,,Откраднат живот" - сезон 3, тема 16

• 87 905
  • 773
  •   1
Отговори
# 420
 newsm78 Нещо много разболяха Калин .Пък не си взимал и лекарствата...
Май  ще останат  и двамата  нови . Днес Добрева  беше доста нахална  в края на епизода - онези се целуваха в  колата , а тя им чука на прозореца  ooooh!

# 421
  • There I was on a July morning
P.S. Някой може ли да ми обясни каква е разликата дали преди си раждала или не, защо е толкова важно за докторите да знаят дали ти е за сефте? Едва ли ще е заради опита, който си имала преди, все пак раждане с раждане не си прилича, може първото да е било с упойка, а това видяхме че беше екстремно  newsm78
Разликата е, че при второ и последващо раждане, процесът протича по-бързо. Затова е почти невероятна сцената с раждането на първескиня в асансьора. Но, историята помни, че и Стилянова роди на улицата, така че, какво да се учудвам Wink Добре, че Добрева и Захариев предвидливо бяха взели в себе си лезие /дано го изписвам правилно/ и ракия за дезинфекция. Joy
Като цяло, епизодът ми беше интересен. Както завъртяха интригата, може мястото на д-р Тасев да стане под въпрос Thinking

# 422
Ааа,за раждането..аз родих първото си дете 10 мин.след изтичане на водите и 20 мин.след приемане в болница. Peace

# 423
  • София
P.S. Някой може ли да ми обясни каква е разликата дали преди си раждала или не, защо е толкова важно за докторите да знаят дали ти е за сефте? Едва ли ще е заради опита, който си имала преди, все пак раждане с раждане не си прилича, може първото да е било с упойка, а това видяхме че беше екстремно  newsm78
Разликата е, че при второ и последващо раждане, процесът протича по-бързо. Затова е почти невероятна сцената с раждането на първескиня в асансьора. Но, историята помни, че и Стилянова роди на улицата, така че, какво да се учудвам Wink Добре, че Добрева и Захариев предвидливо бяха взели в себе си лезие /дано го изписвам правилно/ и ракия за дезинфекция. Joy
Като цяло, епизодът ми беше интересен. Както завъртяха интригата, може мястото на д-р Тасев да стане под въпрос Thinking
Няма такова нещо. Второто ми раждане е година и пет месеца след първото, едно към едно. Кошмара си беше същия. Всичко е много индивидуално.
И двамата ще останат, интрига трябва, а друга за сега няма.

# 424
Индивидуално, колко да е индивидуално. Тези процеси са описани в съответната литература.
Скрит текст:
Има много спорове относно това, кое раждане е по–лесно, победител е второто раждане. Има и изключения, като при всяко друго нещо. На първо място по важност е състоянието на шийката, защото ако при първото раждане тя първо се скъсява, а чак след това се разширява, то при второто раждане шийката едновременно извършва и двата процеса. Така времето за получаване на пълно разкритие намалява няколкократно и съответно раждането започва по–бързо. Друг фактор е опитът, тъй като жена, която ражда за втори път вече е минала по този път и знае какво точно я очаква и за какво да се подготви психически.

# 425
  • Разпиляна във въображението
И при трите ми раждания ми пуснаха системи иначе щях да си откарам не знам колко време.

# 426
  • София
Индивидуално, колко да е индивидуално. Тези процеси са описани в съответната литература.
Скрит текст:
Има много спорове относно това, кое раждане е по–лесно, победител е второто раждане. Има и изключения, като при всяко друго нещо. На първо място по важност е състоянието на шийката, защото ако при първото раждане тя първо се скъсява, а чак след това се разширява, то при второто раждане шийката едновременно извършва и двата процеса. Така времето за получаване на пълно разкритие намалява няколкократно и съответно раждането започва по–бързо. Друг фактор е опитът, тъй като жена, която ражда за втори път вече е минала по този път и знае какво точно я очаква и за какво да се подготви психически.
Моите уважения към литературата, но преживяванията ми не се вписват там. Смятам да приключвам въпроса и философиите  Peace

# 427
Моите уважения към литературата, но преживяванията ми не се вписват там. Смятам да приключвам въпроса и философиите  Peace
Но моите се вписват. И не става въпрос за философии, а за научно доказани факти. Дори в сайтовете на АГ болниците го пише.
Скрит текст:
Сигурни признаци за започващо раждане (Kога да отида в болницата?)
При наличието на един или няколко от тези признаци вероятно раждането започва. Имате достатъчно време да вземете душ, да се приготвите и спокойно да отидете до болницата.
.......................
Ритмични контракции: Контракции, които не изчезват след почивка или лекарство против контракции, постепенно скъсяват интервала помежду си и засилват продължителността, силата и интензитета на усещанията. При първо раждане и наличие на ритмични контракции на всяка пета минута (три контракции за 15 минути) с продължителност около 40 секунди, продължаващи повече от час, е време да отидете в болницата. При второ и следващо раждане е добре да тръгнете по-рано.

https://www.nadezhda.bg/rajdane/normalno-rajdane-v-bolnitsa-nade … ane-na-rajdaneto/

# 428
Тази сцена в асансьора беше само за да се види, че Борис е дал на Вяра подаръка от Галя.

Така е, това беше основната идея.
Най-много ми хареса в серията:  Като Вяра каза на Боби, че всички ще го бъзикат за лезвието в кутийка. После и Захариев каза същото на Галя, пък и че какъв идиот трябва да си, та да подариш лезвие. Но най-много от всичко ми хареса "Жалко за ракията, харесваше ми."   smile3532

# 429
  • тук, на мястото си
Не можем да искаме да се копират точни научни факти, нали все пак е филм, демек художествена измислица. Така както времето в различните сцени тече по различен начин, така нещо подобно се получи с това раждане в асансьора. Малко смешно, нелепо, но пък много положително. Сега сигурно Вяра Добрева ще започне специализация като акушер-гинеколог и така ще останат и двамата. А и с Галка още повече ще се сблъскат на терена.

# 430
  • София
Супер малоумна сцена в асансьора. Сценаристите са пълни аматьори.

# 431
Скрит текст:

Айде стига с тази литература, живота показва друго. Моя приятелка роди първото си дете в колата пред болницата, толкова бурзо стана. Докато излязат лекарите вече беше започн
Моите уважения към литературата, но преживяванията ми не се вписват там. Смятам да приключвам въпроса и философиите  Peace

Айде стига с тази литература, живота показва друго. Моя приятелка роди първото си дете в колата пред болницата, толкова бързо се случи, че докато излязат да я вземат с количката бебето се беше показало. На другия ден нищо и нямаше и се смееше на случката.

# 432
  • Разпиляна във въображението
На мен ми стана тъпо от изказванията за лезвието в кутийка. Според мен е подходящ подарък за хирург. Определено е по-умно от една стотинка, която символизира пропусната целувка. Дрън-дрън.

# 433
  • Пловдив
А Виолета къде изчезна newsm78

# 434
Ми отдаде се на страстта и явно не е излизала от апартамента  Joy

Общи условия

Активация на акаунт