Седми клас - ваканцията се задава, а пък мама не се дава.

• 69 655
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
И моето дете беше на състезанието.

Еее, ама може ли да не кажеш!!! (то и аз де...  Embarassed ). Павката го видях в гръб. Саше не го беше видяла даже  Embarassed А Иринка... провали ни се срещата, ама нищо, друг път. Hug
Училища Дружба винаги имат прекрасни състезания и шахматни турнири. Много ги обичам и ходим при възможност. Малка Ралка дори спечели тази година първо място в Дружба Арт за възрастовата си група. Grinning А Сашето си хапна обяда, че и допълнително даже. Crazy Crazy Crazy
Последната задача по математика не е решила, не й е стигнало времето. Има грешки 3-4 по БЕЛ, по МАТ не знам.. нямам нерви да решавам. Абе ще видим.. задачките не бяха лесни.

# 511
  • столицата
Ваче, другия път Laughing
Ако някой се интересува  , на сайта на ПЧМГ са публикували резултатите от ПИ по БЕЛ. Явно  изпитът е бил труден.
Би било интересно да видим  вариантите на ПЧМГ и СМГ за ПИ по БЕЛ. При тях летвата традиционно е по- висока.
Че много се отдадехме на мат за сметка на БЕЛ /ние поне Wink/

# 512
  • София
Че много се отдадехме на мат за сметка на БЕЛ /ние поне Wink/
А при нас е обратно...  Rolling Eyes много БЕЛ, а по МАТ нямам идея какво се случва и при това ще утроява МАТ Confused

# 513
  • Русе
Чиби, бързо оздравяване! Пийте пробиотик! Hug

5+ на контролното по Математика на неравенства. Пак нещо не бил дочел в последната задача. Все му повтарям, че тази негова вродена припряност не му е от полза, но не чува. Той обаче е много доволен, чак щеше да звъни на учителката от уроците, за да и се похвали. Доволна съм и аз, но с тази тройка за първия срок, на петици през втория срок много не се радвам Sad

# 514
  • София
  И в нашето училище организирали ПИ по БЕЛ. Във вторник, след 3 час. Не разбрах по желание ли е, но щом е в учебно време, сигурно е задължително. Ще го видим синковецът какво ще направи.  Rolling Eyes
  Доста лошо се е представил на ВМС, но сърце не ми дава и по МАТ да го карам да учи. И без това само се преследваме по БЕЛ разказвателните.  Whistling

# 515
  • България, София
Привет момичета  Hug

Чиби, бързо оздравяване  Hug

В нашето училище ПИ не правят.

Ирина, в Образователни технологии ще има ПИ:
29.04. - БЕЛ
30.04. - МАТ

06.05. - МАТ
07.05 - БЕЛ

# 516
  • гр. София
Чиби, съчувствам ти  cry Дано по-бързо да се стабилизираш  Praynig
aunt Ogg, много е добра идеята на всички училища, които организират ПИ в учебно време  newsm10
viki_1974, добре се е справил твоя младеж по МАТ, нашата ученичка среща затруднения при неравенствата, въпреки, че доста се упражнявахме  newsm78

Tsv, как сте? Отдавана не си писала... Дано сте здрави  Praynig

Дано и rosita_ta бързо се възстановява!

# 517
  • Бг-мама
И нашите правиха контролно на неравенствата само , че по ЗИП . Предполагам ,че съвсем скоро , може би още тази седмица ще направят и в редовният час контролно пак на тях. Много ми се искаше да вземат и успоредника до пробният изпит , но няма да се случи и отново ще има неизучаван материал.
По БЕЛ не знам дали ще успее да си надмине някога точките от пробните. Май това му е  предела на възможностите и там чудеса няма да очаквам да се случат. Прави си по 2-3 грешки на първи модул , на тезата повече от 3-4 точки не може да докара. На текста с грешките обикновено пропуска една , две от запетайките и ето ти загубени поне 15 точки. Страхотният му грознопис демотивира проверяващите да го четат  Mr. Green ooooh! ooooh!

# 518
В съботата Йо ходи на състезанието - "ГолемияТ до МЕН" и е бил на 3-то място (но за седми клас състезаващите са били само 3 дечица, та това си е и последно). Хубавото обаче е, че получава награда и той е много доволен. Не беше доволен само от това, че не му е стигнало времето, да направят презентацията още по-ефектна. От 5 и 6 клас, желаещите за участие са били повече. Направили са си професионална фотосесия. Снимали са ги в самото училище и ученици от училището са искали който има желание да го интервюират. Изглежда училището е насочено в такава посока - журналистика, мултимедии, ... Там в същото време също е имало ден на отворените врати. Училището е много обгрижено и е много приятно като база и всичко, което дава удобство на учащите се.

След това състезание са отишли с баща си на отворените врати в ТУЕС. Много му е харесало всичко и пак е непреклонен, че това е неговото място.

# 519
  • България, София
Браво на Йо  Hug

На нас ТУЕС не ни е в листата на желаните училища, но е много хубаво, че детето го е усетило като свое.
Така има стимул.
Ние уж редим желания принципно и сега нещо руският език започна да надделява над немския. Вече е склонна и на комбинации английски - руски, само да има руски  Simple Smile
Ама ще видим какъв друг акъл ще й дойде.
Иначе комбинацията немски - руски на мен много ми харесва.

Предполагам, че за ден на отворените врати трябва да си следя по сайтовете на училищата. Едва ли има обобщена изнесена информация някъде  newsm78

# 520
  • гр. София
Vyara D, поздравления на Йоан за участието в състезанието с презентация на софийските паркове и птичките, живеещи в тях  smile3501
Момчето добре се насочило към ТУЕС.
На нас, подобно на дъщеричката на velina_v други са ни приоритетите. Ученичката желае да учи в езиково училище, но като че ли иска паралелка с АЕ или испански език  newsm78 През май може и други да са вече желанията.

# 521
  • в здрача
Голям гаден грип тръшна наборката през ваканцията, в комбинация с ниско кръвно и обилна менструация едвам я замъкнах на доктор точно след празниците. Отвисяхме си 3 часа докато я прегледа, залиташе, та пропусна ПИ по БЕЛ в училището, контролното по математика - също. Да не остана по-назад и аз се тръшнах както със същия вирус, така и с нейните допълнения, та изпих последните запаси от домашно вино, за да не залитам и аз.
Днес обаче е добре и отиде на ПИ по мат в училището. Събота я записах и на ПИ в ПМГ-то.
Утре имат контролно по музика и ако изкара 6 на него си спестява изпитване до края на годината.
Преброих 17 урока до годишния предговор по мат. И петък не учат, че е празник на училището и не знам дали изобщо ще успеят да ги вземат до матурата?! Мисля да ги прегледаме почивните дни.
За май месец съм намислила да решава само матурите от предните години. Разпечатах част от тях и това ще е.
И дано да сме здрави, другото все ще се нареди.

# 522
Преброих 17 урока до годишния предговор по мат. И петък не учат, че е празник на училището и не знам дали изобщо ще успеят да ги вземат до матурата?! Мисля да ги прегледаме почивните дни.
Не до годишния преговор, до ромб включително.
• Успоредник. Видове успоредници – правоъгълник, ромб.  - това е последното, което влиза в програмата за НВО и изпита.

# 523
  • България, София
Tsv, радвам се, че девойката вече е по - добре. Много й се събрало, милата Sad
Да минава вируса бързо и при теб Hug

# 524
  • в здрача
Трапец не влиза в НВО? Супер. То само една година има задача с трапец.
Днес видях, че ПМГ то, където иска да влезе са публикували план-приема си. За нейното желание се взимат 3 мат + БЕЛ + мат от свидетелството + ИТ от свидетелството. По ИТ ще има отличен, по мат е между 5 и 6, ще видим и какво ще сътвори на последните ПИ.
Вчера задачата от втори модул с тръби и басейн въобще не успяла да измъдри нищо.
Много ви благодаря за подкрепата!

Общи условия

Активация на акаунт