,,Откраднат живот" - сезон 3, тема 16

• 87 805
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Отдавна щеше да изхвърчи оттам, ако нямаше някой да и пази гърба дори и при такива издънки. Точно това се случва в реалния живот. Зависи кой стои зад теб. В случая Романова вижда себе си на младини в образа на Добрева и се бори за нея така както се е борила да докаже и себе си.

# 586

Съфорумка твърдеше, че 80 % от случаите били от практиката на един лекар. Предполагам, че другите 20 % са копирани от различни медицински сериали.  Wink

Много интересно какъв точно специалист е този млад доктор (понеже има гинекологични, хирургични, детски и т.н. случаи,) и как е натрупал чак толкова много свръхшантави случаи в кратката си практика (защото нали е млад).

# 587
И как се изчисляват 80% точно Simple Smile.
Дори и в нереалния свят у нас не мога да си представя лекар/ка, която ще:
1. разследва някакъв клет човек, дошъл на преглед, па макар и да се държи просташки
2. ще й попадне телефона му, че и клип да гледа в него (най-малко повечето хора си заключват телефоните с код)
3. ще тръгне да кастрира някого просто така и ще си рискува репутацията пред колеги и изобщо работното място, в кр сметка, който и да стои зад теб, той също едва ли би искал да се обвързва с някакво тра-ла-ла, което може да му коства практиката
Бая преувеличено беше.

В Хаус имаше подобен случай, където Чейс искаше да убие някакъв африкански политик-диктатор (и май го уби), ама беше измсилено далеч по-достоверно, просто се забави с някаква манипулация или нещо от сорта. Освен това, човекът беше световноизвестен сатрап, нещо като Саддам, примерно.

Много често виждам и зле изкопирани сцени и похвати от "Анатомията на Грей", много оригинално.

# 588
Свят шарен, хора разни, Ако ни бяха дали , че някой бие новородено - аз нямаше да повярвам, никога не би ми минало през ума, че е възможно. До миналата година1

# 589
Свят шарен, хора разни, Ако ни бяха дали , че някой бие новородено - аз нямаше да повярвам, никога не би ми минало през ума, че е възможно. До миналата година1
Точно това ми е минавало през ума, че е възможно, особено преди ерата на видеонаблюдението. Такива историйки съм чела/слушала, че косата ми е настръхвала. По отношение на ражданията и грижата за майки и бебета сме не в третия свят, ами в долната земя направо. Peace

В този ред, за мен Онази акушерка е душевно болен човек, както и Добрева дава подобна заявка с изблиците си. Според мен, е било излишно да я правят психарка. Пък и ние така и не разбрахме със сигурност какво й се е случило, един разбрал едно, друг друго... абстракционизъм пълен.

# 590
  • София
Аз доколокото си спомням, и изнасилвача имаше код за отключване на телефона си, но Добрева го налучка май  newsm78

# 591
  • Разпиляна във въображението
Май
Скрит текст:
Калин ще предлага на Наталия. Надявам се да не копират пак някоя сцена от филм, като при Биляна и Сашо

# 592
Аз доколокото си спомням, и изнасилвача имаше код за отключване на телефона си, но Добрева го налучка май  newsm78
Не го налучка. Просто видя паролата докато той си го отключваше пред нея, много добре се сещам. Peace

# 593
  • Варна
Разбира се,че беше глупаво.Изкараха така,че веганите ходят гладни до припадък със сини устни и още какво беше...
Нищо подобно не са изкарали. Никой не е казал, че детето е гладно. Казаха, че му липсват основни хранителни вещества, изключително важни и необходими за неговата възраст.

# 594
О, моля ви, не подхващайте  темата за веганите и техните деца. Много е обширна и не правете и тук като в групата на сериала във ФБ.
Гледах един филм по действителен случай по HBO, мисля, за едно такова семейство и детенцето умря. Филмът беше френски, заглавие не помня, но явно има такива хора! И явно не е измислена история.
Моето мнение е, че като израсте право, живо, здраво може да прави каквото иска, вкл. и да яде каквото иска, но докато е подрастващ организъм не бива да се лишава от нищо.

# 595
  • There I was on a July morning
papi6, Бона, това което съм написала го четох по-назад в темата. Очаквам дамата да се включи  Hug и да отговори на вашите въпроси.
Моето лично мнение , че случаите са украсени,  това не е документален филм.
Много тъпо ми се стори - 30-тина годишен с фимоза, да бе.
80% от описаните случаи са от пациенти на един млад софийски доктор.

# 596
Знам, Скубиду! Simple Smile Peace

Очаквам след веганите да има и за антиваксърите, сега нали е много актуално.

# 597
Май вече имаше случай с майка-антиваксър. В предишния сезон, мисля. Не помня добре случая, но май имаше. Mr. Green
Тя същата дама, която твърди, че повечето случаи били на млад софийски доктор, ни обяснява какво са искали да кажат сценаристите с нещо си, все едно сме слабоумни. Mr. Green

# 598
Докато пишех си мислех, че може и да е имало такава тема вече и да съм я пропуснала, но нищо - пак. Simple Smile

# 599
Още не сме гледали пациент, който отказва кръвопреливане или реанимация. Нали копират "Анатомията"  Laughing Или поне аз не си спомням такива случаи.

Общи условия

Активация на акаунт