НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 114

• 104 464
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря Принцеса Лея,
Млечните са ми все още дилема, мисля да ги изключа поне за някакъв период. Гледам, че си включила по малко в примерното меню. Как да ги подбирам?

# 661
  • Варна
Princesa Lea, 60 гр. протеин е наполовина от грамовете, които изчислих. Съвсем се обърках. Висока съм 1.72м. За пикочната киселина, не съм я изследвала,но
 знам, че образува кристали по ставите и трябва да се избягват мазнините... Sad Ужас.

# 662
Мазнините нямат нищо общо с пикочната киселина, но въглехидратите, особено фруктозата, имат мнооооого общо. По-назад някой постна статията на Камелот за подаграта, погледнете я. Peace

За артрита и други автоимунни заболявания много добра опция е автоимунният палеопротокол (книгата на Сара Балантайн на английски е включена в нашата "библиотека" на първата страница на темата, а през септември се очаква да излезе и на български). Има и групи във ФБ - тази, към която дадох линк вчера (за Хашимото), е базирана до голяма степен точно на този протокол, а има и друга група, в която се обсъжда хранене и начин на живот по протокола, но за всякакви автоимунни болести: https://www.facebook.com/groups/920204154714959/?ref=bookmarks Освен това можете да се поинтересувате и от информация за протокола на Коимбра за лечение на автоимунни заболявания с високи дози вит. Д (и такава ФБ група има, но на английски: https://www.facebook.com/groups/vitamindprotocolnorthamerica/?fref=ts)

# 663
  • София
Princesa Lea, 60 гр. протеин е наполовина от грамовете, които изчислих. Съвсем се обърках. Висока съм 1.72м. За пикочната киселина, не съм я изследвала,но
 знам, че образува кристали по ставите и трябва да се избягват мазнините... Sad Ужас.
60 - 70 гр. протеин за жена са напълно достатъчни https://www.ketovangelist.com/macros-explained/

# 664
  • SA
Шоки, има ли я книгата на д-р Коимбра в нашата библиотека, че не я намирам? Всъщност това книгата от негова пациентка ли е, или самия той е написал нещо?
За Inninka- ако е с диагноза реактивен артрит, това няма нищо общо с пикочната киселина. Не всички болести при човек са свързани с храненето и не всички могат да се повлияят от промени в храната.
За стриктните изчисления, едва ли има нужда да казвам, че не съм им привърженик и по-скоро съм съгласна с подхода на Амур. Мисля, че стриктни изчисления се налагат само при цел строго кетогенно хранене за лечение на сериозни болести.

# 665
  • София
Elika, това е наистина примерно меню. Гледай да имаш на всяко хранене по- малки компоненти от М-В-П.
Шоки,Кам, да така е, но с храната също много заболявания могат да се подобрят или влошат. За много заболявания също не е добре да се приема твърде много протеин. За мазнините- само добро или нищо  Mr. Green Но е факт, че със сьомгата е опасно, особено ако човек има някакво заболяване става особено чувствителен към всякакви нечисти продукти, а както знаем тази тук не е дива сьомга  Simple Smile

# 666
Има я книгата за протокола на Коимбра - с търсачката не се открива, не знам защо, но книгите са подредени по азбучен ред и така се открива: Multiple Sclerosis and (Lots of) Vitamin D. Написана е от пациентка.

# 667
  • SA
О, благодаря! Намерих я.  Hug
Лея, то твърде много протеин не е добре да се приема и от здрави хора.
Но не мисля, че ако една жена яде нормални, цели храни ежедневно, с достатъчно мазнини в тях, има голяма опасност да превишава системно количествата протеин.
Фаловете стават като започнат да се вземат разни добавки, прахообразни протеини, шейкове и тем подобни или се ядат някакви обезмаслени извари, пуешки гърди. Не виждам как ако се яде месо, яйца, ще се превишат 70-80 гр. дневно протеин и нямам предвид, че това не е възможно за ден-два, седмица, а в дългосрочен план.

# 668
Камче, понякога може да трябват няколко търсения, защото не всички заглавия на файлове започват със заглавието на книгата - понякога може да започват с името на автора. Не знам защо търсачката не обхваща всичко, а трябва да се търси и по списъка. ooooh!

# 669
  • SA
Да, благодаря, Шоки! Аз не знаех как се казва книгата и търсих по името на автора, ама и то е било погрешно, защото книгата не е на Коимбра всъщност.  hahaha
Иначе аз книгите в моята "библиотека" си ги означавам по един и същ начин - с името на автора първо. По-лесно ми е да ги търся така.

# 670
Ами, май трябва и аз да започна да променям имената на файловете, преди да ги кача, за да са лесни за търсене. Досега направо ги качвах, без да променям нищо.

# 671
Принцеса, масажа с кокосово масло на щитовидната жлеза се прави за?(Реално, за да се подобри състоянието й, но как действа, и защо масаж, а не консумация?)
Дай повече инфо, моля!

# 672
  • Варна
Тази книжка по протокола на Коимбра дали я има в epub нещо не мога да я конвертирам от моби в epub, а ми се иска да я изчета на четеца

# 673
Дидора, свали си Calibre - това е безплатна програмка, която конвертира идеално. А може би има и подходящи варианти онлайн. Книгата беше специално за Киндъл, затова е в този формат.

# 674
  • София
Кам, абсолютно съгласна съм с теб. И аз не мисля, че може да се превиши, но съм срещала случай, в които хора увеличават месото и то по-протеиновото, мислейки, че това е ВМ хранене. Затова сметнах за нужно все пак да напомня, че високо мазнинно, не е високо проеиново.
mariat за кокосовото масло, написах за тези, които не го консумират, поне да мажат Щ.Ж.. За жени, които имат проблем с нея, кокосовото масло върши чудеса и Щ.Ж. има само ползи от него. Ще потърся източника, но чета само на аглийски и ще го пратя на линк (стига да го намеря отново).  Simple Smile Кожата е най-големият орган и е много важно за тези с проблеми с Щ.Ж. какво си слагаме на кожата, защото тя усвоява всичко(т.е. ние се храним и през кожата).

Общи условия

Активация на акаунт