С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 788
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Кристина, поговори с бабата, обясни ѝ, че малко дете не е добре да разполага с много пари в себе си (дори от гледна точка за неговата безопасност) и я помоли, като дава пари на детето, да ги дава на теб или на баща му. Пък вие ще прецените кога и каква сума да му отпускате или какво да му купите с парите.

# 691
О това сме го говорили един милион пъти. Винаги е добре, добре и на другия ден пак му дала пари. Аз съм ок да му дава, но малки суми 1, 2  лв. За сладолед. Обаче 30 за цял ден шматкане в Благоевград ми дойде в повече. Както и да е, аз не си позволявам да и викам, обаче тоя път не се удържах.
Тя много мрази да и се повишава тон и се надявам, повече да не го прави, де.

# 692
 Само  крайно ограничени  свекърви няма да се съобразят с ваше изискване, касаещо здравето на децата.  При такива свестни мъже, които имате, не вярвам вашите свекърви да са от тази категория. Иначе как щяха да ги отгледат?!

Аз съм за здравословно хранене, против чипсове, снаксове, енергийни и прочие вредни храни. Но пък съм и против крайностите-де та де, никакви такива. И ние  не ядем само зеленчук, та пък чак толкова да придиряме, че свеки нарушила правилата при някое от двете гостувания през годината-едното на |Великден, другото на Коледа. Нали много от вас  казват, че сте ограничили контактите със свекърите само до тези 2 през годината. Иначе ви става твърде тежко и непоносимо с родителите на мъжете ви. Да не говорим, че те у вас не идват, защото вратата е заключена, телефонът е изключен, звънецът също е махнат и за да си видят внучетата трябва писмена молба с уточнен месец, ден и час за свиждане.

Кристина, ти обичаш ли да ти повишават тон?

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 18:44 от K.A.G.

# 693
При такива свестни мъже, които имате, не вярвам вашите свекърви да са от тази категория. Иначе как щяха да ги отгледат?!
О, хайде стига с тая мантра. В темата сме чели достатъчно за свекърите на Мис Джули и смятам всички са съгласни, че не са особено отговорни. Ако теорията ти е вярна, би следвало, съпугът й да е същия като тях.
Също така всички деца на алкохолици са такива, всички деца, израснали в домове също си зарязват децата и така нататък.

# 694
  • София
Само  крайно ограничени  свекърви няма да се съобразят с ваше изискване, касаещо здравето на децата.  При такива свестни мъже, които имате, не вярвам вашите свекърви да са от тази категория. Иначе как щяха да ги отгледат?!

Аз никога не съм казвала, че мъжът ми е свестен Embarassed
Много е трудно, да не кажа невъзможно, от дисфункционално семейство да произлезе свестен човек.
Възможно е само, ако той осъзнава проблема и сам прави усилия за промяна, а той дълго време не осъзнаваше ненормалността на отношението на майка му към него, към нас като семейство и към мен в частност. Сега долу горе му просветва, но на тази възраст навиците са втора природа.

# 695
Аз тон не обичам да ми се повишава, но аз стриктно спазвам какво ми се казва. Освен че спазвам наложените правила,  не се бъркам никога в нищо, което не ме засяга и предимно стоя вътре. Сега децата ми не са особено възпитани и създават проблеми, това не го отричам. Така че не разбирам, защо едно мое простичко правило да не се спазва.

# 696
И аз смятам, че моя приятел няма нищо общо с родителите си. Може би мъничко с майка си. Ама много мъничко. Иначе покрай всички крясъци и идиотщини по-скоро му е опротивяло от такива отношения. Той реагира коренно различно дори при сериозни дразнения - много е кротък, не вика, не вдига скандали, не е дребнав, никога не се цупи/сърди, не е злопаметен, не е израснал с онзи техен маниер, че всички са им длъжни, подреден е. Много оптимистично приема живота. Гледам много жени оправдават мъжете си, които не помагат никога с нищо в домакинството с това, че преди тях вкъщи не са пипвали нищичко. Моя също не беше хващал парцал почти въобще, но от ден 1 съвместно съжителство се включва във всичко - просто е такъв типаж, който мисли за другия и винаги гледа на мен да ми е добре, би пренебрегнал собствения си комфорт без после да натяква. Все неща супер нехарактерни за техните, които още му натякват как едно време преди 100 години му платили семестриалните такси.

# 697
Да не би да е от отгледаните от баба  си или пък е заживял сам от 13-годишен?

# 698
  • при късмета
K.A.G., напоследък и аз не мога да те позная. Откровено се заяждаш и като не ти се отговори на въпрос, според очакванията ти, не приемаш, че може да си в грешка, както преди, а се заяждаш още повече. Освен това до сега не си спорила без аргументи, а го правиш от известно време насам. Ето примера който даде, че мъжете задължително трябвало да са като родителите си и в частност като свекървата, защото тя го е отгледала и последвалите обратни примери, а ти отговаряш пак като развалена плоча
Да не би да е от отгледаните от баба  си или пък е заживял сам от 13-годишен?
.
Някак не ти отива.
А за забраните, нали не мислиш, че всяка снаха си мисли "Чакай сега да измисля някое безумно правило, докато водя детето при свекървата, че да си допълня списъка", просто ей така, от инат? Не мислиш ли, че за да има нещо на което снахата, а и не само тя а и сина, държат, то е защото само те имат право на това? И са първите, които се водят от това кое е най-добре за детето. Особено в здравословен аспект.
И забрани се налагат, когато нещо е казано, повторено и потретено. Накрая няма друг вариант, освен забрана. И в темата примерите са такива.
До сега никой не е казал, че е наложил някакви забрани или си е измислял правила и списъци без никаква нужда от тях

# 699
  • София
Един ден ако снахата, респективно и  зетя, ми дадат списък как да гледам внучето, моментално ще им кажа да си вземат детегледачка.
Все си мисля, че всички баби са и майки и не са паднали от Марс, та да не знаят как се гледа дете.

# 700
Не са паднали от Марс, но критериите се променят с годините. Когато бях дете например, имаше период, в който маргаринът беше рекламиран като много здравословна храна, а маслото заклеймено като враг номер едно. На бебетата още в края на първия месец се набутваше сокче и т.н., и т.н. Нормално е родителите да гледат децата си по своите критерии. Аз съм гледала и все още гледам моите деца по моите критерии. Значи, когато те пораснат, е нормално да гледат своите деца по техните критерии, дори те да са различни от моите.

# 701
..

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 17:44 от Анонимен

# 702
Всъщност, немалко деца от моето поколение, а и тези, родени преди и след мен, бяха командировани на отглеждане при бабите си, които по това време се пенсионираха рано.

# 703
Да не би да е от отгледаните от баба  си или пък е заживял сам от 13-годишен?
Знаеш ли, КАГ, над нас има един пансион, в който живеят ученици от близки и не толкова градове и села. Тия, които учат в Спортното, от пети клас нагоре. Каква и доколко роля във възпитанието им играят родителите и какво е влияниято им върху децата?
И това е от години - децата от малките градове и селата учат средно в други градове. И, да, на практика живеят сами.

# 704
  • София
Мен това ме учудва- тези, които най- много са гледани от баби и дядовци, са най- върли противници на методите им на отглеждане сега.
Знам само, че на майка ми и през ум не ѝ е минавало да прави списъци.
За мен бяха забранени ягодите, яйцата и свинското, но отвреме навреме.
Изприщвах се здраво и сърбящо, и като се случи при баба, ѝ стана ясно какво е алергия.
Лошото беше, че ми спираше всички алергени наведнъж и не вярваше, че поединично мога да ги поема. Simple Smile

И друго си мисля- например, ма ко с гордост обяви как била инат, с който майка ѝ не можела да излезе на глава, а сега и синът ѝ бил надарен с това ценно качество, защото така отстоявал себе си.
Е, едно такова внуче, при това, придружено със забранителен списък, си е живо наказание за бабата, но пак тя е виновната че била угаждала.
Ами, има хора, които не могат да казват " не" на всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт