Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 075
  • 850
  •   1
Отговори
# 810
И аз не знам ама сигурно си плащаш.

# 811
Плаща се - и двата пъти като раждах лекарката, която предварително бях избрала се падна на смяна. И двата пъти си платих избор.

# 812
Здравейте мами. Интересува ме ако при избор на екип за нормално раждане се случи, така че лекаря, който ни следи не е на разположение трябва ли да се плаща пак сумата  от 800лв? Случвало ли сее е на някоя от вас лекаря да не успее да дойде за раждането?

На мен ми се случи. Лекарката
ми беше тежко болна, но по телефона събра екип и родих, както беше уговорено с избор на екип - съответно платихме.

Ако лекарят е на смяна и тръгнеш да раждаш непланирано не плащаш за екип, но ако искаш упойка си плащаш за екип (за ест. раждане) при секцио, само ако е по спешност не плащаш, но повечето предварително се знае и съответно се планират (накратко плащаш екип). При мен беше така, имах планирано всичко за 15.01, но той на 14.01 тръгна сам, съответно вече е било планирано и пр та си платихме, но да ви кажа не съжалявам, защото всичко мина повече от чудесно, бях си и самичка в стая.

# 813
  • София
Няма как да планираш естествено раждане .Лекарят,който си избрал му звъниш и дали е на смяна или не идва и почва купона.
За да не платиш,тръгват контракции води,болки и т.н.отиваш звъниш,приемат те и който е на смяна при него.

# 814
Аз не мога да отговоря, тъй като Д-р Дачева, която бях избрала, не беше на смяна, но дойде по нощите, за да ме изроди.
За мен не е редно да се плаща за избор на екип, ако "екипът", който си избрал не е на линия за раждането.

# 815
  • София
Плаща се, доктор Дачева беше на смяна, когато родих втория ми син.

# 816
Тези, които са избрали да родят в Окръжна болница, безпроблемни бременности ли сте имали? При мен всичко е наред засега, но в началото си пусках генетични изследвания за тромбофилия и се оказа, че съм с две нискорискови мутации и съм на терапия с аспирин за разреждане на кръвта. Някой друг в подобно състояние да е избрал да ражда там? Подкрепят ли нормалното раждане и изчакват ли, колкото е необходимо, ако се проточи по-дълго? Че за някои болници и лекари чета, че като им писне, казват, че има риск за бебето и предлагат секцио...

Другите болници, на които съм се спряла са Майчин дом и Надежда, но много ми хареса и Окръжна болница от прочетеното в темата. А и ми е по-близо Grinning И най-вероятно ще е далеч по-спокойно от лудницата в Майчин дом.

# 817
  • София
Плаща се, доктор Дачева беше на смяна, когато родих втория ми син.

Имали ли сте угоеорка предварително с нея?

Дарк,подкрепят нормалното да.Говори лично и обясни.

# 818
  • От Луната
Аз родих там и съм с тромбофилия, ако сте на инжекции трябва да ги предупредите и да ви слагат след раждането.
Всичко беше добре, нямам оплаквания.
Занесете си всички изследвания и те ще преценят.

# 819
Синеока, много благодаря за включването. Само на аспирин съм засега, все още не са ми изписвали инжекции и се надявам да си остане така. В сряда мисля да ида на Ден на отворените врати

# 820
Здравейте, момичета!
Все още се чудя къде да раждам и идвам с няколко въпроса.
1. Цената за секцио по медицински причини и по желание е еднаква - 800 лв., така ли?
2. Колко по - рано насрочват датата за секцио (по ПРМ съм за 15.12, по ехограф - 05.12) коя дата ще гледат?
3. От прочетеното разбирам, че като избера лекар, се свързвам с него в края на 8ми, началото на 9ти месец и ходя там на тонове?
4. Колко време се стои в реанимация след секцио? Кога ти дават бебето и стои ли постоянно при теб?

Мерси!

# 821
Привет,
да такава беше цената 2018, когато раждах там.
2. Ние около 10 дни преди термина насрочихме, но това зависи от лекарят. Гледа се датата по МЦ, ехографа е относителен.
3. Най - добре е още в началото на 8ми да се видите с лекарят и да говорите, той ще ви насочи. За Света Анна препоръчвам д-р Дачева.
4. Ако си с избор на екип, получаваш самостоятелна стая или сте два (аз бях самичка). Секциото ми беше към 17:30 на следващият ден на обяд дойдоха да ме вдигат лека по лека, следобяда ми донесоха и бебето. Донесоха го сутринта за малко да го видя и гушна, но го взеха, защото аз не можех да мърдам все още. След като станах, се преместих от реанимационната стая  в моята. Бебето дойде към 16-17ч и го оставиха при мен. Вечерта го дадох при тях, защото не се чувствах добре. На следващият ден в 6ч ми го донесоха за кърмене и остана при мен, и си го оставих до изписването да си бъде постоянно с мен. Единствено идваха за визитация или за къпане вечер. Ако имате нужда от още инфо може да питате, ако мога ще помогна. Успех и леко раждане. Междодругото отделението беше чисто, всички се държаха добре, с изключение на една неонтоложка, която беше много кисела..

# 822
И аз да попитам за секцио по мед. причини: Не се ли поема от здравната каса? Би трябвало да има значение дали има такива причини или е по желание секциото.

# 823
И аз да попитам за секцио по мед. причини: Не се ли поема от здравната каса? Би трябвало да има значение дали има такива причини или е по желание секциото.

Бях секцио по мед. причини и си платих. Предполагам, че ако ви правят секцио по спешност (без преди това да имате уговорка с лекар) тогава няма да плащате.

# 824
  • София
И при секцио, и при нормално се плаща само за избор на екип. Цената е една и съща.
Секцио по желание в ОБ май не насърчават много, но си зависи от лекаря. Жекова специално едва ли ще се съгласи, за другите не знам, но като цяло "по желание" се практикува основно в частните клиники.

Общи условия

Активация на акаунт