Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 апр. 2017, 17:59 ч.

Турска кухня *6*

  • 42 471
  • 171
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 48
Здравей,

Прилича ми на смес тархана. Прави се супа с тази смес. Турците много я консумират през зимата и твърдят, че е много полезна.
Аз я готвя по мой си начин, тъй като техния не ми харесва особено:

1 малка глава лук
1-2 скилидки чесън
1 ч.л. салча (може и лютеница)
3 с.л. от тарханата
Половин кафяна чаша (от малките чашки за турско кафе) ориз
1 ч.л. мента
Сол на вкус
Чер пипер на вкус
Червен пипер на вкус
1.5л. Гореща вода
По желание може да сложиш и малки топчета кайма, както ние си слагаме в супата топчета. Това в оригиналната рецепта го няма, но аз така си я правя.

Приговяне: запържвам  много ситно нарязаните лук и чесън. След това добавям лютеницата. Преди това разтварям сместа на тарханата в отделна купичка с топла вода и бъркам докато стане хомогенна смес подобна на боза. Добавям сместа в тенджерата и бъркайки постепенно добавям топлата вода. Трябва да се бърка постоянно, докато заври, тъй като става на топчета, ако не се бърка постоянно. По-късно добавям топчетата от кайма, подправките и ориза. След като омекне ориза и месото, супата е готова.



Момичета, моля за помощ Simple Smile Някой запознат, да каже какво е това и за какво да го ползвам. Като трохи с накакви червени подправки/пипер е.
Скрит текст:
Купихме го от пазара в Одрин, там където жени, продават ръчно правени храни.
Благодаря Simple Smile

# 166
  • Варна
  • Мнения: 1 261
Много благодаря момичета Hug
Ще пробвам и по двата начина.

# 167
  • Мнения: 7 264
А аз да питам, някой знае ли как се готви  "пиле по трабзонски"

# 168
  • София, London
  • Мнения: 16 043
Да се допитам до вас.
Търся рецепта на едно ястие - месо в кори за баница.
Мисля, че беше нещо Султан..
Много ми хареса.

# 169
  • Мнения: 232
gerda1 линка е на Султан кебап
http://kulinar.bg/%D0%A1%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0 … _l.a_i.82509.html
Аз замених патладжана с тиквички и лукът с гъби.
За мен  тази рецепта ми е много вкусна

# 170
  • София, London
  • Мнения: 16 043
Корите има ли значение какви ще са?

# 171
  • Мнения: 232
Корите има ли значение какви ще са?
Най-много съм го правила с на Бела -Фамилия корите, последните пъти правих с Одрински ( не се сещам на коя фирма са) Харесва ми и с двата вида. Корите дават различен вкус на яденето.
 Ако правите с Одрински не трябва да сгъвате кората понеже тя е по-дебела. Оставям малко по-рядък Бешамела да попият хубаво.
 Също слагам само описаните подправки.
 P.S един съвет, оставете плънката да поизстине за да не подлокви корите и да се скъсат Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт