С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 753
  • 760
  •   1
Отговори
# 30

Смейте се, смейте. Ама у нас аз непрекъснато чупя чинии и чаши и то не когато разговарям с мъжа си. Та боклукът си е опасно място.  Мимикрия я разбирам, гадно е някой да ти рови в боклука. Все едно те проверява какво ядеш, какво правиш и т.н. А свекървите не ги разбирам, първо как въобще не ги е гнус да бъркат там, второ какво търсят?
Това е ужасно просто , сега за пръв път го чувам. Но има  логика , ако искаш да разбереш снахата ква домакиня е- от това дали изхвърля плодове и зеленчуци / и в каква степен на гниене/-спестовност , как си бели картофите- дълбоко или отгоре отгоре-разточителност, има ли тестове за бременност и други интимности- личен живот , изхвърля ли подаръците от  баба /на внуците/-отношение към свека ,чупи ли инвентар-сръчност  и т.н. и т.н. Еййй,  Joy по боклука на всяка от нас може да се направи психологически разрез.

# 31
  • Бургас
Извинявам се ако съм изтървала нещо съществено по казуса на Цвети, защото минах по диагонал /една от негативите да имаш бебе с колики  Wink/. Ще се изкажа по казуса, защото тази попара я ядох преди 3 години. Някои сигурно си спомнят перипетиите ни. Та Цвети, и аз имам свекърва, която не си е поглеждала децата, дори не ги е гледала като бебета, с която не поддържахме отношения извън тези да ни звънят за пари и други услуги. Но в мига, в който свеки се разболя и то доста тежко /беше истинско чудо, че оживя/, не ми е хрумнало да се цупя. Сама предложих на мъжа ми да я вземем у нас, въпреки че живееше с девера, но пък на него въобще не можеше да се разчита. Заведохме я на другия край на страната, изтеглехме си всички спестявания, треперих от страх да не умре, а после борих 3 години паник атаки, защото се сринах психически. Дали го е заслужавала не знам, но знам, че не съм аз човекът, който ще я съди и постъпих чисто човешки в онзи момент. Та мисълта ми е, че в такива тежки моменти няма значение кой какъв е и как се е държал. Има само човещина. Аз не бих оставила близък сам в такава ситуация, независимо какъв г*з е. Изхождам от там, че аз самата бих искала да има някой до мен в такъв момент. А премахването на бъбрек е също нещо страшно. Ракът не е единствената страшна болест.

# 32
  • Сопот, Пловдив
Моя позната живее със свекърите и знаете ли как разбра, че свекървата ѝ преравя боклука? След като свекървата ѝ вдигнала страхотен скандал затова че е изхвърлила парчетата от счупения буркан в боклука и тя се нарязала, докато ровела. ooooh!

Joy Joy Joy

Аз и недоумявам как може да се рови в боклука и какво толкова някой очаква да открие там.  Shocked

При казуса на Цвети и аз съм на мнение, че сина трябва да обърне внимание на майка си, ваденето на бъбрек, няма как да е нещо безобидно. Но пък чак да напуска работа и да се завръща да живее при майка си за постоянно... Не ми се вижда особено удачно. Ако пък жена, за която се предполага, че има нужда от денонощни грижи, хукне на екскурзия и аз бих се замислила дали няма някаква манипулация, това ми е най-смущаващото в цялата ситуация. Обаждащите се приятелки лекарки, може и да го правят, просто, за да осигурят спокойствие на приятелката си, но единствените лекари, които трябва да се слушат в случая са реално лекуващите.

Иначе и аз мисля, че няма как да се очаква един мъж да каже нещо хубаво за бившата си жена, не бих приемала думите на свекъра за чиста монета.

# 33

Смейте се, смейте. Ама у нас аз непрекъснато чупя чинии и чаши и то не когато разговарям с мъжа си. Та боклукът си е опасно място.  Мимикрия я разбирам, гадно е някой да ти рови в боклука. Все едно те проверява какво ядеш, какво правиш и т.н. А свекървите не ги разбирам, първо как въобще не ги е гнус да бъркат там, второ какво търсят?
Това е ужасно просто , сега за пръв път го чувам. Но има  логика , ако искаш да разбереш снахата ква домакиня е- от това дали изхвърля плодове и зеленчуци / и в каква степен на гниене/-спестовност , как си бели картофите- дълбоко или отгоре отгоре-разточителност, има ли тестове за бременност и други интимности- личен живот , изхвърля ли подаръците от  баба /на внуците/-отношение към свека ,чупи ли инвентар-сръчност  и т.н. и т.н. Еййй,  Joy по боклука на всяка от нас може да се направи психологически разрез.
Мерси, сърцето ме стегна. В моето кошче в момента има тесто за палачинки, защото първата палачинка никога не става.  Laughing И скъсан пуловер, защото не обичам да шия. Хич и не искам да говоря за бутилката от ром... абе ако бях снаха на някоя ровеща свекърва, сигурно щяха да викат социалните.  Laughing

# 34
  • Варна
Еййй,  Joy по боклука на всяка от нас може да се направи психологически разрез.
Ти се бъзикаш, ама аз май и друг път съм разправяла... Гнусничко е, да знаете.
Та една бивша колежка се жалваше на времето. Като си дойдеш свекърва й от гурбет (лятото по три месеца седеше в България, през останалото време работеше в Италия), задължително взимаше майка си поне за месец при тях. Та бабетката вадела използвана тоалетна х-я от коша в кенефа, за да покаже на дъщеря си какви разсипници са младите и колко много късат от рулото...  Sick

# 35
А премахването на бъбрек е също нещо страшно. Ракът не е единствената страшна болест.
Подкрепям Джули. Да, включването на приятелките е неуместно, както и съветът мъжа на Цвети да напусне работа (въпреки може да са имали предвид да зареже работа в смисъл да не му е приоритетна), но не е добре да се оставя жената след операция сама. Всичко може да се случи и аз лично не би била спокойна, ако имам близък в такова състояние, който е сам.
Успех, Цвети, дано бързо премине кризата и не е най-лошата диагноза!

# 36
Кали, тъкмо ми хрумна, че може да се превъзпита такава ровеща кокошка като запчоне снахата да хвърля ТХ със запетайки в боклука. Laughing Пък явно и това няма да ги спре.

# 37
Нищо не я спира. И аз започнах така - най-отгоре  слагам торбичката от тоалетната и отпадъците от котешката тоалетна, поне да и е гадно. Някой ме попита как съм разбрала - ами отначало се ядосвах, мислех, че някой клошар или не знам, там кой рови. Бях сигурна,че е човек, защото връзките на чувала се отвръзваха не се късаха. После забелязах че всъщност само моя боклук се рови - кофата на свекърите и на съседите явно не беше обект на интерес и си поставих за цел да го издебна тоя шпионин.
Вижте сега няма какво да крия не изхвърлям ядрени отпадъци но някой да ти рови боклука Rolling Eyes!

# 38
Записвай час за психо-доктор.
Това не е нормално.
Аз и друго бих направила, не само от на котето тоалетната, ама не е за писане така директно.
Три-четири пъти и да видим дали ще рови пак.  Laughing

Иначе май тук бях чела, че когато синът и снахата се похвалили, че чакат бебе, свекървата казала, че знае, защото скоро не е виждала дамски превръзки в кошчето...

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 07:31 от JonyBonboni

# 39
  • Варна
Мимикрия, що не се уговориш с комшиите няколко дена да си хвърляш боклука в тяхната кофа? И стой после да гледаш сеир.

Цвети и аз я разбирам, малко ми е жал за нея. Предстоят им тежки моменти. Съветът за напускане на работа е толкова абсурден, че дори и мъжът й явно го е разбрал. Какво напускане на работа с тежко болен човек? По-скоро трябва да се огледа за още доходи, че дупе да им е яко оттук нататък. И все пак той самият проявява нежелание да спи там, спрели са се на вариант за дневна помощ, значи така му е "удобно". А супер загрижените приятелки нали са медицински лица? Не би ли следвало да декларират желание и те да помогнат в тази ситуация щом толкова са се затръшкали за жената? Медицинската сестра, например, е логичен избор за допълнителна помощ, дори и срещу заплащане. Това, че са приятелки с болната даже е предимство, тя няма да се чувства некомфортно с непознат човек. Много е лесно да командориш странични хора и да им нареждаш как да си живеят живота, че и работата си да напускат. Другия път като избълват тия недоумици мъжът на Цвети да вземе да ги попита дали ако напусне работа и не взима заплата тия двете многознайки ще им поемат всички разходи, които сега заплаща той.

# 40
  • при късмета
mimikria, като я издебна и си сигурна, че тя рови боклука никак ли не реагира? Само се ядосваш така, за себе си!? Питай я поне какво точно търси или защо го прави. Макар шанса да получиш адекватен отговор да клони към нула, все ще си вземе някаква бележка. Ако не го направи я питай пак пред мъжа ти или съседите

# 41
mimikria, като я издебна и си сигурна, че тя рови боклука никак ли не реагира? Само се ядосваш така, за себе си!? Питай я поне какво точно търси или защо го прави. Макар шанса да получиш адекватен отговор да клони към нула, все ще си вземе някаква бележка. Ако не го направи я питай пак пред мъжа ти или съседите

Да си вземе бележка? О, ти не знаеш за какъв човек става дума! Не, ние живеем на отделен етаж и  мога да я наблюдавам без тя да ме види. И, не не съм реагирала, отначало се смях, но сега се усещам, че като хвърлям боклука и ми става гадно, че някой ще ме проверява или нахлува в личното ми пространство, не знам как да го обесня. Сега просто гледам да има нещо течно, гадно, гнусно поне и на нея да и е гадно.

# 42
Прежали някой буркан. Ако нямаш, прежали и счупи някоя чаша или чиния.

# 43
  • Варна
Аз ако реша да съм по-гадна ще изчакам някоя рибна консерва да се вмирише. Или консерва месо. И хубавичко ще я размажа отгоре на боклука преди да хвърля торбата. Айде, спирам, че тия номера, които предлагаме са достойни за темата със селските номера Simple Smile

# 44
Аз бих сложила отгоре един лист А4 и с големи букви ще напиша-не отварай, опасно за живота !
Или-Виждам те .
Или нещо друго.
Ако попита после какво е това , /уж споделяйки / , и кажи , че ти е писнало някакъв смахнат воайор да ти рови в боклука.

Общи условия

Активация на акаунт