Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 65 346
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте мамчета. И аз се затруднявам вече с разнообразието в менюто. Все едни и същи зеленчуци въртя, не са кой знае колко. Вчера супа от грах с малко моркови лук и батат, и червена чушка за пръв път сложих. Нещо не го хареса кой знае колко. Днес ще яде картоф, тиква и месо.
Сурови зеленчуци и аз не съм давала още. Сурови плодове банан, ябълка и круша, добре узрели и настъргани.

Вчера една съседка ми каза, че по-рано е имало програма за насърчаване на раждаемост от Соц. Грижи, от където през третата година на детето може да се наеме гледачка на заплащане от държавата. Някой чувал ли е подобно нещо, аз мисля да ида да попитам някой ден, когато имам път натам.

# 496
Здравейте, нямам  много време  исках да кажа за градините и яслите, че и 5 години по-рано да  ги запишете в системата няма значение.Важно е адресът на родителите , да е в района на градината  и да работят там също дава в точки.Огледайте градините в района и гледайте вие с колко точки сте  и колко преди вас с повече точки има и колко места се отпускат.Въпреки, че в последните две седмици преди класирането се записват повечето майки.За яслите е доста трудно, но ако ви приемат на ясла после е  по-лесно за приема на градина.

Сурови зеленчуци не съм давала и аз.

Добре дошла на новата мама bouquet

# 497
А за приема в градините някой знае ли кой адрес се гледа? Временен или постоянен? Че ако е постоянен ние нямаме никакъв шанс значи да е в градината до нас  Laughing

# 498
Критериите за различните градове са различни доколкото знам.

# 499
  • София
Благодаря! Добре заварили!
Суров зеленчук съм давала морков да си чеше венците. Дебелата част, за да не отхапе. Не че има зъби....
За градините е въпрос на късмет и на допълнителна точка от нещо Simple Smile каквото и да е. Сега се надявам да има бонус от това, че брат му е в същата градина, но не навскъде важи този критерий.
За храненето и аз се изчерпах вече. Давах пюренца, но ми се струват едни и същи вече. Започнах да му готвя и пак въртя пет неща. За утре поръчах кухня пък да видим Simple Smile Уж бебешко меню. Води се 8-12м. Но не всеки ден става, защото някои от нещата не съм ги въвела. И което е по-странното - имат свинско. Имам някакъв спомен, че над годинка го давах. Но сега има нови неща явно Simple Smile Например аз използвам масло, зехтин или олио, вие слагате гхи и кокосово масло.

# 500
А за приема в градините някой знае ли кой адрес се гледа? Временен или постоянен? Че ако е постоянен ние нямаме никакъв шанс значи да е в градината до нас  Laughing

Дават различни точки за постоянен 3, а за другия 2 мисля.

Оказа се, че всъщност нашта ясла е в района и на постоянния ни адрес и на адреса на месторабота, и пак не сме класирани.  Tired Нелоялна конкуренция му викам аз на това. Единственият ми шанс е да стана редовен студент.   hahaha

# 501
Аз слагам масло краве, не съм слагала друго. Сурови плодове ябълка съм давала и банан, зеленчуци не съм, вчера купих авокадо и сигурно днес ще дам да опита.
Вчера бяхме на консултация, Тон е порастнала 3 см този месец и е 75 см и само 400 гр -9,600 е сега . Тони не може да дъвче и преглъща , като й дадох пасирано чисто месо и й застава на гърлото и повръща. Зеленчуци и плодове все още не иска никакви, сирене също, взех и извара ще видя как да й я дам да не я повърне и нея , че е суха

# 502
И аз мисля авокадо да дам ... но много ме озадачава Дамян. Сутрин първо ако - стегнато. Второ ако - рядко, вчера в градинката му смених памперса, защото ми замириса и беше много малко като разстройство. Повече не е акал. Сега сутринта пак стегнато. Има ли разстройство или не? Много се лигави, събужда се по няколко пъти на нощ с рев и обикаля кошарата на сън. Ако не са зъби, какво да е? Ето вече спи втория сутрешен сън, а преди два дни изобщо не искаше да спи и чак към 12:30 - 13:00ч. се предаваше. Вече съм на 2 кърмения и този месец ще приключвам, защото другата ми опция е чак септември. Сурови плодове съм давала и аз.

# 503
При мен не знам как ще приключим с кърменето , защото сега от няколко дена и през деня заспива на гърда....нервна е. Може да е от зъбите. Пробиват кучешките.
Иначе педиатърката ме посъветва септември чак да спирам. Странното е , че днес имах малко зацапване.  Ще видим дали е цикъл.

# 504
Янна, при нас същата работа. Сутрешното ако все е стегнато, после може да пусне и по-нормални през деня. И той е ужасен нощем, плаче насън, обръща се по корем, вдига се на 4 крака и тръгва да лази, но иска да спи и рев...тази нощ пак го взех при мен, уж за по-лесно. В 5.30 редовно се събуди за мляко и докато го направя и се върна в стаята, какво да видя - нашия слязъл от спалнята, незнайно как, стои прав на пода и се хили...чиста случайност, че не се е пребил  Shocked
Не му се яде, никак не заспива денем в леглото, върти се, реве, блъска. В количката по-лесно, обаче като вали няма начин...

# 505
Аз затова Дея я оставям само в кошарата, ако ще излизам от стаята.
Снощи седяхме пред блока до 22:00 защото чаках на принцесата да й се доспи.  Лази по мръсните плочки и като я хванех за ръце тръгваше към стълбите, явно са много привлекателни. 😀 Резултата беше,че се събуди чак в 4:30 през нощта. 😈
Обяда й сега беше обикновенна леща с чесън, тиквичка, масло и жълтък.
Вече започнах да й правя 210 мл вода със 7 лъжички АМ.
Официално е с 4 зъба.
Една съседка с дете на 2,6 години си беше взела цаца и пържени картофки и с мъжа си и другите съседи пиеха бира. Тя три пъти ми предложи да дам на Дея картофче..  Shocked На нейното дете е давала всичко, когато е било колкото Дея...
Едно друго детенце се казва Лаура и Дея цяла вечер повтаряше "Лаллла" 😀

# 506
Тони тя пък преди в 10 ч спеше втори сутрешен сън, сега едвам първи евентуално , а може и 11-12 да отиде , сега спи два пъти на ден по 1-2 часа. Взе да ляга малко по-късно вечер към 20 ч и става към 7 сутринта . Дадох й авокадо 1-2 лъжички опита и не пожела повече, не й хареса. Не мога да я накарам никакъв плод или зеленчук да яде. Сега взе да яде една каша висквитки с кисело мляко на Слънчо, всеки ден закусва кус кус с масло, наобяд яде жълтък или пилешко месо и оризова каша. А вие които правите нишесте с вода или с краве мляко го правите и нали не трябва да е студено и да не е такова застинало, как се съхранява или го слагате в хладилник и се притопля после?

# 507
Нишесте съм правила точно 2 пъти. Сложих намачкана ябълка с вода на котлона да заври, добавих разтворено царевично нишесте и оставих за кратко. Сипах в купички и натроших бисквитки, стана бисквитена торта. Катъо изстине прибирям купихчите в хладилник, вадя два часа преди да й го дам, не притоплям нищо.
Можеш да го направиш по-гъсто и преди да й го дадеш да добавиш кърма.
Кашата с бисквитки и км на Слънчо й Дея много я харесва.

# 508
Нади, колко и какви хранения имаш на ден. Чудя се да увеличавам ли млякото на Анна Мария. Ние от 2 седмици сме на кухня.

# 509
Анси, сутрин към 7-8 яде АМ
Обяд: зеленчукова "манджа" с месо\жълтък и сухар
СЗ: каша с плод, бисквити с плод, КМ с плод
В: АМ

Бях заместила за няколко дни и закуската, но тя не пие много вода и се беше запекла.
От скоро заспива по-късно и мисля вечер да й давам супа към 19-20ч. и преди лягане АМ.

Общи условия

Активация на акаунт