Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 335
  • 850
  •   1
Отговори
# 330
Супер, благодаря Simple Smile Да, така планирам, предстои ми да се уговоря, да видим Simple Smile

# 331
  • София
Ако си избрала д-р Жекова не се бави тя държи поне месец по рано да си се виждате:)

# 332
Предстои ми скоро раждане в ОБ... Багажа съм приготвила целия в мен, с изключение на помпа и допълнително подложки за леглото. Сапун ми казаха за след това. Джапанки трябват за тоалета след клизмата. Чехли пожелание за после. Общп взето за приемане основно:
документи, нощница, джапанки, тоалетна хартия, кърпа.
Лекарката ме посъветва да си нося 3 нощници, една за раждането (цапа се, потиш се) и 2ра да си облека веднага след това, за да се чувствам по добре.  И в една да си имам за преобличане. Бельо ми казаха, че може да си ползвам, но за визитации се маха. А и друго важно превръзки, аз съм приготвила нощни Simple Smile

# 333
  • София
Бельо може ако си в състояние да се дупиш да се обличаш:)Simple Smile
Сапун не се ползва след раждане относно интимните части де.

# 334
  • От Луната
Еднократни чаршафи и превръзки за родилки си трябват веднага.
Леко раждане Simple Smile и здрави бебета!

# 335
Благодаря!
babyv, голяма или малка кърпа си предвидила при приемането...направо се отчайвам колко много неща ми се събират в багажа, ама няма как.
Мерси и за напомнянето за превръзките за родилки, не знам как се стои без бельо честно казано Rolling Eyes пък било то и на визитации, не става ли всичко на миш-маш, то така ще ми трябват поне 10 нощници...  Еднократни чаршафи, аз съм взела някакви, които се водят по-скоро подложки 90х60, но мисля, че ще свършат работа.
След раждането веднага ли те пренасят в стая или те мятат в някой коридор за известно време?

# 336
Благодаря!
babyv, голяма или малка кърпа си предвидила при приемането...направо се отчайвам колко много неща ми се събират в багажа, ама няма как.
Мерси и за напомнянето за превръзките за родилки, не знам как се стои без бельо честно казано Rolling Eyes пък било то и на визитации, не става ли всичко на миш-маш, то така ще ми трябват поне 10 нощници...  Еднократни чаршафи, аз съм взела някакви, които се водят по-скоро подложки 90х60, но мисля, че ще свършат работа.
След раждането веднага ли те пренасят в стая или те мятат в някой коридор за известно време?

Здравей,
аз раждах март месец и бях секцио. Слагах си бельо, че иначе превръзките трудно се крепят с краката и за визитация го махах,   а за подложките-ползвах 60x60 и вършеха работа. След раждането, ме сложиха в една стая (водеха там родилки със секцио), където стояхме по 24 ч. някъде (там идваха да ни почистват, смяна на превръзки и любимото ми-микроклизма), след което ме преместиха в друга стая. При нормално раждане, веднага те настаняват в стая.

# 337
  • София
Веднага не стоиш в коридора на родилна зала и минават и ти проверяват матката как контрахира. С количка до стаята . Аз бях с превръзки за родилки и ди се крепят между краката ти лежиш през първия ден повече.
Вдигаш нощницата да не се цапа и така.

# 338
  • От Луната
Голямата кърпа Simple Smile поне на мен тази ми свърши работа. Също и тоалетната хартия.

# 339
Много ви благодаря на всички за отговорите, сега остава да видя в какво да натъпкам багажа, уж не са чак толкова много неща, обаче това-онова и май ще се размина с мини сакчето Grinning

# 340
  • София
Ще има кой да ти го носи там не се притеснявай. Успех желая:)

# 341
Здравейте и от мен! В началото на бременността си съм (6-7г.с), но реших, че искам да я проследявам при лекаря, който ще ме изражда. Усилено чета форума тези дни и се спрях на 2 алтернативи - ОБ и Шейново. Засега съм си записала час при д-р Дачева за понеделник и се надявам да си допаднем. Имам едно питане обаче. Понеже терминът ми е на 18 Август, а това си е отпускарски месец, имате ли представа кой замества д-р Дачева в случай на отпуск? Кога се определя дали искаш да раждаш с избор на екип или не, за да не се доплащат ултразвука и измерване на тоновете?

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 11:20 от icecube

# 342
Надали и самата д-р Дачева може да има представа кой ще я замества от сега на 18-ти август, ако евентуално е в отпуск, пък може и да не е...Твърде хипотетично и твърде далеч във времето. Предполага се, че ще я замести някой, който тогава няма да е в отпуск.
Избор на екип става като говориш с избрания от теб лекар към 7-8 месец е желателно, може и по-рано, но така или иначе като напредне времето пак ще трбява да напомниш.
Бременността установена ли е вече някъде на друго място? Ако да, най-вероятно д-р Дачева ще иска да минеш БХС и ФМ към 11-12 г.с. и тогава да те запише.

# 343
  • София
Само  тя знае око ще я замества Simple Smile
Аз родих август и си беше там превия път. Сега октомври раждах при д-р Жекова и беше в отпуск седмицата преди да родя.
За избор екип ти ще си решиш искаш или не.успех желая:)

# 344
Благодаря ви! Simple Smile

Бременността е установена при гинеколожка, която обаче не изражда, а само проследява бременности. Тя ми каза, че трябва да отида на втори преглед тази и ли другата седмица задължително, за да се види дали тупти сърчицето и да си взема направление за преглед. Казах това на д-р Дачева и тя каза, че няма проблем да мина прегледа при нея. За БСХ също ми каза, че трябва да направя изследването преди да ме запише.

Общи условия

Активация на акаунт