Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-15

• 75 381
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Зависи и от хората в блока има много, които при нисък етаж не искат да плащат за асансьор, както е и дори в нашия блок - той спира от трети нагоре. А това за възрастни хора си е всеки ден пеша  Shocked

# 91
Здравейте, от известно време търся тристаен в Пловдив. Основно гледаме обяви на агенции, но вече тотално ми писна. Губят ми времето тотално, водят ме по разни катакомби, или много по-скъпи имоти и имам чуство, че изобщо просто гледат ей така да имат огледи. Къде им излиза сметката да обикалят града, като и на тях им е ясно, че определен имот няма да ми хареса хич.
Посъветвайте ме за друг начин, по който да търся жилище, че явно така няма да стане и само си губя времето и нервите. Да разпитвам, да лепя обяви ли какво не знам?
Ако някой има скорошен опит и съвет Simple Smile

Здравей Simple Smile
Ето моята стратегия за след 1 месец като имам време:
1) Взимам си предплатена карта за 6 лв. (агенции 100% ще ме набарат и ще звънят и след години)
2) Правя брошури или нещо ясно напечатано за 10-15 лв.(обичам да правя рекл.материали). Формулирам ясно, но не и стряскащо какво търся.
3) Залепвам САМО на желаните кооперации в района - стари и нови. Записвам си къде съм залепила, за да махна след време.
4) Ще пиша, че "Комисионна не давам, но и не искам" Wink
Все ще звъннат - в нашата сграда сега има 2 свободни от години, но са малки.
И да не звъннат, по-добре от гледане на грозните нови строителсва от обявите   Stop

# 92
Какво означава
Цитат
"Комисионна не давам, но и не искам"
, купувача от кой да иска комисионна?

# 93
Някой да ми обясни как ги виждат 74 м2, със хол 19 и спалня 10м2... Shocked
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b148413913550583 … k=2jfytr&f1=3

# 94
ами .. сигурно банята е 30 квадртата и коридорът 12. общо чисто щом е 61 ...

аз обичам големите бани Wink

# 95
  • София, Bulgaria
Цитат
1) Взимам си предплатена карта за 6 лв. (агенции 100% ще ме набарат и ще звънят и след години)
2) Правя брошури или нещо ясно напечатано за 10-15 лв.(обичам да правя рекл.материали). Формулирам ясно, но не и стряскащо какво търся.
3) Залепвам САМО на желаните кооперации в района - стари и нови. Записвам си къде съм залепила, за да махна след време.
И да не звъннат, по-добре от гледане на грозните нови строителсва от обявите

Не се тревожете, няма да ти звънят брокери...,но като искате си вземете карта...

Преди 4 седмици заради наши купувачи разнесохме 10 000 флаера в определени локации. Имаше 4 обаждания. В същото време гледахме 6 имота с колеги и единия беше нашия.

# 96
Здравейте, искам да попитам и в тази тема, ако е удобно.

Ако се купува на зелено, и в предварителни чертежи не се вижда колона. Обаче, поради някаква причина - в процеса на строеж, се наложи да има такава всред стаята ми. А аз не искам. А тя не може да се махне, чвно. Какво се прави в тези случаи - връщат ли ми парите, обезщетение ли? Какво? Или това се описва в договора предварително?
Багодаря ви  bouquet

# 97
Аз също си го мислех това да разпечатам на принтера някакви листчета и да ги разлепя тук там. Макар, че не знам колко ще е ефективно, като знам в сегашния вход, че се късат и хвърлят веднага. Мислех да тръгна да обикалям из квартала, който имам желание и където видя строеж да питам. Оказа се ,че повечето места, където строят вече апартаментите са продадени още преди да започнат и са останали  1-2 апартамента, които или са малки, или северни стаи ....
Понякога се чудя как хората намират 1, че и 2 жилища. Започвам да мисля, че сме много претенциозни, но всъщност нито бюджета ни е малък, нито пък кой знае какви излишни претенции.

# 98
  • Варна
Здравейте, искам да попитам и в тази тема, ако е удобно.

Ако се купува на зелено, и в предварителни чертежи не се вижда колона. Обаче, поради някаква причина - в процеса на строеж, се наложи да има такава всред стаята ми. А аз не искам. А тя не може да се махне, чвно. Какво се прави в тези случаи - връщат ли ми парите, обезщетение ли? Какво? Или това се описва в договора предварително?
Багодаря ви  bouquet

Нямам отговор на конкретния въпрос, и на мен ще ми е интересно да чуя мнение. Имам коментар обаче - точно вчера си говорихме с колежка по повод апартамента, който гледах преди дни и се изумявах на някакви колони на най-невероятни места в другите апартамент в сградата. Според нея строителят предава проекта за одобрение в общината с определен брой апартаменти на етаж, а после има някакъв начин броят да се промени, като за целта се налага разни колони да изникват на местата, където преди е нямало. Не знам дали това е така, но ето, че явно се случва нещо по време на строежа. Чак не ми се вярва да не е предвидено преди започване на строежа да има такива колони. Дано намерите решение на проблема  Peace

# 99
смятам, че може да изникват, и поради недоглеждане по време на проектирането. Мда, обаче аз какв а вина имам реално? Това е, което ме тревожи в На зелено. И да, дали ще получи акт 16. Но ... ако не стане това, което си харесахме, сигурно ще рискуваме. Не мога да намеря нещо, което ме кефи. Тцтц, те и те моите претенции  newsm78

# 100
  • Sofia
Здравейте, от известно време търся тристаен в Пловдив. Основно гледаме обяви на агенции, но вече тотално ми писна. Губят ми времето тотално, водят ме по разни катакомби, или много по-скъпи имоти и имам чуство, че изобщо просто гледат ей така да имат огледи. Къде им излиза сметката да обикалят града, като и на тях им е ясно, че определен имот няма да ми хареса хич.
Посъветвайте ме за друг начин, по който да търся жилище, че явно така няма да стане и само си губя времето и нервите. Да разпитвам, да лепя обяви ли какво не знам?
Ако някой има скорошен опит и съвет Simple Smile

Здравей Simple Smile
И да не звъннат, по-добре от гледане на грозните нови строителсва от обявите   Stop

Ако тази стратегия е за София, само да кажа, че брокерските фирми вече я използват. В нашия блок през седмица цъфва такава бележка, че търсят да купят апартамент в сградата. На някои от тях си пише директно, че са агенция, а на тези, които не пише име на агенция оставените отдолу телефонни номера са едни такива "корпоративни" с повтарящи се цифри и т.н., че съм сигурна, че също са брокерски.
Иначе преди години ние така намерихме апартамент, който да купим. Собственикът видял бележката и ми се обади, видяхме апартамента, харесахме го, но в един момент собственикът "се сети", че вече бил подписал ексклузивен договор за продажба с една агенция и в крайна сметка докато се чудеше може ли да го разтрогне или не, те му доведоха клиент и той предпочете да го продаде на него, за да не си наруши договора.

# 101
  • София
Някой да ми обясни как ги виждат 74 м2, със хол 19 и спалня 10м2... Shocked
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b148413913550583 … k=2jfytr&f1=3

Това има голяма вероятност да е ателие - хем на на предпоследен етаж, хем ми се вижда малко по-ниско от стандарта.
Другото странно е, че строителството вече е на 7 години а явно още не е живяно в това, малко странно  Peace

Колоните не изникват по стаите хей така. Най-много да объркат някоя и да я направят наопаки и да стърчи от двете страни на стената, виждала съм такъв случай. Строителят се оправдаваше, че имало разминаване между проектите за конструкция и архителктура, макар че на мен ми се струва невероятно  Wink

Не се тревожете, няма да ти звънят брокери...,но като искате си вземете карта...

Мен ми звънят още за апартамент, който продадох 2010 година, ама щом казваш  Wink
И двете знаем, че влезнем ли в базата данни се проверява веднъж годишно клиента  Wink

# 102
  • София, Bulgaria
Флаерите/бележки помагат до някъде и вършат работа. Успеваемостта е малка, но все пак... Както казах на 10 000 флаера-КУПУВАМ... 3-4 обаждания, на същата бройка - ПРОДАВАМ-  над 100 обаждания, някои продължават и месеци след раздаването им. Просто продавачите са малко.

# 103
Здравейте, следя темите с интерес от известно време, но досега не съм се наканвала да пиша.

Имам нужда от вашето мнение по два въпроса:
1. За жилище в идеалния център на София (наистина идеален - до Спортната палата), 50кв.м., тухла, гледащ към вътрешен двор (съответно изключително тих), последен 7 етаж (невероятна гледка изцяло към Витоша), много топъл, с тераса, 1 спалня 15кв.м., която се намира на втория етаж, на долния етаж има - хол, кухня, баня и тоалетна (отделни). Ремонта е нов - тип ИКЕА, хипстария малко, новичко и модерно с някои детайли и мебели реставрирани стари предмети. Има асансьор до 6тия етаж, съответно 1 етаж трябва да се качва човек пеша. С ТЕЦ. Това е описанието накратко на имота - в момента го завършваме, правим го изцяло с инвестиционна цел. Според вас така само на думи, наем от 500-600лв може ли да му поискаме? Нямам никакъв опит с подобни неща и бих се радвала на вашите съвети. Вие какво гледате като си търсите жилище под наем, какво ви прави впечатление - хубаво и лошо?

2. Кога има спад на търсенето и съответно на цените и кога увеличение за имоти под наем, какви са вашите наблюдения? Има ли някъде някакъв анализ но подобно нещо?

Благодаря ви предварително за съдействието  Hug

# 104
  • София
Ако е хубав ремонта (т.е. да не е мизерия) и над 700 ще вземете със сигурност

Общи условия

Активация на акаунт