Искам да кажа ... (112)

• 59 093
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • До морето
Като видиш и колко евтинджос излиза съвсем ще ти хареса домашното сушии
  hahaha

# 151
  • Бургас
Честит празник,дами! Да сте здрави,глезени,обичани целогодишно!

Суши семейно не ядем, а аз недолюбвам и гъбите.
Леща правих за обяд, за вечеря ще са кюфтета с бял сос, че имам останал сос от пълнените чушки с кайма и ориз.
Днес празнично чистих, подреждах на каката гардероба,пак колко дрехи за раздаване събрах.Сутринта обаче се черпих един педикюр. ММ се отчете с един зюмбюл, за който случайно се сети,че е скрил вчера на терасата. Много ми е разсеян милият.

# 152
Аз тъкмо започвам сушито, ще се похваля после Simple Smile))))

# 153
  • София
Като видиш и колко евтинджос излиза съвсем ще ти хареса домашното сушии
  hahaha
Този фактор също не е изобщо за подценяване!
Мър, айде, после ще ме учиш!

# 154
Честит празник на всички празнуващи и не съвсем! Получих огромен букет лалета, картичка, която ме разплака от умиление и разни други неща от дъщерята и мъжа. За вечеря след малко поръчвампица и празничната вечеря е готова.

# 155
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Тази думички и аз не ги знам.
Но знам друга. Белинда май питаше дали пилето има филе- да, по нашия край му казват "гуджон". Както е бялото месо има една продълговата и по- тънка част.
Новия сериал и аз ще се пробвам да гледам ако не забравя.
Светалчо, следващия път натъркай месото със намачкана скилидка чесън и леееко прокарай четчица с оцет. Аз направо си го пръскам с него. Много крехко и ароматно става.
Супа сгъстявам с амарант. Иначе обичам всякаква супа, леща, постни манджи и сарми. Зарад моята диета сега я правя с повечко зеленчуци и амаранта ми хартисва.

Благодаря, Мари, ама чесънът не е много на почит у нас, особено за месо. Май само в кьопоолу го ядем. Дори и таратор и млечен сос напоследък искат без чесън.
А лимонът, с който натривам пилешкото, хем го прави по-крехко, хем леко тушира типичния дъх на бройлер. Но може да опитам с оцет, особено когато нямам лимон.

Гуджон пък съвсем нямаше да се сетя какво е. Joy Joy

# 156
Весел празник и от мен, хапнете, пийнете, тези три неща Wink, живота е хубав, доставяйте си радост с повод или без   Heart Eyes
Мерси за  рецептите за гъбите, направих супата задушена с праз, детето много я хареса,.  bowuu
Не е суши, но ви споделям вечерята,  желая уютна вечер на всички  Hug
http://prikachi.com/images/805/9060805X.jpg

# 157
Начос да не видя, което не ми попречи вчера да ям де Simple Smile
Ама защо с кетчуп и горчица, предполагам побългарено е  newsm78

# 158
Това не са кетчуп и горчица, а сос от сирене и сос от чушки, поне на такова прилича. Каква ще е тая оранжева горчица? Друг въпрос е, че това за вечеря на мен няма да ми стигне.

# 159
  • Пазете Гор
Ако бях цветар, щях да си туря в спалнята един портрет на измислилите тоя празник, а под портрета - кандило и всяка вечер щях да им се кланям като на светци. Жътва, жътва им е сега е за бранша! Живи и здрави да са, няма лошо. Аз смятам, че всяко нещо, което стимулира потреблението, трябва да се поощрява. Ден на Жената, Ден на Земята, Ден на Метеоролога - купон да има.

Притеснява ме само, че с чуждоземните китки лесно се пренасят какви ли не бръмбари и буболечки. Сред тях може да има опасни, инвазивни видове. Преди време, пък и сега свободно се продават червенобузи костенурки. Мнозина от закупилите ги, след като ги поотглеждат година-две, най-безотговорно ги пускат "на свобода", а тези животинки нанасят големи вреди на местната фауна. Виждал съм езера  - в софийските зоопарк и бизнеспарк, например - в които популациите на тези костенурки са значителни. Съответно в тези водоеми почти няма рибки, жаби, раци.

# 160
Притеснява ме само, че с чуждоземните китки лесно се пренасят какви ли не бръмбари и буболечки. Сред тях може да има опасни, инвазивни видове. Преди време, пък и сега свободно се продават червенобузи костенурки. Мнозина от закупилите ги, след като ги поотглеждат година-две, най-безотговорно ги пускат "на свобода", а тези животинки нанасят големи вреди на местната фауна. Виждал съм езера  - в софийските зоопарк и бизнеспарк, например - в които популациите на тези костенурки са значителни. Съответно в тези водоеми почти няма рибки, жаби, раци.
Ако са внесени няма как да стане, има си специални разрешителни и се контролират нещата наистина

# 161
  • Пазете Гор
Предполагам, че говориш за китките - дано да си права.

# 162
да, за тях говоря....
и за костенурките има наредба, внасят се според тази наредба, но след това собствениците си ги пускат из водоемите. Няма как на всеки човек да назначим и стражар, да го пази....все пак сме големи хора

# 163
Честит празник, дами!  bouquet

Кой каза суши? Обожавам!!

Почти през седмица и на всеки наш празник ходим в любимия ни ресторант -бюфет стил- 'Аз обичам суши'. Отяждаме си на раци, омари, скариди, сашими, суши, миди и де що има морско.

По време на бременността не хапвах нищо сурово като меките ми любими сирена, Тирамису, суши, и наблъскани с Меркурий риби, но доволно се хранех навън и по ресторанти.

Гъби обичаме много.

Гъбената супа я знам от майка ми.
 Правя я с 1.5-2кг микс гъби от манатарки и печурки задушени в много масло, с малко сол и повечко черен пипер. След това правя Бешамел сос с масло и брашно, разреждам доволно с прясно мляко и овкусявам с много магданоз и чер пипер. Става убиец  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 05:25 от Анонимен

# 164
Честит празник и от мен! Бъдете много обичани!
Суши не съм опитвала и не искам.

Общи условия

Активация на акаунт