Хладилник Whirlpool - пълен боклук - как да си търся правата

• 8 862
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Гаранцията си е ясно описана, но въпреки това разочарованието е голямо гогато си си мислел, че имаш нещо а накрая нямаш нищо...
Нямам представа защо сте си го помисли, никъде не пише, че 6 г. се поема труда.

..
Описано е в книжката ни, че са идвали дни след покупката. Пише, че тракал поради транспорта и бил ”оправен”.
Отказахме се да си търсим правата... Не можем седмици да седим без хладилник. Утре ще викнем друг техник и ще разберем дали наистина му е ръждясала тръбата и колко ще струва ремонта.
За съжаление щом не пише, че е имал проблем с конденза, няма как да докажете, че сте сигнализирали за проблема Sad друг път настоявайте за документ, черно на бяло, иначе ще си измият ръцете, че не са разбрали.

Ако не ползвате гаранцията ще трябва да закупите материалите, ако я ползвате - само труда. Разбирам, че сте афектирани в момента, но не виждам защо се отказвате, все пак са пари  Peace

# 16
Утре ще викнем друг техник и ще разберем дали наистина му е ръждясала тръбата и колко ще струва ремонта.
2. Как са разположени и от какъв материал са тръбите, качествени ли са припоите
/ железните ръждясват, а доколкото съм информирана от последните производства
 само BEKO са с алуминиеви/
Ако се потвърди мнението на техника, то ремонта ще е 1/2 хладилник.

# 17
Не се сърди, човече,
Мъжът ми настоява да си търсим правата, но на мен ми се струва, че няма да успеем. Процедурата в комисията за защита на потребителя е дългичка, доколкото разбрах. А през това време трябва да мизерстваме без хладилник.

PAV 1,
Не е бил запушен отвора, поне не там където аз мога да видя и бръкна. И наистина често го  проверявах. Сега почвам да си мисля, че нещо с дренажната му тръба не е било наред, защото няма следи някога ваничката за вода отзад да е преливала, а отпред често се събираше вода под чекмеджето. Аз го отдавах на недомислица, че улея е малък или отвора е над чекмеджето, но не съм била права, то така е при всички хладилници.
На припек не е бил.
Отзад хладилника изглежда перфектен, никаква ръжа или следи от теч - като нов. Но отпред се вижда, че има следи вода да се е стичала по корпуса му. Никои не ни е показал ръждясалата тръба, хладилника даже не са го разглобявали като доидоха за прегледа. Затова си мисля, че просто си му е изгорял компресора, но те използват видимите следи от теч по ламаринката и уплътненията за да кажат, че заради "необслужен дренажен отвор" хладилника се е повредил.

# 18
Не, аз не те съветвам да си търсиш правата, защото не мисля, че имате такива. Прекалено ясно е описано в гаранцията, за да успеете да спечелите. Няма начин да ви поемат всичко, просто защото никога това не е влизало в уговорката. Но можете да си спестите сумата за частите.
Ако имахте документ, в който пише, че сте потърсили гаранция заради конденз, и техникът е отбелязал, че това не е повреда, тогава щяхте да имате възможност да търсите обезщетение.

Консултирайте се с другият техник, за да потвърди повредата, но после си ползвайте гаранцията, финансово ще ви е по-изгодно  Peace

# 19
Сега почвам да си мисля, че нещо с дренажната му тръба не е било наред, защото няма следи някога ваничката за вода отзад да е преливала, а отпред често се събираше вода под чекмеджето.
 Но отпред се вижда, че има следи вода да се е стичала по корпуса му. Никои не ни е показал ръждясалата тръба, хладилника даже не са го разглобявали като доидоха за прегледа. Затова си мисля, че просто си му е изгорял компресора,
Маркучето във ваничката ли е?
Според мен хладилникът не е бил нивелиран, т.е. наклонен малко назад.
Това се прави по две причини:
- водата от конденза да се стича в отвора, а не да прилива и да отива надолу към чекмеджетата
- вратата да се затваря "сама"
Изгорелият компресор е друга "бира".
Още в началото сте имали проблем с изтичане на фреон (производствен дефект).
Хладилникът не е функционирал правилно и затова е имало много вода.
Вследствие на недостатъчно количество фреон, компресорът се е "товарил" и е изгорял.
Мда, може би и затова е бил по-шумен.
Имате протокол.
Търсете си правата!

# 20
Не се сърди човече и Pav 1,благогаря ви за професионалните мнения!
Ще се опитаме да се преборим да ни покрият частите. Имаме си временно едно малко хладилниче и имаме време.
Ще пиша какво е развитието.

Общи условия

Активация на акаунт