НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 114

• 104 464
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Както каза и Кам, ти си караш на гладуване/лунуване... с тази салата и супа за днес...
Филета тук не се препоръчват, а ако се употребяват, им се добавя допълнително мазнина!
Изобщо къде са ти мазнините в менюто  newsm78

Дотук от чашата кафе с прясно мляко си на В основно  Mr. Green

# 76
Супата с лапад я готвя и с фиде.След мин.лунуване исках да започна с нещо по-леко.Вечерта ядох и нещо друго,но не си спомням точно.Със сигурност беше месо.На другият ден -1кг. си го бях възстановила. Mr. GreenНо здраве да е!Сега пак съм -1кг.Още не съм гладна.На огромна чаша кафе с мляко съм.После салата,понеже супата ще я правя привечер.Имам и свинско филе,но не знам дали да го ям денят след лунуване.Утре няма да му се размине.Тези дни ще ходя по месарски магазини на пазара да издирвам патешки маншони или каквото ми грабне окото.Вече ми се ядат,сигурна съм,че ще ми харесат.Не е като да гладувам,но като се ядосам и отчая имам поредица на трева и месо,риба.Иначе много уважавам пилешки дробчета с лук и чушки.Сигурно изглеждам идиот,но не мога да се ориентирам още.Мисленето досега,че знам за НВ какво може и какво не ,ми пречи.Всъщност е подобно,но са позволени и животински мазнини.Кашкавал не смея да опитам все още,но по-някое време и с това ще се възнаградя.Не съм свикнала да смятам по колко ми се полага.За шоколада разбрах,по 2квадратчета,но не бързам.Факта,че е позволен ми действа успокояващо.Много обичам плодове.Точно забранените,череши и диня.
Ти на ВМ хранене ли искаш да си или на гладолечение?    Laughing
То не се и налага да се смята...освен ако не си от лакомиите, които се наяждат само с по 3 пържоли, леген салата и огромна купа зеленчуци.Ама като те чета, ти не си от тях, така че от сметки най-вероятно няма да имаш никаква нужда.
Аз ям и черен шоколад (почти всеки ден по 10-20 гр), миналата година ядох и череши всеки ден, и диня...е, не съм изяждала по кг череши или по една диня наведнъж, но не съм се лишила от тях.
И като цяло плодове не си отказвам, сега са наред ягодите, почти всеки ден хапвам по 100-200-300 гр, колкото ми се ядат.И пак се сваля.....тялото като се научи на хубава, полезна и добра за него храна, самО си знае работата, дарява те със страхотна фигура, здраве, блясък в очите и "звезди в косите".    Laughing
Единственото условие е да забравиш, че си на диета и че трябва да гладуваш, за да сваляш.Като освободиш мисленето си от тези окови, то ще продиктува на тялото какво му трябва, за да се самовъзстанови.

меню днес:
з-печен свински врат, 1 бъркано яйце, домат
11ч-10 гр черен шоколад 85% (вече и той ми е сладък, усещам, че започва да провокира глада за сладко, остана ми варианта само 99% , като ми засладнее и той, май ще ям направо сурово какао)
о-печен свински врат, 1 парче руло Стефани, салата
в-печено пиле, салата, грах (евентуално)

# 77
АЗ си купувам от магазина патешки фенер. Има- няма 80- 90 ст. е. Правя гъста супа от малкото мецсе, но мазнината преобладава и е много вкусна.
Kam, защо е оцета в костния бульон? newsm78

# 78
Все още прохождам в режима, затова само се записвам да чета.  Hug

# 79
  • SA
mariat, оцет малко / 1-2 с.л./ съм чела, че се слага, защото повишава извличането на минерали от костите към бульона.
И аз харесвам патешката мазнина доста. Тези маншони бяха към 1,20- 1,30 килото, също може да се направи супа и доста месце има по тях. Предполагам тези патици ги отглеждат заради черния дроб основно и разни такива други части ги продават евтино като страничен продукт, знам ли.  newsm78

# 80
Къде са ми мазнините в храната?И аз не знам,виждам,че липсват.За сметките имах предвид конкретно кашкавала.Имам зехтин в зеленилката,но не е животинска мазнина.Изядох и три сварени яйца,защото ги имах готови.В супата ще сложа краве масло,защото засега нямам друга животинска мазнина.
Много благодаря за критиките и насоките!Стимулирате ме и успокоявате. HugЩе го давам по-спокойно.Ще си хапвам и черешки,когато му дойде времето. Crazy
Кафето с мляко,няма да го спирам,ако ще да е единствената храна на света. Crossing Arms

# 81
Здравейте,момичета!
Елика,и аз си правя бульона по препоръка на Кам,но предварително за 40мин-60 запичам кокалите във фурна и после ги варя с оцет,подправки по желание.
solima ,много ми харесва стила на написване на "Размера има значение".Чакам с нетърпение и другите и две книги.
Кам,Шоки,Амур,струва ли си тази книга:
http://hermesbooks.com/novini/%D1%8F%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D1 … 0%BF%D1%80%D0%B0/?
Благодаря ви предварително! bouquet Hug

# 82
  • В полите на Пирин планина
Силвър, не го спирай кафето с мляко - и аз си пия, а от 2014 г. съм на режима - започнах 83 и няколко кг., сега съм към 60 кг. и се чувствам супер. Наблягай на месо с естествена мазнина - гърди, врат, плешка. Пилешко аз си ям, не основно, но понякога - пилешко бутче с кожа или пържола от бутче на оребрения тиган.  Peace Ям и плодове, когато ми се яде, изобщо не мисля да ги спирам. Понякога и лъжица-две ориз.  Wink

# 83
И аз пия кафе със сметана сутрин, но въпросът е това да не е основното "ядене" за деня   Mr. Green

# 84
Видях книгата на Джош Акс, но не съм я чела. Предполагам, че ще бъде полезна, но дали чак си струва покупката - не знам.

# 85
  • SA
Не съм я чела тази книга, но току що я намерих на английски. Щом е за leaky gut, ще я прегледам задължително. Ако иска някой, ще му я изпратя.

# 86
Скрит текст:
Здравейте,момичета!
Елика,и аз си правя бульона по препоръка на Кам,но предварително за 40мин-60 запичам кокалите във фурна и после ги варя с оцет,подправки по желание.
solima ,много ми харесва стила на написване на "Размера има значение".Чакам с нетърпение и другите и две книги.
Кам,Шоки,Амур,струва ли си тази книга:
http://hermesbooks.com/novini/%D1%8F%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D1 … 0%BF%D1%80%D0%B0/?
Благодаря ви предварително! bouquet Hug

Не съм я виждала, но май е нормално, в линка пише, че днес е "официалното" й представяне на български....по резюмето ми звучи добре.Имайки предвид, че съм читанка, най-вероятно ще я добавя към колекцията си.    Laughing   Аз периодично си препрочитам наличните...все се оказва, че едно съм забравила, друго не съм допрочела както трябва.
Замислям се и за "Микробиом диетата"...
Утре ще съчетая излизането по работа с книжарско посещение.

# 87
Ох, откъде ги купувате тези патешки бушони ли са, маншони ли са  Mr. Green Патешко обичам, но рядко се сещам да си купя. По "нормалните" магазини, разбирайте веригите, не съм виждала.

# 88
Благодаря ви сърдечно,момичета.Отивам да си я взема-има я в Хермеса.Разгръщайки я видях,че всички автоимунни заболявания ги обяснява с чревната пропускливост и повлияването й с това ,което ежедневно пишем-пробиотици,ферментирали храни,кокосови продукти,бульон...
Благодаря Ви за препоръките за "Микробиома".Хареса ми,а и ми е много полезна .
Усмихнат и стоплен ден ви желая!

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 14:52 от sun sea

# 89
  • Пловдив
Къде са ми мазнините в храната?И аз не знам,виждам,че липсват.За сметките имах предвид конкретно кашкавала.Имам зехтин в зеленилката,но не е животинска мазнина.Изядох и три сварени яйца,защото ги имах готови.В супата ще сложа краве масло,защото засега нямам друга животинска мазнина.
Много благодаря за критиките и насоките!Стимулирате ме и успокоявате. HugЩе го давам по-спокойно.Ще си хапвам и черешки,когато му дойде времето. Crazy
Кафето с мляко,няма да го спирам,ако ще да е единствената храна на света. Crossing Arms
Силвър,не се напрягай излишно със сметки и т.н.Слагай си в салатата зехтин нормално количество,колкото би си сложила по принцип,хапвай свинско месо,то си има мазнини,яйца,те са с идеално съотношение на мазнини и протеини и си готова.Няма нужда да мислиш постоянно яла ли си достатъчно мазнини или не,постепенно ще свикнеш и нещата ще се регулират.
По въпроса за книгата на мен ми се струва интересна,някой ако я прочете може да я резюмира накратко.

Общи условия

Активация на акаунт