Частни училища - информативна тема 17

• 108 723
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Това вече е несериозно. Да, има хора, които кръгове въртят или някакво други неща правят, но всеки се настройва, не можеш да го промениш. Всъщонст хората адски се стресират, когато нямат време за настройка, а тя обикновено става по пътя към съответното местоназначение. Нещата са си описани отдавна, но не важат за нашего брата - той е Оникален. Wink

Виж, Андариел, факт е, че настройката е важна, но е смешно да се твърди, че тя се случва само в колата и в задръстването, "по пътя към съответното местоназначение". По тази логика, трябва да се смени районирането на училищата, за да могат всички деца да се настройват равнопоставено и да не се стресират като стигнат до класната стая твърде бързо.

# 571
В сериозните училища нещата са горе-долу еднакви, пробвахме наскоро и установих това. И оттам всичко зависи от класа и класната. Защото като не случиш с тях, все едно къде си.

# 572
В сериозните училища нещата са горе-долу еднакви, пробвахме наскоро и установих това. И оттам всичко зависи от класа и класната. Защото като не случиш с тях, все едно къде си.

Lucy, кои неща имаш предвид? Допълнителните занимания или изобщо всички неща?

# 573
Подготовката по предметите. Допълнителните занимания не съм следила, за мен те са от второстепенно значение.

# 574
  • София
Няма смисъл повече да зацикляме в това. Написах каквото мисля, нататък всеки го приема както реши. Дали има задръстване или не, това не е проблем на детето, а на родителя. Има предостатъчно школи, в които хората изтърпяват и задръстванията, защото точно в тези школи се случват определени неща, имат някаква уникалност. Примери мога да дам. Всеки си преценява какво и защо му е важно. Пийс, че Фелис пак ще се изнерви.

# 575
Хахаха Андариел, май ме бъркаш със себе си. Да не ти цитирам среднощни твои безпричинни изпълнения в тази тема. Още си седят. Чак се бяхме притеснили, че си в криза. Аз преди всичко ти се учудвам на хъса през някакви периоди да зацикляш на една и съща тема. И много държиш да си повториш за н-ти път тирадата. Някой по-нагоре беше казал какво излиза при определени търсения в Гугъл.  hahaha

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 08:55 от Анонимен

# 576
  • София
Фелис, нали повече нямаше да комуникираш с мен? Щом ти не можеш, аз мога -- пиши си каквото щеш, обвинявай ме в каквото искаш. Какво да те правя? Нали казват, че по-умният отстъпвал - ето, отстъпвам ти. Пийс!

# 577
  • в страната на чудесата
В някои училища вработването е с гимнастика, в ТЕ има сутрешна зумба, а в прогресивно - сутрешно кръгче, в което децата споделят емоциите от предния ден -вече преспали и помислени.
Което е хубаво, но много зависи от учителя. Доколкото знам в експлоататори ум и в демократичното ги правят, но те май не  се отнасят към темата ЧУ Simple Smile
Жалко е, че заради Андариел се включва метла и понякога изчезват постове с интересно инфо Wink

# 578
Значи, утринната ведрина от едно време се завръща. Нас ни строяваха цялото училище преди часовете и 10 минути гимнастика. Закъснелите - патешко ходене.

# 579
Когато взехме решението за ЧУ мотивите бяха два:
1. Часовете по китайски - 10 на седмица + 2английски. Това го нямаше в ДУ.
2. Цялата тази калкулация ММ я направи за 10 мин. Като сметна езици+транспорт+храна 3 пъти на ден+ спорт (ходи на танци, плуване, шах и айкидо), който се осигурява от и в училище....
Така че всеки решава, смята и преценява.
В "Евлоги и Христо Георгиеви" ли е детето ви? Много би ми било интересно да споделите повече за училището. Много му симпатизирам на това училище, макар че нямам никакви лични впечатления.

Допълнителните заниминия в училище са огромен плюс за децата. Дори и само възможността децата да опитат набор от допълнителни занимания и да отсеят кое ги привлича. Което изобщо не изключва допълнителните занимания извън училище. Моите деца ходят допълнително на спорт извън училище.
Моля за извинение, че сега сколасах - целият ден беше едно търчане...
Значи относно училището мога много да пиша и да говоря.  Laughing Тъй като се притеснявам да не досадя, питайте каквото представлява интерес за Вас (може и на ЛС). На никого не съм отказала информация. Аз съм наистина много доволна от училището и от учителките. Има какво още да се желае по отношение на материалната база (тя сама по себе си е с чудесни предпоставки да стане едно райско място - монолитна сграда, голям двор с дървета). Но пък те много упорито работят в тази насока.Така че питайте ...  bouquet

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 23:00 от Анонимен

# 580
  • София - Рим и обратно
За мен отделянето на достатъчно време за спорт е много важно. От тази гледна точка съм доволна, че не се налага вкъщи да се пишат домашни и да се доучва през седмицата. Като гледам в какво се превръщат повечето от неспортуващите дечица, мъчно ми става. Лошото е, че от един момент нататък активният спорт изисква все повече време и детето трябва да избира - спорт или учене. Но дотогава има време.

# 581
  • София
За мен отделянето на достатъчно време за спорт е много важно. От тази гледна точка съм доволна, че не се налага вкъщи да се пишат домашни и да се доучва през седмицата. Като гледам в какво се превръщат повечето от неспортуващите дечица, мъчно ми става. Лошото е, че от един момент нататък активният спорт изисква все повече време и детето трябва да избира - спорт или учене. Но дотогава има време.
У нас ми се струва, че почти всички се готвят за състезатели. Иначе децата би трябвало да могат да спортуват през цялото време без да се налага да избират. Просто тук нито родителите, нито школите падат по гръб пред идеята, че някой просто ще спортува без да има съществени постижения в спорта.

# 582
  • София
Когато взехме решението за ЧУ мотивите бяха два:
1. Часовете по китайски - 10 на седмица + 2английски. Това го нямаше в ДУ.
2. Цялата тази калкулация ММ я направи за 10 мин. Като сметна езици+транспорт+храна 3 пъти на ден+ спорт (ходи на танци, плуване, шах и айкидо), който се осигурява от и в училище....
Така че всеки решава, смята и преценява.
В "Евлоги и Христо Георгиеви" ли е детето ви? Много би ми било интересно да споделите повече за училището. Много му симпатизирам на това училище, макар че нямам никакви лични впечатления.

Допълнителните заниминия в училище са огромен плюс за децата. Дори и само възможността децата да опитат набор от допълнителни занимания и да отсеят кое ги привлича. Което изобщо не изключва допълнителните занимания извън училище. Моите деца ходят допълнително на спорт извън училище.
Моля за извинение, че сега сколасах - целият ден беше едно търчане...
Значи относно училището мога много да пиша и да говоря.  Laughing Тъй като се притеснявам да не досадя, питайте каквото представлява интерес за Вас (може и на ЛС). На никого не съм отказала информация. Аз съм наистина много доволна от училището и от учителките. Има какво още да се желае по отношение на материалната база (тя сама по себе си е с чудесни предпоставки да стане едно райско място - монолитна сграда, голям двор с дървета). Но пък те много упорито работят в тази насока.Така че питайте ...  bouquet

Страхотни преподаватели и базата е много добра.  Simple Smile

# 583
  • София
Родители има всякакви, не е нужно да се обобщава какви у нас родителите. Моите наблюдения са точно обратните -  има една категория родители, при които в общи линии вълнения около състезателността по каквото и да е клони към нула, защото се изповядва идеята за забавлението - чисто забавление и грам усилие да не се прилага, за да не се развали забавлението. Ми, няма как да стане да научиш и най-простата песен или някакво движение в танците, ако не се приложи усилие, а се разчита само на чистото забавление. Усилието причинява лек дискомфорт, а забавлението не обича дискомфорта, затова и следва лесното отказване при първата трудност. Не му било забавно след две-три недмици , а не му е забавно, защото треньорът или учителят поставят задачи, които искат някакво полагане на повтарящо се усилие, появява се конкуренцията в лицето на останалите деца от групата, дори ревност, защото винаги има едно-две-три деца, които се отличават и съответно получават повече хвалби или ги слагат на първа линия. Това са все неща от живота. А родителите, които са амбициозни за децата си (типичен пример са математическите състезания, но го има и в спорта и изкуството), веднага биват обявени за болезнено амбициозни. Всеки да си мисли каквото си ще, защото всеки си гледа своето дете и е отговорен за настоящето и бъдещето му.

# 584
У нас ми се струва, че почти всички се готвят за състезатели. Иначе децата би трябвало да могат да спортуват през цялото време без да се налага да избират. Просто тук нито родителите, нито школите падат по гръб пред идеята, че някой просто ще спортува без да има съществени постижения в спорта.

Споделям на 100% това мнение. Вече втори треньор по плуване ни пита дали мислим детето ни да се занимава сериозно с плуване, защото "имала плаваемост, каквато се среща 1 на 10000". И са много изненадани и учудени, че нямаме никакви такива намерения, нито ние, нито детето. И продължават да настояват. Добре, че нашият треньор е прекрасен и чудесно разбра както мотивите ни, така и нежеланието ни. Детето е щастливо във водата, повече отколкото на сушата  Grinning, изключително бързо усвои всички стилове, въпреки 20-те си килограма, но големият спорт не я влече. Т.е. полага усилия и изпълнява задачите на треньора на всяка тренировка (Андариел), но плуването и е само за забавление.

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 09:50 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт