория месец  Mr. Green

Аз имам дъщеричка на 10 години и при нея не ми беше така. Ще видим как ще я караме до края. Предния път помня, че се мазах само от време на време с Мустела, но нямах стрии. Но тогава бях много кльощава, сега и аз почвам с повечко килограми отгоре .. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт