Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 471
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Дефинирай ми висок клас био козметика и според кого нещо е висок клас.
Живея в мръсен град цял ден съм в градска среда, какво ям не се знае, независимо от цената и мястото на закупуване и се предполага, че всички тези вредни въздействия върху кожата, ще ги преборя с нещо от природата, неконсервирано.
Безсмъртничето, което ми усмърти кожата беше на цена 100 и няколко лева за 30мл това ли е високия клас и достатъчно висока ли е цената, за да мине за такова.Био евтино няма, като прочетеш този етикет независимо за какъв продукт става въпрос на всеки му е ясно, че ще плаща съответната цена.Кой ги контролира никой , евентуално разчиташ на някакво печатче, от орган който нито е държавен нито е контролиращ.
Тук там може да срещнеш някое предупреждение, е тъй като съставките са растителни може да има разлика между отделните партиди, в какво се изразява това след като ми се продава продукт, който няма стандарт и не ми гарантира, че всеки път качеството ще е еднакво, да разчитам на не е уцелена партидата.
Това производство въобще не се контролира при козметиката, при храните е по-силен контрола, това че е едно растение е произвеждано по този начин не го прави безвредно и безопасно.
Ако се заровиш по сериозно ще прочетеш за доста случаи, в които даже е вреден продукта.
Сама казваш, че пазара е основно плява, това с био-то и натуралното ми е вече нещо като измамата на века- навсякъде четеш по нета много е полезно, пробваш греда, проба грешка, проба грешка, ама си остава само грешката.
Нямам желание повече време да му отделям

Висок клас означава с много добър състав, който е винаги един и същ като качество на съставките и не зависи от партидата/това с партидата не звучи сериозно, от партидата може да зависи цвета, но не и качеството на продукта, и това е валидно най-вече при маслата/, но както и да е...не знам на какво си попаднала и как си го ползвала, в крайна сметка всичко е строго индивидуално. Както се казва между лекарството до отровата разликата е в дозата...доколкото знам безсмъртничето е нещо великолепно, но зависи в какви количества се ползва и какво е било качеството му...
За съжаление всички фирми, които се бият в гърдите, че предлагат нещо "био" или "натурално", ама то всъщност не е, само името му е такова, развалят мнението на хората за истински ценните неща от природата...
Наистина не си струва да отделяме повече време за това, в крайна сметка всеки изказва мнение с споделя опит.

# 556
В Кокона и майка няма съставки, които да парвят коата фоточувствителна, затова го започнах.
На ръцете също ползвам слънцезащита.

# 557
Относно натуралната козметика моят опит е следният. Когато си купувах чисти масла от био магазин - уж сертифицирани, въобще не ми действаха добре на кожата. Омазняваха я и не виждах ефект. После намерих "моята козметика", в която кремовете са комбинация от различни натурални съставки и са много добре съчетани. Точно от това видях най-добрият ефект за моята кожа. За това не бих се върнала нито към чистите масла, нито към кремовете с много химия.  Peace

# 558
След почивката на море ми излезе много лошо петно на ръката.С какво да го мажа , за да изчезне? Още е прясно дано нещо да помогне.

Наистина възможно най-бързо си записвай час при дерматолог. И за в бъдеще най-вероятно ще трябва да бъдеш по-внимателна при излагане на слънце, защото сигурно си предразположена към появата на подобни петна.

Хайде сега, ние дето живеем до морето, някои и до екватора, трябва да сме все при дерматолога.

# 559
[
Това е така, но силните кремове, които съдържат само вредни химични съставки, и които имат "незабавен" ефект - лифтинг, избелващ или друг, в момента в който спреш да ги ползваш ставаш по-зле, защото кожата се стресира, тя се опъва под въздействието на някакви дяволски съставки, а след това се отпуска още повече.
Идеята на био козметиката е да забави процеса на стареене, тя няма мигновен ефект, но пък прави така, че когато дойде време да ти окапе косата или да си се свлече кожата това да се "отложи" във времето и да не стане изведнъж...Относно аромата...има био козметики от висок клас, които има уникален аромат, не говоря за обикновената био козметика, която мирише на трева и билки...не знам на какво си попадала и какво си ползвала.
Съгласна съм, че залитанията не са полезни в нито една сфера, но да се върнем към природата не е залитане и не е модерно. Всяка жена иска да изглежда добре, за по-дълго време и аз просто смятам, че с качествени био и натурални продукти имат ефект.

Ooo да - залитането към природата въобще не е модерно ! Joy Всички полудяха по ппределението "био" във всеки един аспект! Всяка пета българка прави и продава "био" козметика !!!

Имам 2 въпроса към теб;

1. Кои са високият клас био козметика, които не миришат зле?
2. Кои са химиите, кои са "вредните" кремове, които съдържат много химически съставки ?!

# 560
Много обичам химията и работи  Blush

# 561
Не зная за какви дяволски съставки в козметиката говориш, Съни70, аз вещерски кремове и прийоми не ползвам.

Също няколко пъти споменаваш висок клас козметика, аз няма да споменавам цени, но боклуци и евтинии също не ползвам. Има залитане към уж природното и естественото и още как и в момента е индустрия за милиарди. Това важи както за козметичните продукти, така и за начин на хранене и живот изобщо.

Това, което аз установих за себе си е, че медицински крем с елементарен състав и себестойност не повече от $5 за тубичка работи перфектно при мен и ми осигурява идеалната кожа, за която винаги съм мечтала.

Кремове био-мио-органик са ми докарвали: обрив, сърбеж, зачервяване, подуване и сълзене на очите. От един имах и неконтролируеми кихавици. Масла за лице вече не ползвам, докарват ми запушени пори, пъпки и едно ужасно подпухване около очите, а аз по принцип не съм склонна към отоци. Всъщност моята кожа има нужда не от омазняване, а от хидратация, която също не се постига с олио.

Няма крем, който да съм ползвала и след който положението да е станало по-зле. Това е несериозно твърдение, както е несериозен и даже вреден апела за употреба само на органик и био продукти.

Да не би да имаш компания за производство и/или дистрибуция на такива?

# 562
[
Това е така, но силните кремове, които съдържат само вредни химични съставки, и които имат "незабавен" ефект - лифтинг, избелващ или друг, в момента в който спреш да ги ползваш ставаш по-зле, защото кожата се стресира, тя се опъва под въздействието на някакви дяволски съставки, а след това се отпуска още повече.
Идеята на био козметиката е да забави процеса на стареене, тя няма мигновен ефект, но пък прави така, че когато дойде време да ти окапе косата или да си се свлече кожата това да се "отложи" във времето и да не стане изведнъж...Относно аромата...има био козметики от висок клас, които има уникален аромат, не говоря за обикновената био козметика, която мирише на трева и билки...не знам на какво си попадала и какво си ползвала.
Съгласна съм, че залитанията не са полезни в нито една сфера, но да се върнем към природата не е залитане и не е модерно. Всяка жена иска да изглежда добре, за по-дълго време и аз просто смятам, че с качествени био и натурални продукти имат ефект.

Ooo да - залитането към природата въобще не е модерно ! Joy Всички полудяха по ппределението "био" във всеки един аспект! Всяка пета българка прави и продава "био" козметика !!!

Имам 2 въпроса към теб;

1. Кои са високият клас био козметика, които не миришат зле?
2. Кои са химиите, кои са "вредните" кремове, които съдържат много химически съставки ?!

Ами точно такива кремове човек не трябва да си купува, такива които всяка 5-та българка прави и продава. Хората на запад вече 70 години правят сертифицирани козметики.
1. Ето кои за мен са висок клас био козметика и които не само не миришат зле, а имат много хубав аромат: Terre d'Oc, Antipodes, Helixium, Pranarom, Екия, Beautanicae...за това се сещам в момента, и това е, което ползвам, в комбинация с етерични и базови био масла и съм доволна.
2. В скъпите кремове с лифтинг ефект, които може да намериш в Бюти Зон, Дъглас и др. магазини нямат в състава си нищо друго освен яка химия, за да ти опънат кожата незабавно, после се чудиш защо кожата ти е гадна, като спреш да ги ползваш.
Аз съм ползвала дълго време Клиник и Ести Лаудер, Герлен, но получих алергична реакция след няколко години и се наложи да премина към нещо различно.
Това е моето мнение по въпроса, не го натрапвам.

# 563
Не зная за какви дяволски съставки в козметиката говориш, Съни70, аз вещерски кремове и прийоми не ползвам.

Също няколко пъти споменаваш висок клас козметика, аз няма да споменавам цени, но боклуци и евтинии също не ползвам. Има залитане към уж природното и естественото и още как и в момента е индустрия за милиарди. Това важи както за козметичните продукти, така и за начин на хранене и живот изобщо.

Това, което аз установих за себе си е, че медицински крем с елементарен състав и себестойност не повече от $5 за тубичка работи перфектно при мен и ми осигурява идеалната кожа, за която винаги съм мечтала.

Кремове био-мио-органик са ми докарвали: обрив, сърбеж, зачервяване, подуване и сълзене на очите. От един имах и неконтролируеми кихавици. Масла за лице вече не ползвам, докарват ми запушени пори, пъпки и едно ужасно подпухване около очите, а аз по принцип не съм склонна към отоци. Всъщност моята кожа има нужда не от омазняване, а от хидратация, която също не се постига с олио.

Няма крем, който да съм ползвала и след който положението да е станало по-зле. Това е несериозно твърдение, както е несериозен и даже вреден апела за употреба само на органик и био продукти.

Да не би да имаш компания за производство и/или дистрибуция на такива?

Не, нямам компания за производство на такава, за съжаление Simple Smile
Проблемът на повечето хора е, че четат в интернет каквото им падне, правят опити с кожата си, ползват продукти, които не са за тях.
Както казваш и ти, че си ползвала масло, а кожата ти има нужда от хидратация, защо тогава си го ползвала?

Аз не призовавам да се ползва само органик козметика, нека всеки си ползва каквото иска и както иска, само споделям мнение.

# 564
На мен досега не ми се е случвало кожата да ми се "опъне" и да има мигновен ефект от козметика, съдържаща "химия". Нали затова е качествената козметика - да подобри и освежи леко състоянието на кожата. Козметичните фирми, които си изброила имат и ограничена дистрибуция, а и едва ли съсдържат само натурални съставки - как биха се съхранили иначе?
Дори след пауза от 7 месеца след поставен за 1-и път ботулинов токсин кожата ми пак изглеждаше по-добре от изходното положение, това е доста силна "химия" и не е имало йо-йо ефект.

Според мен, както и другите момичета споменаха, "био" е поредният маркетингов трик, за да се повиши цената на определена марка. Дори опаковките, в които се съхраняват отделят токсини в определена степен.

Био е да се наплескаш с мед и кисело мляко (лично производство) или с прясно изцеден лимонов сок. Неизползвано в близките минути до час всичко ферментира и се разваля. Да не говорим, че всеки един естествен продукт (както бе казано многократно) може да подейства благотворно на един човек и негативно на друг.
"Химия" е дори технологичния процес, при който се смесват и забъркват съставките, контролирането на взаимодействието им.

Лично за мен - колкото повече силни съставки за подмладяване - толкова по-добре. Приложени правилно и умерено.

Споменатите фирми нямат представителства в много други държави, от тези, където се произвеждат. Прости невежеството ми, но не са май много полулярни, няма и много информация с доказателства на кой са помогнала и на кого - не. Извини скептицизма ми.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 10:36 от Stardust@

# 565

sunny70пишеш си наизуст
Понеже съм ползвала от така изброените марки да ти кажа
http://shopthebest.eu/brand/192/terre-d-oc.html
Нещата ,които съм ползвала, ги няма в момента,  а гледам и цените са спаднали почти наполовина
Това е единственото нещо, което не ми докара странични ефекти, но и ползи от употребата му не видях кой знае какви, а доколко е естествено не мога да кажа, икономично е , още подмятам половин пълно шише, наскоро го мирисах нито е гранясало нито нищо, та съм скептична дали е без консерванти например.

http://www.beaute-test.com/elixir_anti-age_-_argan_terre_d_oc.php

Бях купила техен матиращ крем с канела и още  - пълна отврат на мирис на разнясане и въобще на всичко, което евентуално може да ме накара да продължа да го ползвам
Подхранваща маска за суха кожа тяхна също още ми се мята в банята
Няма размазване това чудо, никакъв ефект след ползването.
Как да упорствам и маска от 2 лв да си сложа след нея виждам нещо по тена и състоянието на кожата след ползването и вече мога да мисля ще повторя или не, а от тази пълна 0 , каквато ми е била кожата преди да си я сложа същата работа, а за размазването не ми се говори въобще , какви усилия изисква.

Био кокосово масло- кой има желание да се набута тия пари за 100гр, че те вече преливат магазините от такова и на други цени.
Встрани от темата доста съм се чудила каква е разликата между био кокосовите стърготини и обикновените такива освен надписа имайки предвид начина им на производство, е при маслото е малко въпрос на технология.
А относно аромата много нямат въобще никакъв, което ако си чела въпросното обезмирисяване изисква едни технологии, които не са студено пресоване, а ония другите, които вече не са особено био

# 566
Постоянно срещам мнения,че след спирането на качествена козметика,скъпа и ефективна, кожата изглежда зле .В това няма нищо необичайно.Кожата обича,както и организма като цяло,грижа с качествени суровини.Храната,която е добра и питателна,ако бъде заменена с евтина и нестойностна такава, също ще предизвика негативна реакция в организма.

# 567
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Само да вметна, че екстракт от сертифициран продукт на биологичното земеделие, израстнал в естествена среда, без наторявания и пръскане, може да се използва за приготвяне на химия  ...

В меда, който ядем или купуваме от село, също има химия... пчеларите дават на пчелите антибиотици и ги пръскат срещу кърлежи и това се знае от всеки ... така че маска с мед, не е съвсем био, освен ако меда не е сертифициран... но е Еко

Естественото и расло на село, се нар. Еко- земеделие Simple Smile То е на доверие...

# 568
Постоянно срещам мнения,че след спирането на качествена козметика,скъпа и ефективна, кожата изглежда зле .В това няма нищо необичайно.Кожата обича,както и организма като цяло,грижа с качествени суровини.Храната,която е добра и питателна,ако бъде заменена с евтина и нестойностна такава, също ще предизвика негативна реакция в организма.
Да, това паказва просто как би изглеждала кожата ни без тези грижи. Аз и нямам намерение да ги спирам за да пробвам без тях.

# 569
Не е въпрос на цена козметиката, а на точните съставки, от които има нужда кожата.
Ползвам всякаква и не се привързам към марки или продукти. С годините спрях да давам шанс и да вярвам, че ефекта идва след постоянство в употребата,:smile: мантрата на еко био феновете, че не помага щото не си постоянен или неправилна употребяваш даден продукт не ми действа вече.
Simple Smile Тъй де голяма жена станах, грижа се за кожата си от ранна възраст и някое девойче като ми застане насреща, някак не ми е достатъчно да ми каже много е полезно щото е еди какво си, като понатрупах и скъп недобър опит и съвсем
На няколко пъти няма ли поне малък ефект или по приятелки или в коша.Във възраст съм, в която вече не искам експерименти.

Най-голям проблем са ми околоочните кремове защото съм с чувствителни очи

Общи условия

Активация на акаунт