Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 557
  • 771
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета  Hug

Аз си живея с брекетите вече 5 месеца, всичко е 6 точки, дупките от двата извадени зъба са се стопили на над 50% и като цяло зъбите ми се подредиха и най-вече прибраха много. Всичко е чудесно засега.

Аз обаче мисля, че горната ми челюст и зъби са толкова издадени напред, защото "комфортната" поза на езика ми е да притиска горните зъби от задната страна и така да ги избутва напред. Аз сама се усещам, че там си стои езикът ми. И се чудя, като ми се оправят зъбите и сваля брекетите няма ли езикът ми пак да ги избута напред.

Не е изключено поста ми да е нелеп и смешен за някой, който разбира. Просто исках да споделя и да си питам  Rolling Eyes

# 31
Здравейте отново!

Mozzie, според мен не са много практични, защото глава е кръгла и въртяща. Аз съм със сапфирени брекети, които ми заемат доста голяма площ от зъбите и мисля, че по-удачно ще бъде да се използва електрическа четка с формата на стандартна четка за зъби. Не казвам, че Oral B не са качествени, но на този етап мисля, че на Philips ще са по-удачни в моя случай и затова потърсих мнението Ви.

eli70o0, супер, благодаря за отговора! Може ли да споделиш кой е модела на четката, който ползваш?

Аз се двуомя, защото четката е много скъпа, а и ще ми е първата такава. Не знам дали изобщо ще ми допадне да си мия зъбите с ел. четка и 270лв ми се виждат много.

Искам да ви споделя и какво направи моята ДО вчера. Чакаме вече в продължение на два месеца най-кривият ми зъб отпред да се поизправи, за да може да сложи брекети и на долната ми челюст, но той не бърза и бавничко си се намества. За да забърза процеса, тя ми уви една метална "жичка" около брекета, който го издърпва и ми каза, че така след 3 седмици ще можем да сложим newsm78

И тъй като захапката ми е дълбока и ще има нужда и от подложки, за да не ми се удрят зъбите в долните брекети и ще стане пълна лудница  Rolling Eyes

Благодаря ви много за отговорите!  bouquet

# 32
  • Варна
Stella, ние имаме този комплект.
http://www.emag.bg/elektricheska-chetka-za-zybi-philips-sonicare … -36/pd/DP1V6YBBM/
5та серия са и съм доволна. Има видове измиване + масаж. Тази, която гледаш мисля е най-номата и за тово е на такава цена. Може и с повече движения да е. Моята и до 6та генерация със сигурност са с по 31 000. Свекърва ми има от първите и пак и  върши работа.
Този комплект е с две тела, две четки имаше + uv лампа.
Сега ползвам тези глави  http://www.emag.bg/rezerva-elektricheska-chetka-za-zybi-philips- … -07/pd/DWN9RBBBM/

# 33
  • Варна
Пиша Ви, за да се похваля. Мина вече година и малко от лечението ми с брекети, а резултатите са повече от очевидни. Страхът, болката и дискомфорта в началото, всичко се изпарява като погледнеш колко прекасна започва да става усмивката ти. Смело препоръчвам моя ортодонт - др Стоянова Simple Smile

# 34
записвам се да следя Hug

# 35
Здравейте,
Разлепих канюлата проблем ли ще е ако изчакам 10 дни до когато ми е часът?Има ли разлика между разлепен брекет и канюла.

# 36
  • София
На мен също ми се разлепи канюла, но се случи два дни преди записания ми час, та не съм звъняла на ОД. Но канюлата реално придържа дъгата към последния зъб и не мисля, че е фатално да изчакаш. Но ако те притеснява си звънни и се разбери с ОД.

# 37
Привет на всички:) вече 5 мес. съм със брекети на горна челюст, днес ми поставиха и на долната. Ще трябва да слагам и ластици... все още не мога да свикна

# 38
Колко време максимум е допустимо да продължи лечението с брекети? Дъщеря ми е на 8 години,с брекети е от година и няколко месеца,почти на финала сме,но се притеснявам,че напоследък доста кариеси има. Контролирам до колкото мога хигиената,но явно не успявам съвсем. Чудя се дали развалянето на зъбките се дължи на занижена хигиена,или е следствие от дългото брекетоносене?

# 39
Брекетите сами по себе си не могат да причинят кариеси, но покрай тях лесно се задържа храна и почистването трябва да е по-често и внимателно. Недостатъчно добро почистване може да повиши риска от кариеси.

Моят ортодонт ми препоръча да намаля или изцяло спра похапването на сладки неща и пиене на сладки газирани или не напитки за да минимизирам риска. Добре е зъбите да се мият освен сутрин и вечер и след всяко ядене. Зъбен душ, конец и интердентални четки за почистване на самите брекети също са много полезни.

Вие не носите брекетите дълго - няма стандартен период, но мисля, че повечето хора ги носят около 2 години. Година - година и нещо е сравнително кратко. В зависимост от случая, има хора, които се налага да носят по 3-4 или повече години без това да се счита за необичайно или по-опасно за зъбите.

Защо не поговорите с ортодонта си за тези неща, той трябва да може да даде смислени съвети.

# 40
Благодаря за изчерпателния отговор. Говорили сме с ортодонта,но исках допълнително мнение,не че му нямам доверие Simple Smile

# 41
  • Варна
Подпкрепям WildBee и само ще допълня, че дори и при безкомпромисна хигиена пак се появяват кариеси и се развалят зъби. Говорих за това скоро със зъболекарката си и тя самата ми сподели, че е имала и вторични кариеси. Колкото и да мие, каквото и да прави пак и пак се задържа плака. Скоро започнах жабурене с масла по тази причина като с него трябва задържането на плака да е много по-трудно и ще видим ще има ли ефект.
Има необратими процеси, които също правят зъбите по-уязвими като ежегодно отдръпване на венец, което с годините си върви. Може да е невидимо за нашето око, но се случва. Появяват се кисти дори и на здрави зъби и се налага и те да бъдат извадени и т.н.
Щом и на зъболекарите зъбите се развалят.. няма спасение.
За мен вече е късно, но точно за това на детето ще правя силанизация. Мисля, че това е метод, който наистина помага и родителите могат доста да се замислят за него.
Зъбите на малчовците създават проблеми, за които ние не се е и сещаме и за което да внимаване. Аз сега имам такива два зъба и темата ми е на дневен ред. При самото поникване зъбчетата са с по-слаб емайл и много лесно могат да започнат процеси, които да доведат до кариеси и разваляне на зъба. Това може да се забави и с години като стои на едно петънце, но появило ли се е там ще се случи нещо.

# 42
И аз съм за силанизацията,на постоянните зъби сме направили,с тях няма проблеми за сега,проблемни са млечните.

# 43
  • Варна
С млечни и брекети ли е?

# 44
Здравейте,
предстои ни ходене "по мъките". Някой може ли да ми каже добър детски отродонт в Сливен или Ямбол?

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт