90-дневна диета - килцата стопи и фиданка стани! - тема 364

• 75 175
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
Julia78 - ако с 90 дд нямаш резултати заради ИР-то можеш да почетеш и за НВ-ВМХ. В момента чета една книга на един лекар "Никога повече гладни", който много пише за инсулина и диабет тип 2. Не, че ти казвам да се откажеш, не ме разбирай погрешно, просто вероятно би ти било полезно да прочетеш нещо, ако все още не си, а в тяхната тема в началото информацията за инсулина е добре обощена.  Hug
Ами ние сме си тук, за това и го написахме по този начин информацията в началото на страницата - в крайна сметка това е целта на темата - хората в нея да си помагат и да се подкрепят  Peace Просто всеки си има своите механизми, разбирания, поведения, едни са по-рязки в изказа си, други като мен многословно и по-"меки" - та дет се вика от всичко има и за всеки  Joy

# 31
  • ПЛОВДИВ
искам да попитам, вие вече сте ветерани в диетата, от 20-ти февруари започнах, в понеделник ще ми е воден ден, досега варирам / започнах 78,100/ сега съм 75 като качвам или свалям едни 0,500 кг. Нормално ли е близо месец около 3 кг .  Rolling Eyes

# 32
  • ПЛОВДИВ
Julia78 - ако с 90 дд нямаш резултати заради ИР-то можеш да почетеш и за НВ-ВМХ. В момента чета една книга на един лекар "Никога повече гладни", който много пише за инсулина и диабет тип 2. Не, че ти казвам да се откажеш, не ме разбирай погрешно, просто вероятно би ти било полезно да прочетеш нещо, ако все още не си, а в тяхната тема в началото информацията за инсулина е добре обощена.  Hug
Ами ние сме си тук, за това и го написахме по този начин информацията в началото на страницата - в крайна сметка това е целта на темата - хората в нея да си помагат и да се подкрепят  Peace Просто всеки си има своите механизми, разбирания, поведения, едни са по-рязки в изказа си, други като мен многословно и по-"меки" - та дет се вика от всичко има и за всеки  Joy

Много съм ти благодарна за съветите, наистина започвам да чета, ще потърся и тази книга, не се отказвам от 90 дневната, опитвам се да създам режим и култура на хранене.   

# 33
Именно за това този режим е хубав - защото приучава на "режим", аз лично много го харесвам, притеснява ме само толкова много въглехидрати, но сигурно именно заради тях ми е любим  Laughing
Нормално е да, то какво означава нормално? Никой не може да ти отговори на това, лично мен много ме изнервят категоричните отговори... нищо не е нормало и всичко е нормално, защото коя е нормата всъщност? Абсолютно здравословно и нормално е да сваляш 3 кг., за месец на твоите килограми. Най в началото 2011 свалих 5-7 кг., за първия месец, но стартирах от 97 и бях на 23 години. Предишния месец-два бях 106 и свалих с някакъв мой си режим до 97, после открих 90ДД.
Освен това след водния ще свалиш още Simple Smile Понякога го има и това, че дълго време няма резултат и оп паднат 2 кг или едно кило. То при мен и с качването е така... хаха хапвам повече, меря се - нищо няма и опа ааа след седмица айде 2 килца на горе  Laughing
Водния, ако имаш воля и желание и здравето ти го позволява си го направи цели според мен. Преди му бях противник, но вече не съм  Peace Ако ти е много трудно моя съвет е - вечеряй. Предишния ден си била на плодове и ядки, следващия си на вода, ако ти стане много лошо - вечеряй нещо белтъчно. Мен психологически ми е много, много по-лесно да издържа фастинга и водните дни, когато знам че след няколко часа ще си приготвя вечеря - салата и яйце - ефект ще има със сигурност Simple Smile

# 34
искам да попитам, вие вече сте ветерани в диетата, от 20-ти февруари започнах, в понеделник ще ми е воден ден, досега варирам / започнах 78,100/ сега съм 75 като качвам или свалям едни 0,500 кг. Нормално ли е близо месец около 3 кг .  Rolling Eyes
Напълно нормално. Здравословното отслабване е до 4 кг. на месец. Така тялото сваля плавно и задържа сваленото тегло. При бързо и рязко отслабване тялото се подлага на много повече стрес, след което за "наказание", че сме го подлагали на глад и стрес трупа мазнинки. Това е т.нар йо-йо ефект - свалям/качвам/свалям/качвам.
Julia щом имаш видим резултат от 90 ДД и сваляш килограми, въпреки ИР съветвам те да продължиш до края. Ако си доволна от свалените килограми и от резултата като цяло продължи и с режим почивка. Но ако не сваляш с този режим, въпреки че спазваш правилата, то в този случай правилно те е посъветвала Госпожица Дух да опиташ с НВ ВМХ. При него (НВ ВМХ) въглехидратите са силно ограничени за сметка на полезните мазнини. Тук ще се отклоня малко в теория  Grinning Grinning Тялото работи с два вида гориво - това са въглехидратите и мазнините. Предпочитаното гориво за него са въглехидратите, основната храна за мозъка са въглехидратите и то, защото те са по-лесно, по-бързоусвояемо, по-силно гориво. Но в случаите, когато човек има инсулинова резистентност той не може да разчита на вгх, точно заради невъзможността на инсулина да се справи със ситуацията. Изразявам се по най-лаишкия начин, не искам да изпадам в научни обяснение  Wink Тогава трябва да се прибегне към приучаване на тялото да използва за енергия и гориво мазнините. Не се стряскайте от думата мазнини  Crazy Те не са толкова опасни, колкото навремето ги заклеймяваха. Тук се има предвид полезните мазнини, тези, които си набавяме от тлъстото месо, риба, масло (истинското), авокадо, зехтин и др. под. Но, за да може да работи на гориво - мазнини, не трябва да се подават много въглехидрати. При НВ ВМХ въглехидратите идват главно от зеленчуците и в много по-малка степен от плодовете. При мазнинното хранене нямаме такива пикове на инсулин, просто защото няма вгх, които да го вдигат до небето  bowuu За това високазнинното хранене е препоръчително при хора, които страдат от ИР. Тук трябва да се внимава, защото ако човек се отплесне  hahaha и започне да се храни хем въглехидратно, хем мазнинно го очакват неприятни изненади  Joy и ще се чуди защо надебелява.

Извинете ме за отклонението  Hug

# 35
Добро утро! Днес съм на ВГХ. Снощи готвих за домашните (пиле с ориз), на родителска бях и за мен нищо не си приготвих. Та пак ще карам на хляб и нещо в буркан. Mr. Green Имамбаялдъто ми хареса предния път, само една салата ще добавя. В събота пак съм ВГХ, имам желание да си направя макарони с доматен сос и маслини.
В събота си провалих плодовия ден, а поне при мен той ми дава най-добри резултати. В резултат на това качих обратно 1,200 кг. След белтъчния и варивата свалих само 600 гр. и сега имам да чистя още 600 за да стигна до първоначално сваленото с режима (3,300 кг.). Не си струва да си проваляме деня заради едната лакомия, после тъпкано се връща. Добре ми подействаха думите на Нана, че всичко е възможно, само трябва да сме стриктни от началото до края. Снощи се запитах какво искам - да си остана дебела или да отслабна? И реших, че искам второто. А за да стане трябва да съм стриктна и отговорна. Диетата позволява да се яде от всичко, дори и торти, не оставаш гладен, напротив - хапваш доволно. Не си заслужава да се саботирам сама, заради едната лакомия. Трудно е да водиш битка със себе си, но реших да подкрепя това ми Аз, което иска да е привлекателно и да се свива без проблем. Joy
Духче, много искам да те видя на снимка. Hug
Джули, преди десетина дни гледах предаване, в което един фитнес инструктор обясняваше, че с две седмици тренировки се свалят ... 0,500 кг. Предаването беше във връзка с предлаганите хапчета за отслабване. Та по неговите думи даже си свалила повече от възможното. Три килограма е здравословно отслабване. Като гледам и аз ще остана с толкова до края на първия месец, ако не стегна "редиците". Важното е, че сваляш, а не задържаш или качваш. Дай му време на тялото ти и то ще ти се отблагодари. Премери си и обиколките, често на килограми не се сваля, но пък дрехите стават широки. В предни години от темата съм запомнила, че повечето сваляха ударно през първата половина, но имаше и изключения, които сваляха в третия месец. Няма единна формула за всички.
Много съм разговорлива днес, което е нетипично за мен. Crazy

# 36
Сетих се  още нещо да допиша  Grinning По-нисковъглехидратно хранене може да се спазва и по време на режим почивка. Нещо подобно правя аз в момента. Ако белтъчните дни са преобладаващи, да речем 4 дни в седмицата да са белтъчни като се редуват например - млечни, яйца, месо, 2 дни да са варива, а един вгх (по-добре дори по-нарядко  Wink) или пък зеленчуково-плодов, в тези случай няма има високовъглехидратно хранене, а по-скоро равномерно-балансирано  Grinning Госпожице, Nana какво мислите по този въпрос?  newsm78

# 37
То и по време на режима може по белтъчино, ни после ще пиша повече

# 38
  • София
Сетих се  още нещо да допиша  Grinning По-нисковъглехидратно хранене може да се спазва и по време на режим почивка. Нещо подобно правя аз в момента. Ако белтъчните дни са преобладаващи, да речем 4 дни в седмицата да са белтъчни като се редуват например - млечни, яйца, месо, 2 дни да са варива, а един вгх (по-добре дори по-нарядко  Wink) или пък зеленчуково-плодов, в тези случай няма има високовъглехидратно хранене, а по-скоро равномерно-балансирано  Grinning Госпожице, Nana какво мислите по този въпрос?  newsm78

При ИР, какъвто имам и аз, захарта и всичко сладко е категорично забранено. Освен това на мен лично са ми забранени колбасите от всякакъв вид, кашкавалът, който е много мазен и още доста храни.
При положение, че ти си с ИР, освен че спазваш 90ДД, според мен трябва да започнеш да ограничаваш и въглехидратите и количествата.
Аз лично съм с хранене до 1200 калории на ден. Или примерно, когато ям на закуска макарони, то те са 45 грама сурови.

# 39

При ИР, какъвто имам и аз, захарта и всичко сладко е категорично забранено. Освен това на мен лично са ми забранени колбасите от всякакъв вид, кашкавалът, който е много мазен и още доста храни.
При положение, че ти си с ИР, освен че спазваш 90ДД, според мен трябва да започнеш да ограничаваш и въглехидратите и количествата.
Аз лично съм с хранене до 1200 калории на ден. Или примерно, когато ям на закуска макарони, то те са 45 грама сурови.
Не аз, а Джулия е с ИР. Аз просто съм решила за себе си да ограничавам вгх, а да наблягам на белтъчини, зеленчуци, по-малко мазнини. За това си измислих такъв режим, който хем да е по-белтъчен, но и да може да се впише в правилата на 90 ДД.
Nana колбасите би трябвало да са забранени за всички хора  Joy в тях има всичко друго, но не и месо.  Hug

Забравих да се отчета за снощи:

Вечеря - свинско месо със зеленчуци

+ спорт. Много е важно за отслабването да се включва и спорт към режима. Движението е здраве. Отчитам 20 минути на бягащата пътека и 10 минути на кростренажора. Като за първи ден достатъчно.  Peace

Днес:
з. ябълка
о. кисело мляко (300 гр.) + извара (100 гр.) + две лъжици какао Получи се нещо подобно на крем  Grinning
в. още не знам, но или месо, или яйца + зеленчуци
спорт - като снощи  Grinning

# 40
Какво е ИР?
Аз правих изследвания и се оказа, че IRI-инсулин ми е малко над горната граница. Докторът ми изписа Глюкофаж. Действа активно по отношение на редовното ходене в тоалетна. Хормоните на щитовидната жлеза са в норма. Днес пак съм на преглед.Да видим какво ще каже доктора.
Днес ми е втори ден - бобови. Нищо не си нося, но наоколо има голям избор от готвена храна. Ще си взема и за довечера.
Аз затова пак качих, готвя, никой не го яде и аз трябваше да се "жертвам".
Затова започнах да им вземам супички, приготвям още нещо малко и така не хвърлям храна непрекъснато. Лошото е че почти никъде няма черен хляб, но ще започна да си нося.

# 41
ИР - инсулинова резистентност

# 42
Аха, значи нещо като при мен. Ще ви следя какво пишете.

# 43
  • София
Аха, значи нещо като при мен. Ще ви следя какво пишете.

Същото като при теб. Високият инсулин е основният симптом на ИР.

# 44
ВАВА - И аз съм имала ИР и съм пила и глюкофаш и сиофор и какво ли не. Докато не теглих майната на всички. И на поликистозните си яйчници и на инсулинотвата рецистентност и на кво беше там синдром на нам си кво си дето качваш около корема... И хормони завишени и занижени и изобщо... по диагнози до сега да съм умряла...
Държа да подчертая, че от както водя своя начин на живот, освен един хормон с който са бъкани месата и други храни - други проблеми нямам. Нито ИР, нито ПКЯ нито други али бали (и да чукна на дърво де)

Истината е една - никой не знае цялата истина. Нито конвенционалната медицина, нито нетрадиционната. Изследванията постоянно се доказват и оспорват. Теории колко съм прочела и колко съм опитала и изпитала само аз си знам. За мен истините са две : 1) знам че нищо не знам - т.е. не подхождам към нищо с предубеждение, но не подхождам към нищо и безкритично и 2) няма универсалии в този живот - за нищо. Никога не сме подложени на равни условия. Именно за това меренето всеки ден е абсурд пълен - не можеш да разбереш дали качваш или не от дадена храна - глупости, можеш най-много да разбереш колко вода задържаш. Отслабването и то на мазнини е процес, който не настъпва за една нощ...

НоМе - 90 дд може да бъде адаптирана към високо белтъчинно хранене, просто на мен не ми се занимаваше толкова усилия да полагам, когато може и по-лесно. Белтъчния е ясен - никакви пресни и кисели млека, в които има нишестета и какво ли не още, освен полезните бактерии. Не засищат. Не хранят мускула. Риба, месо (който го яде) яйца - възможно по-често. Мазни кашкавали отвреме на време. За това не подкрепям тва с "не смесването", кашкавала и сиренето не би трябвало да са основно хранене на никого, най-малкото пък на човек на хранителен режим - те са подправка, добавка, кеф дето се вика. И това, че ще си запека броколи с малко пълномаслена сметана животинска и кашкавал е в пъти по добре от колкото да изям 150 гр. кашкавал.

Друга основна грешка според мен е, че никой не прави разлика между варива/нишестени храни и зърнени храни. Различни са, различно съотношение на белтъчини и въглехидрати имат и респективно различен Гликемичен Индекс и Гликемичен Лоудинг. Но и тази теория с инсулиновия индекс не е "вся и всьо" и много хора я оспорват. И сигурно има защо. Та, тук за мен са храните с богато съдържание на разсителен белтък - писала съм ги много пъти и в нета ги има подробно - който иска ще си ги намери.

третия ден е рафинирани въглехидрати - преработени зърнени храни. Като цяло те все повече се отричат, особено пък като основа на храненето. Били са основа през 90-те години на 20 ти век, когато навлиза теорията за равните калории - демек 10 калории са си 10 калории не зависимо от къде и какво. Евтин източник на суровнини - респективно индусртиите поддържат тази теори и воала... имаме си цялото разнообразие на рафинирани въглехидрати, които за вредни не знам, но като основа на хранене било то и в един ден не са полезни. За това лично аз наблягам на пълнозърнести и домашни с МНОГО ЗЕЛЕНЧУЦИ  и възможно по-малко рафинирани въглехидрати и захари.

Плодов ден, автоматично зимата е кофти тръпка - зеленчуци повече и по-малко плодове, особено пък сушени. Ядките печени са все едно ядеш чипс - мазнините им полезни преди изпичането стават на транс мазнини, добавя им се брашно и тн.

И ето ти, човек си мисли че пази 90 дневната диета, мисли си че трябва да отслабне, но ако допуска всеки ден ей такива недомислени неща - няма. Или ако отслабне ще е заради намаления прием на калории, което не е гаранция за здраве.

-Плюс това знам мнението ти за белтъчините от растителни източници, но някои изследвания оспорват това за месото и белтъчините. Например доктора в книгата за Инсулиновата чувствителност и диабета тип 2 пише точно, че темпето (соев продукт) съдържа два пъти повече белтъчини от месото и в препоръчителните си рецепти дава и вегетариански такива.

та така

Даре.. ще пусна снимки щом държиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт