Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 798
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Галче,  винаги като излизам си казвам, че ще снимам , но телефонът остава в дъното но чантата и просто забпавям за него- без това е на безшумен режим,  а на мъжа ми даже е изключен... Включва го само,  за да провери дали има обаждане от някой важен клиент и така...

# 481
Привет, аз вчера си направих все пак 10км преход, макар и под дъжда Crazy Децата бяха направили салата, но синът ми да вземе да прибере марулята в камерата hahaha Наложи се непредвидено да я изядем цялата, доста беше Mr. Green

за вчера
овесени ядки с кефир и ягоди
баница на тиган с тиквички и моркови/домати
сьомга от консерва запечена с овесени трици със запечени картофи и гореспоменатата салата Laughing

# 482
  • Калифорния, САЩ
... но синът ми да вземе да прибере марулята в камерата hahaha Наложи се непредвидено да я изядем цялата, доста беше Mr. Green

Сладур, виж какво прибрано и подредено дете имаш  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.

Тук жегите са рекордни (одеве беше 38 градуса), та съм ограничила готвенето много. Наблягаме на много пресни плодове, салати и сладолед.
  Вчера излязохме с малкия в 8 сутринта и се прибрахме в 4. За закуска той имаше филия с масло от слънчогледови семки и сладко от ягоди + 1/2 чаша прясно мляко. За из път имахме бабаби и грозде + КМ в тубички  Grinning. Обяд на него - хот дог, а за мен - сандвич с масло, шарена сол и чедър + кутийка  V8. Следобеден снакс за него чедър и кутийка сушени водорасли. Като се прибрахме хапна и две бели праскови.
   Вечеря - бъркани яйца с  огромна салата от белени домати, зелен лук и фета за мъжете.
   Днес за закуска преди да нагрее пекох кроасани - с масло и мед. Пържих и тиквички и моркови, правих и КМ с чесън - за вечеря ще са + голяма салата от маруля, чери домати и зелен лук. За обяд имаше кюфтенца от дива сьомга (от онзи ден), салата от киноа и бобови (от не знам кога си , но беше чудна), салата от зеле и моркови ( и тя стара), хумус тайландски с кокосово къри и млади шушулки сладък грах за топене. Туй  Blush Blush Blush.

До скоро, и компютърът загря, ще го спирам.  Hug Hug Hug

# 483
бабаби и хумус тайландски

това какво е?

И всичко това като не готвиш. Ир, шапка ти свалям, честно bouquet

И аз утре се каня да правя пържени тиквички Mr. Green Hug

днес
цвеклови палачинки с сусамов сос и замразени плодове
царевични крекери с варени яйца, моркови
наденички на барбекю реши да сготви ММ, аз приготвих басмати ориз със замразени зеленчуци азиатски микс, богата зелена салата с краставица

# 484
  • Калифорния, САЩ

Мале, Галче, писах на тъмно, докато малчо спеше  hahaha hahaha hahaha. БАБАБИ = БАНАНИ  Laughing Laughing. Хумус тайландски с кокосово къри е ей това, от Костко го купувам, чудно е:

Забравих - "варих" царевици  Party - 4 броя на микровълновата за 8 минути, чудни станаха.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 06:22 от ir74

# 485
Ха, сега като видя банани и за теб ще се сещам Hug

Супер изглежда хумусът какво има вътре?

Аз пък днес правих на децата авокадов крем и понеже смесих авокадо и банан, като го опитах имаше вкус на пъпеш Crazy Карах ММ да познае какво е и той вика, видях те, че слагаш авокадо. Викам му ОК, но на какво има вкус и той: май на пъпеш Joy

# 486
Здравейте Hug Аз съм в летен период, в който готвенето е сведено до минимум и направо ме е срам да се отчитам. Децата непрекъснато искат плодове и салати и общо взето това е основното, което следя да имаме. Малкият държи към салатата да има и сирене и много често това му е достатъчно за вечеря. Големият пък не вкусва сирене, но е способен само със салата да се нахрани за вечеря.
Иначе за вчера
закуска пъпеш и кисело мляко за мен и малкото, големият яде пъпеш и кюфтета Embarassed от оня ден вечерта. ММ не закусва по традиция
за обяд - задушен зелен боб за мен /с домати и чесън/, за децата - зеленчукова супа с картофи, моркови, тиквички, чушки, грах, домати, зелени подправки
за вечеря - скумрия на скара и салата от домати и краставици

За днес още не съм го мислила за закуска, но май на всички ни се яде диня и ще е това. Имам пилешки гърди и вероятно ще ги направя на тиган за обяд със салата, довечера сме на гости на едни приятели и сме се разбрали да си правим ребърца на скара.
eleaaa, радвам се, че вече се наслаждавате на почивката. Нормално е като сте на такова място да има повече инциденти, защото детето играе повече навън. Моите постоянно са с някакви рани...

# 487
Привет! И тук е горещо, но поносимо! Вчера готвих боб и го хапнахме със салатка....! За закуска имаше палачунки с вишнево сладко! Вечерята, салата с царевичка!
Днес имаме пържени тиквички и салата, май всички сме на тема тиквички!
За вечеря ще правя питка със сусам на Катето Евро, специално форма купих, дано стане че не ме бива по тестяното! Simple Smile

# 488
Наистина, и при нас има пържени тиквички
Мен днес както не ми се готвеше и сготвих кажи речи за цялата седмица: освен наденичките от вчера имам и сварено свинско сърце; ориз, леща, елдени кюфтенца, тиквичките, другото в движение ще го мисля

# 489
Ей го моето хлябче

Към него за вечеря ММ хапна зелен боб с картофи и чесън на фурна....аз дох в 5 часа хлебче с мед и сега майка ГЛЛААААД!

# 490
  • Калифорния, САЩ
   Ей, Галче, как ме караш сега да заничам из ситните букви  Heart Eyes. Ето съдържанието:
organic garbanzo beans, water, organic tahini, organic extra virgin olive oil,, organic agave nectar, organic jalapenos, organic dried coconut, sea salt, organic lime juice, citric acid, organic curry powder, organic spices, organic garlic powder.

Мимооооо, таз питка ммммммммммммммммммммм. Аз не мога да точа и да меся, хич не мо'а  Sad. Чудна е!  Hug

Закуската - направих два броя баница със спанак на тиган - едната почти я свършиха моите, другата ММ ще я яде за закуска тези дни. Изстисках портокали за малкия и направих айрян за големия.
   Обяд - салати (зелена, млечна и домати натюр) за малкия + хумус, млад грах и пилешка пържола на тиган. За таткото - пържола, хумус, грах. За мен - тиквички  Wink, зелена салата.
  Вечеря - готвя спаначена супа в момента, нарязани сварени яйца с панагюрска шарена сол и ще правя мариновано тофу на тиган. Авокадо и домати натюр. За мен - тортия, пълнена с тахан и течен шоколад.

# 491
Eхоо, има ли будни  Flutter

Не съм готвила почти, само на салати я караме. ММ излиза в петък с колегите и аз вечерях само салата, имаме леща от сряда още, а днес сме на пица. Малко нездравословен ден, ходихме в ИКЕА и останах много разочарована, нищо не ми хареса, всичко ми се видя еднакво и... грозно, честно. Та там обядвахме шведски кюфтенца, щях да повърна  Sick по-гадно нещо отдавна не бях яла. Преди това минахме през Мак Доналдс, много съм грешна днес, ама много. Заслужавам бан от темата  Blush

Сега сърбам нещо много яко - мляко от овесени ядки (около 300 мл) + 1 ч.л. Matcha powder и лед. Много е ободряващо, надявам се да ми мине главата  ooooh!

Вчера щях да подпаля микровълновата с едно глупаво замразено хлебче, което уж размразявах. Наложи се да се евакуираме в съседното кафене защото в нас стана адска димилка и още мирише  Mr. Green И вчера работих до 6, после с приятели на мексикански ресторант. Изобщо не сме яли домашна храна...

Сега пека сладък картоф за утре за обяд, за закуска сигурно ще е кисело мляко с чиа и сушени бубонки  Mr. Green Може би след работа ще напазаруваме и ще вечеряме нещо с риба, вероятно салата с риба  Laughing

Много ми е скучно менюто защото почти не готвя в жегите, караме го на салата и евентуално някакво месо. Затова и не съм много активна в темата  Blush Blush

# 492
  • Калифорния, САЩ
    Будна съм!  Hug Hug Hug Hug Hug

Чакам си мъжете и от скука опатках два сладоледа с фъстъчено масло  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed, мога още един да хапна  Crazy, ама не!!!
   Приготвила съм вечерята, полусервирана е и ги чакам, че малкият днес не спа и сега ще се прибере скапан. А навън е 30 градуса в 7 вечерта  ooooh! ooooh! ooooh!, вътре не се търпи.

идат....

# 493
Аз пък искам да има желаещи да караме на салати, ама уви няма Wink

Иначе на мен ми е толкова напрегнато и нервно без причина, че само тормозя себе си и семейството, така че яденето ми е най-малкият проблем Blush

За времето също не ми се говори Crossing Arms Тъкмо решим да излезем и капват няколко капки дъжд и така два пъти. Накрая като седнахме да вечеряме се изля пороя Crazy

# 494
  • Калифорния, САЩ
Галче,

Скрит текст:
и аз съм се изнервила до край, все викам и викам. Малкият ми казва постоянно (още преди да съм отворола уста): "Мамо, не викай!". Представи си, милото ми то, щом той ми го казва. Иска си почивка истинска, малко да се спрем и да си починем.  Аз донякъде сама си го правя, все искам да са ми планувани и организирани нещата; все се юркаме нанякъде. Вкъщи трудно оставаме, но май утре това и ще направя. Ще си починем малко и ще го топна в басейна, баня, обяд и ще почиваме. Дано  Wink.

А дали при теб не е нещо хормонално; стрес? Аз съм ОК с хормоните, проверявах ги април месец, но стресът ... бавно ни убива  Sad.

Общи условия

Активация на акаунт