Банята - 28-ма тема

• 104 079
  • 821
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Много ви благодаря, страхотни сте! Още го мислим, но май клоним към идеята на GG_BG, само че тоалетната да е в долния ляв ъгъл, а мивката в горния десен.  Hug

# 316
Едва ли са от майсторът материалите - ако той ги осигурява чисто логистично, със сигурност си ги е калкулирал като сума в крайната цена, за която ще ви направи банята. Аз понеже давам отделно пари за тях (отделно от цената за труда), събирам си касовите бележки и знам колко са скъпи.. Simple Smile Едва ли някой майстор ще се мине с едни 300-500-1000 лв. да са "от него". Simple Smile

Пожелавам ви успех! Десет дни звучи твърде оптимистично, но не е невъзможно при стриктна организация!  Hug

Да, аз това имах предвид, но не се изразих правилно.  bouquet Към цената за труда си е включил къртенето и извозването, тръбите, грундове, лепила, хидроизолации, гипсокартон и тн. Като цяло цената се оказа доста приемлива и си струваше да го направим така, а не да купуваме ние отделно.

Иначе те започнаха в понеделник с къртенето и утре ще лепят плочките, доста са експедитивни. Аз си ги намерих в maistorplus.

# 317
Да се похваля вече имам стъклен параван...стабилен ми се вижда, у е красив, доволна съм!

откъде поръча паравана? аз гледах едни в Баня стил подвижни-  точно каквито искам, че ни е малка банята но излизат около 500 лв. +/- и ми се струва скъпо  Rolling Eyes
Нашият е статичен, просто преграда между душа и шкаф-мивката! Simple Smile Поръчах го и го мнотираха от Баня стил, прозрачен, отрязан на прав ъгъл, 8 мм закалено стъкло, по нагоре съм постнала снимка! Simple Smile

# 318
Може ли съвет за вентиалор за баня? (освен масово препоръчваните CATA)

13 години сме с прозорец в банята, но сега подготвяме новата баня (която е без), а темата влага и мухъл ми е болна.. Ще полудея, ако изскочи Simple Smile Когато бяхме преди години в баня без прозорец подсушавахме след всяко къпане, вентилаторът беше адска машина, кяоот работеше невероятно,  но нямам спомена каквъ беше,а и нещата са се променили за 18 години.  Бях мяркала хвалби за някакви японски вентилатори, но не открих нищо сега с търсенето.

От вентилация няма да пестим, затова може да ми препоръчате и нещо по-скъпо, но наистина качествено - мощен и колкото се може по-тих. Не държа на датчици за влага (т.е. те не са ми основно условие)

# 319
При нас изникна проблем с височината на стените -  не са равни и на места плочките не достигат с 2-3 см до тавана. майстора препоръчва да се сложи гипсокартон, иначе нямало с какво да запълни празнината. някакви други идеи какво може може да се сложи ?

# 320
Ох, това с кривите стени е голям ужас и вече почти навсякъде е така, за огромно съжаление.  Sad

Доста хора слагат декоративни корнизи в такива ситуации, ако този вариант ви устройва... Боядисват се с латекс за влажни помещения и зависи от стила на банята, разбира се, но стои много красиво.

# 321
При нас изникна проблем с височината на стените -  не са равни и на места плочките не достигат с 2-3 см до тавана. майстора препоръчва да се сложи гипсокартон, иначе нямало с какво да запълни празнината. някакви други идеи какво може може да се сложи ?
Според мен с окачен таван ще си стане най-добре. И нашите стени са кривички (всъщност майстора каза, че нашите са специален случай и мега криви  Mr. Green ), но с гипсокартоновия таван няма да се вижда, а и си е красивичко.

# 322
Може ли съвет за вентиалор за баня? (освен масово препоръчваните CATA)

13 години сме с прозорец в банята, но сега подготвяме новата баня (която е без), а темата влага и мухъл ми е болна.. Ще полудея, ако изскочи Simple Smile Когато бяхме преди години в баня без прозорец подсушавахме след всяко къпане, вентилаторът беше адска машина, кяоот работеше невероятно,  но нямам спомена каквъ беше,а и нещата са се променили за 18 години.  Бях мяркала хвалби за някакви японски вентилатори, но не открих нищо сега с търсенето.

От вентилация няма да пестим, затова може да ми препоръчате и нещо по-скъпо, но наистина качествено - мощен и колкото се може по-тих. Не държа на датчици за влага (т.е. те не са ми основно условие)
Ако тавана позволява (не е много нисък) може да сложите канален вентилатор и в зависимост от големината на помещението да сложите един, два или три отвора за изсмукване. Супер ефективни са и не излиза мнооого скъпо. ММ каза и че е по-тих от обичайното при този монтаж. Ето за какво говоря:
http://www.tashev-galving.com/029+DTR+554/Вентилатор
А на тавана отдолу вентилационните тръби завършват така:

# 323
мерси  Peace оставаме на варианта первази.

моля препоръчайте читави етажерки за баня, които не ръждясват, но и да са на поносима цена (+/- 100лв) 

# 324
Капитан на Идеал форма. Не ръждясват и имат дълга гаранция. Български са.
http://www.idealforma.com/index.php?route=product/category&path=74

# 325
  • София
Капитан ги видях на живо и са много грозни според мен, даже мисля че не са неръждавейка. Има режещи ръбчета по капака за хартията.

# 326
Капитан ги видях на живо и са много грозни според мен, даже мисля че не са неръждавейка. Има режещи ръбчета по капака за хартията.
Разбира се че са неръждаема стомана, то си го и пише. Имат различни серии с различен дизайн и въобще на са грозни всичките. Нищо режещо не съм видяла на нито един от аксесоарите, които сме купували за 3-4 бани.
Ползвам тяхна кошница двойна от дълбоките точно под душ вече 7 години и е като нова. Помен от ръжда няма и не е имало...
Купувала съм серии Uno и Modern.

# 327
  • Под Сините камъни
И нашите аксесоари в банята са на Капитан.Вече почти две години ги ползваме и нямаме никакви проблеми.Нашите са от тая серия https://baniastil.com/tiles_images/t-635-1457947426-tile_full-0.jpg.За две стъклени ъглови рафчета,две сапунерки,две двойни закачалки,един държач за тоалетна хартия и една чашка за четките за зъби дадохме малко над 200лв

# 328
  • София
Здравейте,започвам ремонт на банята.Искам да попитам за мебелите,разбрах,че са доста скъпи,ако имате опит в доброто качество с някой магазин,ще съм благодарна за мнение.Обиколих магазини като Баня стил,Гауди Дс,Студио сенс,Арт баня Моля за мнение и съвет
Благодаря

# 329
Здравейте,започвам ремонт на банята.Искам да попитам за мебелите,разбрах,че са доста скъпи,ако имате опит в доброто качество с някой магазин,ще съм благодарна за мнение.Обиколих магазини като Баня стил,Гауди Дс,Студио сенс,Арт баня Моля за мнение и съвет
Благодаря
Или правите по поръчка и за предпочитане с механизми на Блум или бюджетни готови на Интер Керамик за по-евтино. Всичките им модели ги имаше на Ботевградско шосе в шоурума, а после се поръчват от който и да е магазин. Готови български има на различни фирми, просто гледайте да са ПВЦ. НЕ препоръчвам мебелите за баня и като цяло магазин Практис (май сте го пропуснали и за добро Simple Smile ).

Общи условия

Активация на акаунт