Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 352
  • 850
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Благодаря ти Крис.значи ако терминът.ми.е на 16.12.  мога да планирам зата от 11 до 15?

Може би не съм се изразила правилно,можеш примерно 5,7 дни преди 16.12,т.е. 9-11.12..Но най-добре да я питаш нея,защото то може би зависи какви са причините за секциото и също тоновете са важни,дали са ок,тя ще ти ги следи.Защото знам,че някой и две седмици преди термин правят секцио,всеки случай сигурно си е индивидуален.На мен ми каза 5,7 дни преди термина.И всяка седмица съм на тонове.
Благодаря ти Крис😀
Антибиотик дават ли след секцио?

При мен държеше секциото да е най- много 7 дни преди термин. Дават антибиотик, да

# 286
Скъпи мами-днес бях благословена със син, Димитър. Родих секцио при др Дачева. Имаше усложнение, но тя се справи невероятно. Никога не съм вярвала, че може да има такъв човек и професионалист като нея. За първи път имам 100% доверие на лекар. Благодаря ви от все сърце, че именно вие ми я препоръчвахте. Господ да благослови тази невероятна жена.

Здравей Mary G честита рожба пожелавам ви цялото щастие на света видяхме се в предродилна зала и много се радвам че си писала всички лекари са страхотни. Мен ме чакаха цял ден за да мога да родя нормално а бях без избор на екип и влезнах в темата за да кажа колко са добри и внимателни всички лекари и че подкрепят на 1000% нормалното раждане  Simple Smile

# 287
Здравейте, мами,
Предстои ми раждане на близнаци в ОБ при д-р Жекова до края на месеца ми е термина. Ходя на тонове всяка седмица и от 2 седмици, откакто видя, че и втория близнак е тръгнал да се обръща ми говори за нормално раждане. Мен много ме е страх и да си призная предпочитам секцио. Може и да греша, но.. Тя е на мнение, че ако е нормално ще се възстановя много по - бързо, което е така, но.... пък ако не се получи и след като изтърпя и нормално раждане ме срежат, ще стане весело....
Някой да е раждал близнаци при нея и как е минало?

# 288
  • Sofia
Мисля, че трябва да и се довериш напълно. Когато раждах второто ми дете, имаше родилка с близнаци, които обаче се бяха запънали и въпреки окситоцина, контракции така и не започнаха. В крайна сметка я оперира. Но принципа на Жекова е - нека поне да пробваме. Факт е, че има жени, които раждат за 2 часа, с два напъна. Раждала съм и по двата начина..повярвай - нормалното е за предпочитане Simple Smile

# 289
  • София
Абсолютно подкрепям, довери се на д-р Жекова, ще имаш и упойка така или иначе. При мен също беше уговорка за нормално ако не стане секцио тогава. За 10минути родих бебе 4300 .
Бъди спокойна и се довери, слушай я и ще стане бързо.
Виж мисля, че в ниемврийките или в дейемврийките  има мама родила нормално близнаци в друга болница.но може да ти даде кураж:)Simple Smile
Успех и пиши резултат.

# 290
Привет,имате ли телефона на родилното и неоантология? При избор на екип дават ли декларация за избор на екип?режат ли скъсета юздичка не бебето?

# 291
Здравейте. В момента съм на етап на избор на болница за предстоящото раждане, бих искала да попитам следното:
1. Тъй като се следя в друга болница, налага ли се ако реша да раждам в Окръжна да направя предварителна консултация с лекар от там и необходимо ли е там да започна да  ходя за запис на тоновете?
2. А вторият ми въпрос е подкрепят ли отложеното клампиране на пъпната връв и евентуално дали биха го направили при наше желание?

# 292
Привет мами,
предстои ми раждане и съм избрала вече д-р Дачева, говорихме за нормално раждане, но ме тревожат две неща... Първо обмислям да се откажа от упойка, имам спинабифида и кръста ми е доста зле, имам голям страх дали после нямам да имам болки в него, защото сега е мъчение, представям си, ако има и допълнително... Вие какво мисли за епидураланата упойка? Мамите раждали без упойка, толкова ли е зле? Другото е, че бебо върви с доста голяма главичка и се притеснявам от вътрешните разкъсвания и евентуално, ако трябва да ме шият могат ли да ми сложат пълна упойка, ако преди това не съм искала никаква?

Благодаря ви!

# 293
  • София
Привет мами,
предстои ми раждане и съм избрала вече д-р Дачева, говорихме за нормално раждане, но ме тревожат две неща... Първо обмислям да се откажа от упойка, имам спинабифида и кръста ми е доста зле, имам голям страх дали после нямам да имам болки в него, защото сега е мъчение, представям си, ако има и допълнително... Вие какво мисли за епидураланата упойка? Мамите раждали без упойка, толкова ли е зле? Другото е, че бебо върви с доста голяма главичка и се притеснявам от вътрешните разкъсвания и евентуално, ако трябва да ме шият могат ли да ми сложат пълна упойка, ако преди това не съм искала никаква?

Благодаря ви!

При първото раждане бях без упойка и мога да кажа, че всичко е в главата. Изобщо не боли толкова, колкото говорят. Колкото повече те е страх, толкова повече ще боли. Така, че присическата настройка е много важна. Бях се разкъсала доста.. вътрешни и също ми направика епизотомия. Това е по гадната част.. когато трябва да те шият, но пълна упойка никой няма да се наеме да при направи само за да те зашие. Бият някакви болкоуспокояващи, но със сигурност не е като да не чувстваш нищо. Аз ще раждам при д-р Жекова и тя ми предписа това : https://apteka.framar.bg/30016960/%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82 … 83%D0%BB%D0%B8-10
Всяка вечер по 1 до раждането.
Просто бъди уверена, успех Simple Smile

# 294
Привет мами,

Благодаря ви!

При първото раждане бях без упойка и мога да кажа, че всичко е в главата. Изобщо не боли толкова, колкото говорят. Колкото повече те е страх, толкова повече ще боли. Така, че присическата настройка е много важна. Бях се разкъсала доста.. вътрешни и също ми направика епизотомия. Това е по гадната част.. когато трябва да те шият, но пълна упойка никой няма да се наеме да при направи само за да те зашие. Бият някакви болкоуспокояващи, но със сигурност не е като да не чувстваш нищо. Аз ще раждам при д-р Жекова и тя ми предписа това : https://apteka.framar.bg/30016960/%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82 … 83%D0%BB%D0%B8-10

Благодаря! А как стоят нещата с бельото там? Моята док ми каза да си взема дамски превръзки, но не каза еднократни гащи ли, обикновенни ли..? Ще попитам за Цикардина, опитвам се да мисля положително и да съм спокойна, ама за сега съм среден вариант.. Simple Smile

# 295
  • София
Аз си взех превръзки за родилки така или иначе те преглеждат и бе дават гащи по - удобно е. А и след раждането няма да ти е до навеждане да се обуваш:)
Еднократни гащи аз сложих след 2- им ден че ставах повече и ме се разместваше превръзката. Полезно е и подложка отдолу върху чаршафа да вземеш. Успех желая д- р Жекова е желязна всичко ще е на 6.

# 296
  • От Луната
10тина превръзки за родилки. Отделно еднократни чаршафи, също 10. Нощни дамски превръзки, еластично бельо. Това ми свърши най-много работа.
Отделно шише със сламка Simple Smile мн полезно също. Не се надигаш мн мн... Ако ще кърмиш, инстантен чай на хип. Пиех по 2-3 дневно. Помпа за кърма - гърдите ми бяха на камък и с това се спасих.

# 297
  • София
Привет мами,

Благодаря ви!

Благодаря! А как стоят нещата с бельото там? Моята док ми каза да си взема дамски превръзки, но не каза еднократни гащи ли, обикновенни ли..? Ще попитам за Цикардина, опитвам се да мисля положително и да съм спокойна, ама за сега съм среден вариант.. Simple Smile

Аз съм си подготвила еднократни гащи, казват, че са по-удобни. С първото бях с обикновенни и пак ми свършиха работа. Просто трябва да си вземеш такива, които да не те стягат. Вземи си и еднократни чаршави.

Списъка за Окръжна е:
1.Направление 7
2.Обменна карта(наблюдение на бременността)
3. Лична карта
4. Изследвани - Кръвна група(с подгрупа), Wass, HBsAG, HIV
5. При анамнеза за алергии да се носи документ за тестуване и консултация с алерголог.
6.Тоалетна хартия, сапун, чехли, кърпа, тоалетни принадлежности.
7. Нощници-3 бр. (в Окръжна е много топло и носете с къс ръкав)
8.Дамски превръзки за родилка, еднократни чаршафи
9. Памперси, мокри кърпи .
10. К-т за изписване-може и таткото да го донесе.
11.Помпа за кърма.
12.Чаша, вилица и лъжица. Не яжте от храната в Окръжна, има еширихия коли в храната(д-р Дачева го е казала на една приятелка, която роди лятото)

Също така след раждането дават свещички уж някакви болкоуспокояващи..не ги слагайте, защото от тях ти става лошо.

Носете си шоколад , защото след раждането пада кръвното и доста помага.
Носете си вода в малка бутилка.

За сега не се сещам друго.

# 298
  • София
Верояртно свещичките са Профенид.
Масово се ползват, не съм чула на някой да му става лошо.Даже облекчават доста.

# 299
  • София
Верояртно свещичките са Профенид.
Масово се ползват, не съм чула на някой да му става лошо.Даже облекчават доста.

Не са Профенид. Други са.

Общи условия

Активация на акаунт