Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 922
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
Христос Возкресе!    Grinning  със закъснение...ама почивни и празнични дни зарязвам всякаква техника обикновено.   Laughing
Да сте живи, здрави, късметлийки, красиви  и слаби!    Hug

Скрит текст:
Бенджи, като написа и годините си, направо ти казвам, че си супер активно спортуваща  Simple Smile В близкото ми обкръжение спортуващи хора няма, независимо от възрастта им.
Галче, иска ми се да пиша по-често, но трудно намирам възможност. Докато пътувам успявам поне да следя в общи линии темата, но не винаги мога да се включвам навреме. В новата работа е пълна лудница, малкия расте и си иска своето и така  Simple Smile

Тези дни ходих по магазините, че нали съм "абитуриентка" края на май, и положението е направо отчайващо.   Харесах много един тъмносин панталон, но 44 немска номерация ми беше безкрайно малък. Дори не се изкуших да го купя с надеждата да посваля някой кг до тогава.След РД-то на детето в началото на месеца съм прилично режимна, а от вторник мисля да се пробвам пак на безвъглехидратната. Знам, че чудеса за месец и половина няма как да се получат, но поне ще се посъбера малко.
По този повод, моля момичетата, които са на подобно хранене да споделят идеи за лесни рецепти. Амур, към теб специално се обръщам, защото знам, че си добра кулинарка  Simple Smile
Скрит текст:
Мисля този път да се подготвя предварително с меню. Трябва да си готвя за по няколко дни, защото пътувам между две населени места и плюс това работя извън града, и храната трябва да е подсигурена.

Съни, щом така го чувстваш, направи го  Hug
Уютни празници момичета  Hug
Аз последната година съм далеч от засукани и завъртяни гозби.
Скрит текст:
Най-често правя печено месо, зеленчукови запеканки, всичко  с яйца, за което се сетя-омлети, варени, пържени, суфлета-с месо, риба или зеленчук, супи най-различни-пилешка, топчета, зеленчукови, таратори, печена риба всякаква, кюфтета, наденички, дроб всяка седмица-пека го на фурна с подправки и мазнина, без сол, соля го после, кюфтета с доматен сос, кюфтета бешамел-соса го правя със сметана и 1 ч л брашно, вместо с мляко, зелен боб  яхния, грах яхния, броколи на пара, после запечени с яйце и сметана+ сирене някакво, карфиол/зелен боб/грах по същия начин, гъби соте, пълнени гъби със сирена, пълнени гъби с кайма и подправки, пълнени чушки с кайма и зеленчуци, пълнени тиквички и пълнени патладажани пак с кайма и издълбаната вътрешност на зеленчуците, кьопоолу, салати каквито се сетя-зелена, шопска, мешана, зелева....това се сещам на прима виста.
И аз по празниците имах неприятно изживяване с козунака...    Laughing
Скрит текст:
та, по менюто:
събота
з-кафе, 1 св. яйце, кайзерован св. врат, сирене, чай
месене и печене на козунаците  Laughing
о-салата, 2 филийки руло Стефани, маслини, 2 курабийки, ред черен шоколад
сз-1 банан, 2 филийки козунак, 1 филия козуначено руло с шоколад
И като ми стана тежко на стомаха, стана ми лошо, пих Деган, не минава и не минава.Изчаках моя мъж да се наспи следобед и го емнах на разходка до Гребната.От нас до там и обратно са около 6 км.Поолекна ми малко, но само при мисълта за каквато и да е храна изпитвах гадене...    Laughing
Та, на вечеря нищо.
неделя
з-кафе, сока от половин лайм, 2-3 с л кисело мляко с един натрошен орех -и пак никакъв глад, и още ми е тежко на стомаха, събудих се и с главоболие (не съм болна), усещах се някак тежка, тромава, имах чувството, че и ставите/мускулите ме болят....така се чувствах преди, когато ядях въглехидрати.Чувството е ужасно.
10ч-2 сварени яйца-пъдпъдъчи, чай
о-1/2 ябълка, салата, 1 наденичка, аспержи печени на фурна, карамелизиран лук, уиски, вино-по няколко глътки, черен шоколад, 1 курабийка -количества символични.Не поради ограничения, просто хич не ми се ядеше, просто бодвах по 2-3 хапки....
в-агнешко печено, салата, 1 яйце, аспержи, вино
понеделник
з-кафе, кисело мляко с боровинки+ бадеми, 1 сварено яйце, 1 тънка филийка козунак
о-салата, агнешко, сирена, маслини, вино
сз-чай, кисело мляко, 2-3 хапки козунак
в-1 курабийка, кисело мляко с 1 банан
днес
з-кафе, 2 сварени яйца, сирена
10ч-чай
о -не знам, най-вероятно омлет, има още агнешко, но не ми се яде вече месо
в-приготвила съм да пека свински врат, мъжете искат бял боб яхния.
Има още половин козунак, но не ми се поглежда дори.
До 13.05 нямам никакви поводи за десерти, така че у дома те ще се свеждат само до плод.
В кг промяна няма, въртя се на около 71,5-72,5.
Не свалям, не качвам.И плато да е, и да е от прекаляване с тесто и захар, не ми дреме.    Mr. Green 
Продължавам си с месото, рибата, яйцата, зеленчуците...когато стане, тогава.

# 436
Здравейте  Hug, по празниците хапнах козунак, но всичко друго ми беше ОК.
Получих и първи комплимент, че леко съм о`лабила  Laughing Sunglasses. От началото на февруари до сега съм минус 5 кг - днес се теглих 83кг. Това за мен е голямо постижение  Party

Напоследък получих и повече енергия и се раздвижвам с тази сладурана:
https://www.youtube.com/user/popsugartvfit
Някой тук беше я препоръчал, много благодаря  Hug, зарежда ме с настроение мацката. Към края на тренировките се чудя как си поема въздух направо, а тя не спира да говори...
Пробвах Шон Т - това нещо още не е за мен  Stop, доста тежест нося за толкова кардио...

Тази сутрин продължавам режимно без козунаци с палачинка с банан и две яйца. Банана го ям един на две седмици, понеже гледам да съм в НВ-ВМ.
Тази сутрин прочетох това и много успокояващо ми подейства:

Edit:Сайтът не позволява да се копира линк. Статията е в блога на Инес Субашка " Във форма след празниците: 7 лесни стъпки, с които бързо да се върнете към диетата"

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 17:00 от Лъчестлъч

# 437
Amour  Hug винаги ми е приятно да те чета.
Моят мъж ми прави забележки, че постоянно мисля за храна Blush. Аз съм от тези, които от предния ден мислят, какво да сготвят и ако нямам план изпадам в паника. Предложенията ти се копират и запаметяват веднагически  Heart Eyes

Z2012 и аз имам проблем с намирането на дрехи - или ще ми стане нещо което е 3пъти хл, или няма да има нищо като за мен. Миналата година ходих на сватба и от всички магазини, които обиколих за половин ден накрая открих една 52-и размер бг номерация, която да ми стане и да е що годе прилична, цвета не ми хареса, но я купих - просто нямах избор.

# 438
  • София
Аз още не мога да изляза от фазата с много ядене, чак ме е срам като ви чета.  Laughing Но съм решила от днес да е поне НВ.

# 439
Amour  Hug винаги ми е приятно да те чета.
Моят мъж ми прави забележки, че постоянно мисля за храна Blush. Аз съм от тези, които от предния ден мислят, какво да сготвят и ако нямам план изпадам в паника. Предложенията ти се копират и запаметяват веднагически  Heart Eyes

Скрит текст:
Z2012 и аз имам проблем с намирането на дрехи - или ще ми стане нещо което е 3пъти хл, или няма да има нищо като за мен. Миналата година ходих на сватба и от всички магазини, които обиколих за половин ден накрая открих една 52-и размер бг номерация, която да ми стане и да е що годе прилична, цвета не ми хареса, но я купих - просто нямах избор.

Радвам се, че съм полезна.    Hug

# 440
  • София
Лъчест, дано това с дрехите да ви мотивира за отслабване. Аз също не си намирам каквито модели търся и това ме отчайва, затова ходя по магазините ча като сваля няколко килограма и съм в стритна фаза т.е. мисля си "ей запоследно купувам сега този размер, другият път ще е долният".

# 441
  • Варна
На мен ми пратиха стари снимки, на които съм около 70 кг. Много се харесах СЕГА, защото тогава се мислех за дебела. Така че мотивацията ми е поне да стана пак толкова Simple Smile

# 442
И аз искам да ви разкажа за моята връзка с храната. Simple Smile
Ами да, то си е направо като един брак, почти 30-годишен. Sunglasses
Някъде от 14-годишна започнах да се вторачвам в храната. Това са годините, когато хормоните бушуват, някои момичета понапълняват, но не всички правят драми от това. Спомням си, когато се хранихме заедно вкъщи, как майка ми все ми се караше защо ям картофите и ориза с хляб. Аз се срамувах, не смеех да посегна към хляба. Вероятно не само от срам, но и от страх и нежелание да я разочаровам. Властна майка имам, да ми е жива и здрава. После нямах търпение всички да се заловят за работата си, и изяждах доста хляб, ей-така, скришом. Все си мисля, че ако не ме беше фиксирала, ако не приемах някои храни като забранен плод за мен, може би нямаше да попадна в този омагьосан кръг - изкушение-ограничение-преяждане. Никой не знае.
После започна емоционалното хранене. Аз не съм си давала сметка тогава, че е такова. Просто се правих разни неща вкъщи, колкото съм умеела, разни кексчета, мекички, тетливи, гаднички бяха. Но вършеха работа, потискаха вълчият глад, който чувствах.
После се омъжих, на 23 години, а две години по-късно родих и сина ни. Simple Smile
Помня как, когато той заспиваше, аз се залавях с торбичката, пълна с лакомства. Малко откраднато удоволствие за деня ми. Тогава имах проблеми със свекърва ми, баналните неща. Чувствах се необичана, недооценена, неспособна, недобра майка - целият коктейл, който може да си представите. Но най-важното е, че АЗ не се обичах, АЗ не се ценях, АЗ не си позволявах да бъда щастлива.
Ще спра до тук, за да не ви отегчавам. Може би е добре, все пак да спомена 2 начина, по които отслабвах успешно през годините:
1. Хранене до 17 часа вечерта. Като студентка бях постигнала прекрасна форма с този начин на хранене.
2. Плодов/зеленчуков ден, веднъж седмично, в понеделник беше моят. А на следващият ден се хранех с по-лека храна, желателно без месо. По този начин 2 пъти успявах да отслабна с по 17-18 килограма годишно.Бавно и постепенно.
В момента, от седмица, спазвам 1 вариант, с хранене до 17 -18 часа. Старая се изкушенията да ги хапвам на закуска. Но още търся подходящото меню за мен през деня. Приятелка от темичката обеща да ми помогне за това. Simple Smile
Радвам се, че ви открих. Благодаря, че ме прочетохте.
Усмихнат ден на всички. Ние сме повече от килограмите, които имаме. Simple Smile

# 443
Здравейте и от мен. Simple Smile

По празниците с нищо не съм прекалявала, мога да мина за режимна.
Днес пропуснах да се претегля, но утре ще го направя, като цяло обаче задържам на едно тегло от близо 3седмици вече.
Ясно, че трябва с нещо да поразмърдам нещата.
Мисля за 2-3дни да мина на гъст таратор, така че за утре ще си нося на работа и вечерта също това ще вечерям. Дано кантара тръгне надолу.
Искам да сменя първата цифра на кантара, а малко ми остава. Simple Smile

# 444
 Здравейте!

demirche, много ми хареса постът ти! Колко килограма искаш да отслабнеш? Аз съм спряла всякакви "изкушения" и пакетирани храни. Ако ми се яде сладко ям малко домашен мед - една лъжица най-много на ден, и плодове. Според мен ако човек спре да яде продукти, съдържащи захар, сол, брашно, бял ориз, пържено и каквито и да било пакетирани храни с добавени индустриални съставки неминуемо ще отслабне. Важното е да се ядат много плодове и зеленчуци и само естествени храни, а не пакетирана химия.

Днес закусвах смлян сусам с лъжица мед, а на обяд си направих филе 250 гр. от пастърва със спакан, едно варено яйце, малко ядки и покълнало жито. Филето изпекох за 15 минути на 200 градуса без мазнина. Като го извадих от фурната го намазах с една чаена лъжичка конопено масло. Спанакът задуших без сол и го наръсих с малко сурови слънчогледови и тиквени семки и покълнало жито. Едно рохко яйце отгоре и всичко подправено само с малко едро смлян черен пипер и без грам сол. Направо си стана гурме обяд направен за 20 минути  Grinning Човек може да яде много, стига да е правилната храна.

# 445
 demirche, добре дошла пропуснах да кажа. Simple Smile

Снощи си правих нахут със зехтин и лимонов сок, свърши ми тахана и нямах. Ами без него вкусът изобщо не е същият. Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 08:49 от Sesylle

# 446
Здравейте!

demirche, много ми хареса постът ти! Колко килограма искаш да отслабнеш? Аз съм спряла всякакви "изкушения" и пакетирани храни. Ако ми се яде сладко ям малко домашен мед - една лъжица най-много на ден, и плодове. Според мен ако човек спре да яде продукти, съдържащи захар, сол, брашно, бял ориз, пържено и каквито и да било пакетирани храни с добавени индустриални съставки неминуемо ще отслабне. Важното е да се ядат много плодове и зеленчуци и само естествени храни, а не пакетирана химия.

Днес закусвах смлян сусам с лъжица мед, а на обяд си направих филе 250 гр. от пастърва със спакан, едно варено яйце, малко ядки и покълнало жито. Филето изпекох за 15 минути на 200 градуса без мазнина. Като го извадих от фурната го намазах с една чаена лъжичка конопено масло. Спанакът задуших без сол и го наръсих с малко сурови слънчогледови и тиквени семки и покълнало жито. Едно рохко яйце отгоре и всичко подправено само с малко едро смлян черен пипер и без грам сол. Направо си стана гурме обяд направен за 20 минути  Grinning Човек може да яде много, стига да е правилната храна.

Благодаря, Пролет. Hug
Отдавна се отказах да си поставям нереалистични цели. За това 10 килограма ако сваля, ще бъде едно добро постижение за мен.
Убедих се с годините, че гладуването не води до нищо добро. И като си спомня колко пъти съм го правила, а ето-пак съм на същия хал, дори и повече.
Искам да се спра на режим, който да бъде оптимален за мен, да не броя залците си вманиачено.
И съм решила да не се изкушавам да се тегля и меря. По дрехите се ориентирам идеално. В противен случай, когато съм в застой, а се е случвало често, тегленето ужасно много ме демотивира.
На 42 съм и мисля, че разумът трябва да надделее. Все пак. Wink

# 447
Здравейте!

Благодаря, Пролет. Hug
Отдавна се отказах да си поставям нереалистични цели. За това 10 килограма ако сваля, ще бъде едно добро постижение за мен.
Убедих се с годините, че гладуването не води до нищо добро. И като си спомня колко пъти съм го правила, а ето-пак съм на същия хал, дори и повече.
Искам да се спра на режим, който да бъде оптимален за мен, да не броя залците си вманиачено.
И съм решила да не се изкушавам да се тегля и меря. По дрехите се ориентирам идеално. В противен случай, когато съм в застой, а се е случвало често, тегленето ужасно много ме демотивира.

# 448
Sesylle  Hug и сега изглеждаш много добре. Мисля че 10 килограма ще са ти много  Peace Може би около 5-6 надолу, но не повече  bouquet

# 449
Здравейте!

Благодаря, Пролет. Hug

demirche  Hug

След глад идва напълняване, и то повече отколкото е тежал човек преди това, защото по време на глад метаболизмът се забавя и тялото престава да губи тегло, и само чака човек да почне пак да яде, за да натрупа тутакси всичко като запас, за да "преживее" следващия глад. Ето защо гладуващите хора свалят 10 кила, и после като почнат да ядат качват обратно 15. Та хем гладен, хем дебел.

За да се запазят резултатите или трябва да си се гладува по принцип, което е ясно, че не е препоръчително, защото човек ще се разболее, или трябва да се променят трайно хранителните навици. Не след глад - пържени картофи и пържени бели филийки например  Laughing Хората обаче след диета и свалени килограми неусетно се връщат към стария си начин на хранене, за това си връщат всички килограми.

Моята диета е проста. Не меря никакви грамажи и ям колкото ми се яде и когато ми се яде. Храня се обаче с определени неща. Храните, които приемам са: плодове, зеленчуци, сурови непосолени ядки, семена, мед, рохко сварени яйца, всякакви варива като боб, леща, грах. Напитки - вода, неподсладен чай, сок от кисело зеле. От време на време ям риба. Всичко ям сурово, на пара или готвено на фурна без мазнина и сол и на супа, пак без мазнина без сол. Изключила съм месото, млечните продукти, солта, захарта, брашното, абсолютно табу са всички пакетирани и фабрично приготвени храни с дълъг срок на годност. Мазнина ям, зехтин и конопено масло, но не ги подрагам на термична обработка. Сипвам супена лъжица мазнина във вече сварената супа или си слагам малко върху готовата печена риба. Лесно е - и ям на корем без да следя никакви грамажи.

Пакетираната храна е отрова за нас - пълна с консерванти, огромни количества ЗАХАР, "Е"-та, оцветители, натриев нитрит, сол, химия. Ако са напекирани, купувам само продукти, които съдържат не повече от 3 съставки, описани на етикета. По този начин определено се отслабва.

Общи условия

Активация на акаунт