Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 510
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Така на око няма да е повече от 1 - 1,20 м висок. Някак си бих разбрала мрамор или друг естествен камък, но теракота в стил 1998...

# 541
Така на око няма да е повече от 1 - 1,20 м висок. Някак си бих разбрала мрамор или друг естествен камък, но теракота в стил 1998...

Размери височина 131 см, ширина горе 50 см, ширина долу 43 см, дълбочина 30 см. - това е дадено на сайта. И мрамор не ми харесва върху дърво, седи ми натруфено и претенциозно, харесвам си го натюр дръвцето. Peace
А върху плочите дали не може нещо да се сложи или ще стане по-зле? newsm78

# 542
Нисък е значи. Tired

# 543
Тия размери няма как да са верни, защото изглежда почти квадратен. Настрани са 6 и половина плочки, по 15 см, значи към 1 метър. И аз мислих за плоскост отгоре, но ще го разшири още повече визуално. Rolling Eyes

# 544
На мен ми изглежда страшно кичозно с тези плочки.

# 545
  • При елфите ...
Не е мебел, но да попитам... имам стара ваза, прозрачна и релефна отвън, искам да я боядисам със спрей боя, чудя се обаче само отвътре или само отвън да го направя, не искам да изглежда много изкуствено, а само да й добавя цвят?!?

# 546
  • Варна
Преди няколко месеца питах дали и къде във Варна предлагат Annie Sloan бои и някой ми каза... Убих се да търся отговора, и на ЛС не намирам за съжаление. Моля ако някой знае да каже пак. bouquet

# 547
Някой може ли да ми каже как поправя седалките на столовете?

# 548
Здравейте! Следя темата от години и черпя много полезна информация, за което благодаря на всички списващи тук!
И сега моля за малко помощ. Имам трапезна маса от чам - нова и необработвана с нищо. Искам да я омасля. Имам опит с Осмо-то (омаслявах спалня и гардероб), но ми идва малко извънбюджетно. Някой беше писал, че в Бриколаж има подходящи масла, но не съм съхранила информацията. Моля, ако някой знае подходящи масла за омасляването на тази маса нека да сподели! Или е по-добре да използвам лак?
Благодаря! Желая Ви приятен и ползотворен ден!

# 549
Преди няколко месеца питах дали и къде във Варна предлагат Annie Sloan бои и някой ми каза... Убих се да търся отговора, и на ЛС не намирам за съжаление. Моля ако някой знае да каже пак. bouquet

По мой спомен само онлайн се купуват.

# 550
https://krasivdom.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/
Прочети,помисли ,а можеш и да се консултираш лично.

# 551
  • Варна
В Бриколаж има продукти на тази марка https://gubra-bg.com/8-restavriraj-sam-etapi също и маслото за дърво на Лакпром в в подобна бутилка, ни пише "масло за дърво

# 552
Някой може ли да ми каже как поправя седалките на столовете?

Покажи на снимка столовете, така е трудно да се предложи нещо. Може да трябва да се сменят седалките, или да се претапицират, с калъфи също става промяна...........гадая просто. Peace

# 553
  • Варна
В Бриколаж има продукти на тази марка https://gubra-bg.com/8-restavriraj-sam-etapi също и маслото за дърво на Лакпром в в подобна бутилка, ни пише "масло за дърво

На Gubra съм ползвала едно масло за реставрация, ами просто е като мебелочистител, не оцвети и не придаде онзи копринен вид, но може и това да е целта просто като политура на старинни мебели, ползвам постоянно стоманената им тел страхотна работа върши.

С едно кутийче 125 гр. Осмо ще се омасли масата и ще остане, по спомен е двайсетина лева. Просто нямам много опит с други масла и не мога да дам препоръка.

# 554
Ние наскоро омаслявахме външна ламперия с такова масло. С 2 ръце стана хубав плътен цвят и доби точно онзи копринен ефект. Единствено ,като недостатък мога да отчета ,че е много течно и съответно по стени и таван трудно се работи.

Също така съм омаслявала под с масло от лидъл , също стана хубаво.
 И аз съм на мнението ,че една от малките кутийки на ОЗмо ще ти стигне , на мен за 1 маса даже ми и остана.

Общи условия

Активация на акаунт