Нашите кухни - 68

• 102 315
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Привет! Някой с конденз на фурната след готвене!!! Капе вода дори когато духа вентилатора за обдухване...

# 421
Аз съм фенка на концепцията "гръб и плот от еднакъв материал". И според мен изглежда най-добре.  Освен това гърбът също се цапа доста, особено около печката, където пръска мазнина от тигани и тенджери, и е хубаво да е от здрав и издръжлив материал (гранитът е супер), а не от нещо лакирано.

# 422
  • София
Аз съм с бяла кухня гланц и гръб от черен лакобел. Скоро писах, че въпреки красотата му и лесната поддръжка ако искаш да е като току-що поставен може и всеки ден да го чистиш. Всичко личи, дори и от далече.Белият не знам как би изглеждал, дали по-малко ще личи зацапването на него.

# 423
Здравейте! По повод гранитните плотове от предните страници- странно защо така се е омазнил камъка,сигурно не е бил обработен подходящо.Моят е такъв,и въпреки,че кухнята ми не е готова изцяло,вече месих на него,и няма и следа от мазно.Мивката също,а през нея минава какво ли не:

http://prikachi.com/images.php?images/752/9112752S.jpg

Аз ще помоля за мнение-шкафовете и горни и долни са бял гланц,мивка и плот гранит Галакси.Какъв гръб да сложа? Спряла съм се на бял лакобел,но имам колебания и за черен,който може би ще затъмни много и ще се бие с плота.Белият пък сигурно ще се разминава по нюанс с шкафовете  newsm78 Някой,ако има друга идея,ще се радвам да сподели.
И ползвали ли сте подобни шкафове за подправки:

http://prikachi.com/images.php?images/758/9112758N.jpg

Дали са удобни,или си е загуба на пространство?
Препоръчвам ви гръб като плота.Аз ползвам от мрамор и нищо му няма вече 20г.На родителите ми в жилището/починаха/ е от 70 г. на миналия век.Полирахме и почистихме само пода в антрето.Майсторите казаха,че този в кухнята няма нужда от нищо и да сменя ,ако искам шкафовете,но да го запазя.
Гранита е здрав и красив.Успех.

# 424
Може ли мнение от тези които изработват кухни? Tермоустойчив плот на "Getalit" или гръцките на Роси са по-добри?Става въпрос за по-издръжливи във времето и да не се изтъркват бързо.

# 425
  • Някъде на път....
Аз съм с бяла кухня гланц и гръб от черен лакобел. Скоро писах, че въпреки красотата му и лесната поддръжка ако искаш да е като току-що поставен може и всеки ден да го чистиш. Всичко личи, дори и от далече.Белият не знам как би изглеждал, дали по-малко ще личи зацапването на него.

По-малко личи на бялото.  Peace

Ето гръб от закален светъл лакобел:

Може ли мнение от тези които изработват кухни? Tермоустойчив плот на "Getalit" или гръцките на Роси са по-добри?Става въпрос за по-издръжливи във времето и да не се изтъркват бързо.
С две ръце съм за Getalit.  Peace

# 426
  • Бургас
Привет! Някой с конденз на фурната след готвене!!! Капе вода дори когато духа вентилатора за обдухване...
Преди години това ми се случи със свободностояща печка. След всяко готвене имах локвичка на пода. Оказа се, че вътрешното стъкло не е залепено добре. Ремонтираха го лесно.

# 427
Благодаря  "t_ilieva" за мен е важно плотът да е достатъчно добър,тъй като това което съм харесала е гланц на същата марка.Далеч съм от мисълта, че не трабва да се пази.

# 428
Акритас имат по дебело гетинаксово покритие, а на Геталит е по тънко и по добра визия

# 429
Благодаря за мненията! Все повече клоня към бял лакобел.Не,че не ми се иска и гърба да е гранитен,но при 5 метрова кухня,го избягвам този вариант по финансови причини  Simple Smile

# 430

Преди години това ми се случи със свободностояща печка. След всяко готвене имах локвичка на пода. Оказа се, че вътрешното стъкло не е залепено добре. Ремонтираха го лесно.
[/quote]

Благодаря ! Моята е вградена и е чисто нова.Като дойдат от фирмата ще им кажа да погледнат и стъклото. Мислех си ,че е от прекалено дългото време за обдухване, като я изключа.

# 431
  • Раковски

И аз да се изкажа, предпочитам геталит или егер заради това, че плота е прав докато акритас са криви макар на времето да ги харесвах много.  Геталит-а го дават да издържа 230 градуса.

# 432
  • Plovdiv
А какво ще рече термоустойчив плот/ термоплот? Не са ли всички такива? Аз като не съм питала за термоплот, значи ли че моя може да не е термоустойчив?

# 433
  • София
Здравейте,
влизам в темата с въпрос. През средата на кухненския гръб минава вдлъбната лайсна, която служи за закачване на всичко. Стига да имаш обратната джаджа и не се налага дупчене на кухнята. Е, търся това приспособление из  интернет и нищо не намирам.
Ще съм много благодарна, ако някои се сеща за какво говоря и даде инфо.

# 434
  • Раковски
Снимка?

Общи условия

Активация на акаунт