Банята - 28-ма тема

• 104 079
  • 821
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ох и аз останах без майстор, изгоних го.. много ми идваше неговото мрънкане, повишаване на тон в дома ми,  чалгата до дупка, но най-вече наглеенето му, а още дори не беше почнал банята.. вчера нервите ми не издържаха и си казахме чао, че иначе щяха да ме пишат по вестниците, как бременна е набила "майстора" на банята в дома си... та сега съм в търсене, трябва да се сложи гипсокартон на стените и окачен таван с лунички и да ми се налепят плочките, които избирах месец и нещо сигурно 😀 Обаче, като чета колко некадърници има, ме хваща страх.. а време нямам никаквооо Sad   Препоръчайте ми някой, който наистина съвестно ще си свърши работата..

# 301
За кой град?

# 302
  • София
София, най-важното не казах.... #Crazy

# 303
Ех, моят фаянсаджия е добър, н за Бургас!

# 304
и ние почнахме ремонта  Sunglasses всичко сменяме - засега нещата вървят добре, но да не казвам голяма дума. майстора обаче иначе уж свестен ама оня ден изкоментирал, че моята баня била първата и последната, в която и кърти - той искал да му е готово и само да лепи плочките  ooooh! от няколко дни коментираме да ми шпаклова и боядиса и коридора, но хич не му се почвало - не му се занимавало да сваля старата шпакловка, просто съм втрещена. явно търсенето се вдигна доста и капризите им станаха уникално тъпи  #2gunfire
ще стискам зъби да направи банята както трябва пък ще видим после  newsm78

Да се похваля вече имам стъклен параван...стабилен ми се вижда, у е красив, доволна съм!

откъде поръча паравана? аз гледах едни в Баня стил подвижни-  точно каквито искам, че ни е малка банята но излизат около 500 лв. +/- и ми се струва скъпо  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 10:49 от Suny771

# 305
  • София
И ние започнахме ремонт на всичко... банята малко ме затруднява - https://planner5d.com/view/?key=d8e4ba56a6d0b07051cbde2257435c7c  Ето това са размерите, но не знам как да разположа нещата вътре, приемам всякакви идеи и съвети.. Срещу вратата е прозорец, а зад нея мислим да сложим параван, защото не знам къде другаде може да се сложи той. Но нещо не ми харесва така да са мивката и тоалетната, много са близо една до друга, а мивката е близо до вратата...  newsm78  Heeeelp

# 306
Скарлет, обърнете отварянето на вратата, т.е.пантите да са отдясно като влизаш. Мивката преместете на срещуположната стена /спрямо това, където е сега/ и между мивката и стената с прозореца - душ-кабина /има достатъчно място/.
При това положение душ-кабината може да е със зидана стена откъм мивката, а самата мивка да се направи с плот от стена до стена, което стои много красиво - нещо такова, но по-тясно http://varna.all.biz/plot-za-banya-quarella-g47626#.WO9WWvjZtZU

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 13:46 от GG_BG

# 307
  • София
Скарлет, обърнете отварянето на вратата, т.е.пантите да са отдясно като влизаш. Мивката преместете на срещуположната стена /спрямо това, където е сега/ и между мивката и стената с прозореца - душ-кабина /има достатъчно място/.
При това положение душ-кабината може да е със зидана стена откъм мивката, а самата мивка да се направи с плот от стена до стена, което стои много красиво - нещо такова, но по-тясно http://varna.all.biz/plot-za-banya-quarella-g47626#.WO9WWvjZtZU

Идеята за плот е добра.. само ме притеснява, че ще много малко и тясно мястото за душа.

# 308
Не мисля, че ще е тясно. Стандартните душ-кабини са 80/80, 90/90. Твоята ще е 85/100 или дори 85/110.
За мивка 80 см са повече от достатъчни, а 90 см са си направо лукс.

# 309
И ние започнахме ремонт на всичко... банята малко ме затруднява - https://planner5d.com/view/?key=d8e4ba56a6d0b07051cbde2257435c7c  Ето това са размерите, но не знам как да разположа нещата вътре, приемам всякакви идеи и съвети.. Срещу вратата е прозорец, а зад нея мислим да сложим параван, защото не знам къде другаде може да се сложи той. Но нещо не ми харесва така да са мивката и тоалетната, много са близо една до друга, а мивката е близо до вратата...  newsm78  Heeeelp

Това е абсолютно неприемливо според мен (конфигурацията тоалетна - мивка). Провери можеш ли да сложиш ъглова тоалетна и да смениш вратата да се отваря навън. Ако го направиш можеш да сложиш и свястна голяма мивка (леко отместена и стигаща до ъгъла) и няма да си удряш коленете в нея като седнеш на чинията. А от другата страна на вратата има място за истинска затворена отвсякъде душкабина с врата и с "кралски" размер от 90х 120 и пак ще ти остане място за шкафове/колони.

# 310
  • София
И на мен ми е неприемливо така да са. Да, аз искам такава душ кабина, по-скоро параван де, но да.. Не разбирам за мивката къде да се измести, в долния ъгъл до вратата няма да има място за мивка, 28 см. е разстоянието..

# 311
  • Sofia
приемам всякакви идеи и съвети..

Понеже никаква ме няма в разбираемите обяснения, слагам картинка:

Бих сложила голям хубав шкаф с мивка на дясната стена, зад вратата шкаф, висок за разни работи (обикновено по снимките подреждат хавлии вътре, но аз не бих си държала праните хавлии в банята, така или иначе в един висок шкаф има място за 100 неща). Тоалетната отива в ъгъла, а ляво от вратата идва една хубава стъклена душ кабина от този тип:

Може, разбира се, да се сложи и от ъгловите, заоблените, пести се място, но аз не ги харесвам изобщо  Mr. Green
Под прозореца има място за пейка или някакъв друг пиниз Wink

# 312
Здравейте, интересно ми е по колко ви взимат за квадрат майсторите? /ако има сред вас и от Варна/
Също така и ако може да ми препоръчате фирма или от къде си купувате параваните?

# 313
И ние започнахме ремонта на нашата баня. Вече изкъртиха всичко от-до, смениха щранговете, даже вратата сложихме. Засега аз съм много доволна от нашия човек - той организира нещата и си вика майстори за всичко. Ние дефакто само се усмихваме и кимаме. От него са материалите без санитарията и плочките. И ние ще сме с гипсокартонов таван. Скоро ще снимам, надявам се. Simple Smile Финансите ни са малко свитички, но се надявам да се справим. Засега по груби сметки ще успеем с малко зор да си направим прилична баня за малко над 3000 лв за около 10 дена.

# 314
Едва ли са от майсторът материалите - ако той ги осигурява чисто логистично, със сигурност си ги е калкулирал като сума в крайната цена, за която ще ви направи банята. Аз понеже давам отделно пари за тях (отделно от цената за труда), събирам си касовите бележки и знам колко са скъпи.. Simple Smile Едва ли някой майстор ще се мине с едни 300-500-1000 лв. да са "от него". Simple Smile

Пожелавам ви успех! Десет дни звучи твърде оптимистично, но не е невъзможно при стриктна организация!  Hug

Нашият майстор приключи с лепенето на плочките и в баня 2. След празничните дни, живот и здраве, продължаваме с "разкрасяването" - санитария, паравани, осветление - ех!... Направо нямам търпение!  261uu  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт