Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-15

• 75 377
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
 Здравейте, с молба за мнение, какво мислите за апартамент н.с. на първи етаж над магазин и над входа на подземен гараж. За това, че ще е по-студено ще се направи двойна изолация, но този гараж мноого ме притеснява, дали ще има шум от влизащи, излизащи коли...

# 691
  • София
Ще се чува шум.
Може и при отваряне и затваряне на вратите да се чува или да вибрира.

# 692
Олее, магазинът ще го преживея, но ако има вибрации, а иначе е страхотен

# 693
А не можете ли да поискате по време на оглед да се отвори и затвори вратата и ще видите. Освен това хората все пак си изкарват колите главно сутрин към 8 - 9 часа и си ги прибират преди 22 часа. Не е като да има денонощен непрекъснат трафик.  Мисля, че прелитащите самолети може да са по-неприятно нещо от една врата, ако е направена добре.

# 694
А не можете ли да поискате по време на оглед да се отвори и затвори вратата и ще видите. Освен това хората все пак си изкарват колите главно сутрин към 8 - 9 часа и си ги прибират преди 22 часа. Не е като да има денонощен непрекъснат трафик.  Мисля, че прелитащите самолети може да са по-неприятно нещо от една врата, ако е направена добре.
Или трамваите по Борис, а и не само там. Да добавя и моторите по булевардите #CrazyИ циганските сватби по Факултето, и наоколо #Crazy

# 695
Благодаря, още ще мисля, много са плюсовете, много минуси,

# 696
  • В чуден свят с четири Слънца
Моля за мнение относно апартамент ново строителство, закупен с инвестиционна цел, на партер до мол Парадайс, подходящ за офис. Идеята ни е да го отдаваме под наем на фирма, но се чудим как е по- удачно да се предлага. В момента е на шпакловка и замазка и не знаем дали да го предлагаме обзаведен на минимум с подови настилки, мини кухничка и някакво обзавеждане или така гол, за да може фирмата да си нанесе свое оборудване и обзавеждане. Нямаме опит с отдаване на фирми, давала съм друг под наем само на студенти и там е ясно какво е необходимо.

За гаражните врати- в ново строителство сме, на 2 етаж  сме в страни от гаражната врата и кошмарно скърца...но в съседния блок модела на вратата е друг и е доста тиха, така че поискай да я отворят и затворят.

Последна редакция: нд, 02 апр 2017, 13:53 от mama_galka

# 697
Ако е за офис, моето мнение е, че е добре да бъде с подово покритие - добри плочки, гранитогрес, по неутрален и комбинативен цвят, може би стените с добър латекс - пак неутрален цвят, нещо от типа на "мока", "тъмен карамел". Ако е по-скъп, от миещите се, след това по-лесно се почиства. Ако е по-обикновен - тъй като е офис и ще се изпразни след напускане - освежавате с нова боя, или пък новите наематели си решават....

За кухничка - може би малка секцийка с мивка и шкафове и малък плот - за кафе-машина, може микровеле, да има място за малък сушилник... Не вие да ги купувате, а съобразно размерите да направите нещо. Ако има място, и те ако искат - може малка маса, столове - но, това са неща, които могат да се решават впоследствие.

Разбира се, би трябвало да има и тоалетна - плочки от горе до долу - винаги са по-лесни за чистене, тоалетна чиния, мивка....

От друга страна, може да се наеме за офис, а дали не и за козметично студио /тук може да има и други изисквания/, кабинет за нещо си ....

# 698
  • В чуден свят с четири Слънца
Благодаря, jfjallen, и ние клоним към подобно решение.

# 699
Ще говорим с адвокат,иначе защо да нямам спестявания които съм си събирала с години,не е задължително да съм ги слагала в банкова сметка.

По принцип имаш много рискове, но са 99,9% теоретични. На теория може да те обвинят в съучастие в данъчно престъпление, може да ти поискат да докажеш доходи и какво ли не още. Но на практика не се случва. Решението обаче си е твое, защото теоретичен или не, риск има. Ако обаче имаш прилични доходи през изтеклите 5-10 години и можеш да докажеш, че си имала възможност да спестиш нужната сума, нямаш проблем.

Тъй като за пръв път чувам за такова декариране ми стана любопитно. направих справка в интернет, но можете ли да ми обясните в какви случаи се подава такава декларация? Всички, които сте минали през имотни сделки ли сте подавали такава? Четох, че прагът е 30хил.лв, т.е всеки един по-крупен банков превод ли трябва да е съпроводен с такъв документ?

# 700
Май говорим за различни неща. Аз имах предвид, че ако те разследват данъчните ще трябва да декларираш какви доходи си имала. Ако не те разследват (най-вероятно) няма какво да декларираш.
Иначе при превода банките понякога искат една декларация, която е чиста формалност. На един хвърчащ лист с написан типов текст пишеш, че парите са от заплати, спестявания, наследство, продажба на имот и т.н. И толкоз - това остава в архива на банката.

# 701
здравейте , искам да потърся при вас информация за жилищен въпрос, тъй като с мъжа ми нямаме опит в тази сфера.Вълнува ни следната ситуация : по обява от агенция аз поисках оглед на въпросното жилище заради локацията - става въпрос за двустаен панел , полуобзаведен. След като мъжът ми си дойде и с него ни организираха втори оглед,да вмъкна , че направихме два огледа , но не ни беше направен договор за оглед . Ние обсъдихме плюсовете и минусите, надделяха плюсовете най-вече заради хубавата локация, решихме да се обадя днес на агенцията и да говорим за коментар на цената надолу. Брокерът ми обясни, че в такива случаи за да ни сметне собственика за сериозни е хубаво да посетим офисът им и да им предоставим примерно 1000лв., за да се ангажират те да свалят цената, с уговорката , ако се съгласи собственика на това предложение , ние трябва да го закупим на тая цена , при отказ , ще ни върнат парите. Мъжът ми е извън страната и не мога да се консултирам с него, но както казах и той няма опит в жилищната търговия . Затова въпросът ми е към запознатите , нормална ли е тази практика от агенциите , има ли опасност да ни изгори тази сума (капаро), тъй като агентът каза, че имотът няма тежести, но това е само на думи?Брокерът ме увери , че ще се сключим договор,  за тази сума.

# 702
  • София
за 30 хиляди в банка, при превод ти дават типова декларация, попълваш, и декларираш произхода на парите. Потвърждавам че миналата седмица ми поискаха такава.

Отделно по темата на темата Grinning: Какво се случва на пазара ли: ами аз бих казала, че в момента е пълна истерия на пазара на недвижимите имоти в Бг.
Аз се интересувам само периферно, но виждам всеки ден примери за истерия.
Върха беше, като ми се обадиха оня ден тези дето ни продадоха апартамента преди 4 години , да искат да им го продадем обратно, ще ни компенсират богато и пребогато за това Shocked Shocked Shocked
Всички са полудели на пазара явно.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 13:05 от Yangdze

# 703
здравейте , искам да потърся при вас информация за жилищен въпрос, тъй като с мъжа ми нямаме опит в тази сфера.Вълнува ни следната ситуация : по обява от агенция аз поисках оглед на въпросното жилище заради локацията - става въпрос за двустаен панел , полуобзаведен. След като мъжът ми си дойде и с него ни организираха втори оглед,да вмъкна , че направихме два огледа , но не ни беше направен договор за оглед . Ние обсъдихме плюсовете и минусите, надделяха плюсовете най-вече заради хубавата локация, решихме да се обадя днес на агенцията и да говорим за коментар на цената надолу. Брокерът ми обясни, че в такива случаи за да ни сметне собственика за сериозни е хубаво да посетим офисът им и да им предоставим примерно 1000лв., за да се ангажират те да свалят цената, с уговорката , ако се съгласи собственика на това предложение , ние трябва да го закупим на тая цена , при отказ , ще ни върнат парите. Мъжът ми е извън страната и не мога да се консултирам с него, но както казах и той няма опит в жилищната търговия . Затова въпросът ми е към запознатите , нормална ли е тази практика от агенциите , има ли опасност да ни изгори тази сума (капаро), тъй като агентът каза, че имотът няма тежести, но това е само на думи?Брокерът ме увери , че ще се сключим договор,  за тази сума.

да, така се прави. даваш пари, които стоят в ръцете на брокера, не на продавача. един вид, да имат основание да преговарят за сваляне на цената. ако продавачът не се съгласи, получаваш обратно парите. с обикновен договор -дава го агенцията.

# 704
Здравейте! Не знам въпроса ми дали е за тази тема, ако не е моля да ме извините и ако може да ме насочите където трябва  Praynig  Искам да пусна обява на имот(къща) в чужд сайт. Това възможно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт