Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 485
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Имам следния казус - на 12-ия ден от м.цикъла бях на преглед при гикеколог. Тя видя на ехограф "доминантен фоликул в стадий на руптура". Б.т. не съм мерила, но имах леки болки в яйчника. Обаче тестовете за овулация, които правих не ми засякоха овулация (тестовата линия бе винаги по-слабичка от контролната). 

Чудя се възможно ли е това, при положение че си спазвах условията за теста (2 часа без вода)?

Благодаря!

# 91
Здравейте! Имам следния казус - на 12-ия ден от м.цикъла бях на преглед при гикеколог. Тя видя на ехограф "доминантен фоликул в стадий на руптура". Б.т. не съм мерила, но имах леки болки в яйчника. Обаче тестовете за овулация, които правих не ми засякоха овулация (тестовата линия бе винаги по-слабичка от контролната). 

Чудя се възможно ли е това, при положение че си спазвах условията за теста (2 часа без вода)?

Благодаря!
Възможно е, и при мен тестовете се разминават и с моите усещания и с доктора.
Ако имаш доверие на гинеколога си, по-добре се вслушай в него.
Успех!

# 92

Благодаря!
Възможно е, и при мен тестовете се разминават и с моите усещания и с доктора.
Ако имаш доверие на гинеколога си, по-добре се вслушай в него.
Успех!

Благодаря за отговора!

# 93
  • Велико Търново
Здравейте. Незнам дали точно тук трябва да пиша но моля за съвет. Закъснява ми 4 дни. Бях този месез на доктор за следене на О, но се оказа, че нямам доминантен Ф. Днес направих тест все пак за бременност но си беше отрицателен. Тъй като си взех тестове за О за другия месец реших до пробвам все пак. Това е резултата. http://prikachi.com/images.php?images/30/9114030J.jpg Въпроса ми е дали тепърва ще настъпва според вас О или това си е нормално отчитане на теста. До сега никога не съм правила такива тестове.

# 94
  • Sofia
Теста е отрицателен,  но не разбрах на кой ден от цикъла го правиш?  От другия месец зависи от дължината на  цикъла , най добре от десетия ден !

# 95
  • Велико Търново
Ц ми е на 32 дне.(последна М на 01.04) На 14 ден бях на доктор за следене на О но ми каза, че този месец няма доминантен Ф.( на 13.04) Днес вече ми цакъснява с 5 дни. Тестовете за бременност са отрицателни и за това реших да пробвам тестовете за О какво ще покажат. Тестжвете са направени на 37,38 ден. Знам че не трябва сега да се правят но просто пробвам. http://prikachi.com/images.php?images/707/9114707r.jpg

# 96
Здравейте от 4 дена теста за овулация ми е с две ярко червени чертички, ако е пика на LH колко време ще продължи и имало ли е или ще има овулация. Благодаря, надявам се да съм задала въпроса разбираемо ☺️

# 97
  • София
Здравейте от 4 дена теста за овулация ми е с две ярко червени чертички, ако е пика на LH колко време ще продължи и имало ли е или ще има овулация. Благодаря, надявам се да съм задала въпроса разбираемо ☺️
При нормален МЦ, с един ДФ - тестът за О. ако е положителен, до 2 поредни дни, не е проблем, ако са три - е малко притеснително, но ако са вече 4 поредни дни - показва, че може да има проблем с О.
Периодът на: повишаване - пик - понижаване, на ЛХ, е около 48 часа.

# 98
МЦ ми е нередовен по принцип в такъв случай нормално ли е?

# 99
  • Sofia
MoniBoni  последния тест е май положителен  ( или почти)  Peaceпробвай и утре , би трябвало да е още по- наситена чертата! Струва ми се при 5 дни закъснение  овулация  малко раничко,  нека и други  момичета  се включат за съвет!

# 100
  • София
МЦ ми е нередовен по принцип в такъв случай нормално ли е?
Нередовният МЦ, показва че има проблем и тогава е нормално да не засичаш О.
Търси причината, изследвай всички хормони, проследи О. на УЗ.

# 101
Февруари месец не ми дойде отново както и друг път пих дуфастон / както моя гинеколог ми беше казал/ вследствие на което ми дойде на 15.02.17.в началото на март месец започнах с тестове за О след което на 7 март засякох О / ние с моя приятел от близо една година правим опити/. В началото на април месец направих тест за бременност беше + след което получих зацапване,  отидох на лекар не се виждаше плоден сак чхг тест веднага и той + после прокървях като цикъл и това беше. Въпроса ми е в следствие на това можели да са се объркали хормоните и този месец затова така да показва теста за О. А изследвания на хормоните си правих 2016 год. Ноември прогестерона ми беше много нисък, но другите мисля че се правеха от 3-5 от МЦ но тогава този месец отново не ми дойде и докторката ми каза въпреки това да ги направя после ми изписа хранителна добавка Иногинол която не ми подейства добре и я спрях / започнах да кихам и секрети много, нещо като алергична реакция/. Всичко много объркано и сложно вече незная. Сега започнах да пия фолиева киселина.

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 18:52 от Raq26

# 102
На мен ми показа наййй - накрая на 6ти две чести, ама толкова ярки, че чак исках да си запазя теста.  Laughing
 Вчера теста беше отново с две черти, но пък втората по - бледа. О е между 24 и 48 часа слез положителен тест нали? И кога най - рано мога да си направя тест? След 10 дни?

# 103
  • Sofia
Овуто е от  12 до 24 ч. След + тест, а тест ако имаш предвид  за бременност,  на първия ден след закъснение, ако цикъла е редовен  Peace

# 104
  • София
На мен ми показа наййй - накрая на 6ти две чести, ама толкова ярки, че чак исках да си запазя теста.  Laughing
 Вчера теста беше отново с две черти, но пък втората по - бледа. О е между 24 и 48 часа слез положителен тест нали? И кога най - рано мога да си направя тест? След 10 дни?
О. е от 12 до 48 час след пика на ЛХ / пика на ЛХ съвпада с полож. тест за О. , ако е отчетен само един полож. тест/

Общи условия

Активация на акаунт