С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 778
  • 805
  •   1
Отговори
# 390
Ами, ние нищо не знаем- само това, което решиш да пуснеш, като видиш, че темата завива в посока, която не ти изнася.

Първо просто не ги искаше, свекърите.„
После се оказа, че няма място за преспиване.
После, хотелът иска пари, ти да видиш.
После пък, сигурно за 2 дни детето ще навърши пълнолетие и няма да си под пара, та ще можеш да посрещаш с ракия и пълно обслужване баби и дядовци по дни.
После пък, включи най- тежката артилерия- вие мене не ме уважавате, ама знаете ли през какво минах, за да имам дете!?

Освен да те канонизираме за светица и да ти пеем дитирамби поне 3 пъти на ден, не виждам какво друго остава! Mr. Green
Първо не съм писала само свекърите,писах,че първият ден искам да сме само ние с ММ.Не съм казала,че искам уважение от който и да е във форума.Просто смятам,че е просташко за майка да говори за било то родено или не родено дете на друга майка иронично "златния вързоп" и ''златото"Първо във първия пост не съм написала всичко,защото коментирам за първи път във форума.Ако знаех,че тук се напада така яростно щях да опиша 10 годишните си взаимоотношения със семействата ни за да няма не разбрали.

# 391
Откъде наистина се наложи във форума този подигравателен израз "златното яйце"? Толкова е грозен и просташки с това снасяне.
В края на краищата се отнася за бебе, а да го четеш от майки.. подхожда наистина повече на кокошки.  

# 392
Ами, ние нищо не знаем- само това, което решиш да пуснеш, като видиш, че темата завива в посока, която не ти изнася.

Първо просто не ги искаше, свекърите.„
После се оказа, че няма място за преспиване.
После, хотелът иска пари, ти да видиш.
После пък, сигурно за 2 дни детето ще навърши пълнолетие и няма да си под пара, та ще можеш да посрещаш с ракия и пълно обслужване баби и дядовци по дни.
После пък, включи най- тежката артилерия- вие мене не ме уважавате, ама знаете ли през какво минах, за да имам дете!?

Освен да те канонизираме за светица и да ти пеем дитирамби поне 3 пъти на ден, не виждам какво друго остава! Mr. Green
Премина границата, Абсурт.
Не че предишните ти коментари не бяха язвителни, но тук вече се оля!

# 393
Eee, Absurt понякога просто не знаеш кога да спреш...Даже на оная снаха с 80-годишната свекърва не сте скачали така.

# 394
  • при късмета
М. Ч., не се впечатлявай на Абсурт. Понеже вече никой не ѝ обръща внимание, напада всеки новопоявил се в темата. Не само в тази, а във всички в раздела. А изказа си ѝ е такъв и обикновенно се припокрива с определения, които тя опитва да лепне другиму.
В пълното си право си да поискаш изписването и първоначалните дни на бебето вкъщи да минат както на теб ще ти е удобно и спокойно. Не се натоварвай, спокойно обяснявай кое според вас с таткото как ще стане и уведомявайте родителите, не го съобразявайте с тях. А с родителите на мъжа ти най-добре остави той да се занимава при разминавания.

# 395
Жената скоро ще ражда! Някои май ни акъл ни възпитание ви спира...

# 396
spring, ние у нас сме много ограничени и си ходим взаимно без предупреждение. По-често те при мен, за да доведат или вземат децата. Аз у тях по същата причина. И това става всеки ден.

Гутъл, това е обобщение от близо 7-8 годишно четене в темата. Не е образ на конкретна снаха.

Аз не си спомням коя съфорумка  въведе термина "за златното яйце". Не беше казано със злоба към самото бебе, а с ирония към майка, която като роди се изживява наистина като че ли е свършила нещо нечувано и невиждано до сега и светът се върти само около нея и бебето й.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 22:31 от K.A.G.

# 397
  • София
Добре де, идеята на М.Ч. родителите да дойдат поотделно, а не заедно и да останат за по 2-3 дни е съвсем разумна. Какъв е зорът?

От всички проекто свекърви в темата обаче само аз съм си опекла работата. Когато Говендър Мой, ака Мамин Златен и Ненагледен, се сдобие с бебе, Нейна Кифленска Светлост, ака дъщеря ми, ще е във вихъра на пубертета. Та, планирам да я изпратя нея да помага на снахата. Хем родилката да има модерна, млада и пъргава помощничка. Хем Нейна Кифленска Светлост така да се наплаши от гледането на бебета, че да ѝ секнат всякакви мераци за тийнейджърски простотии и да си седи на дупето и да учи поне докато не завърши 2-3 магистратури. Laughing
При мен този подход беше изключително успешен - държа ми влага години наред.  Laughing

# 398
Добре де, идеята на М.Ч. родителите да дойдат поотделно, а не заедно и да останат за по 2-3 дни е съвсем разумна. Какъв е зорът?

От всички проекто свекърви в темата обаче само аз съм си опекла работата. Когато Говендър Мой, ака Мамин Златен и Ненагледен, се сдобие с бебе, Нейна Кифленска Светлост, ака дъщеря ми, ще е във вихъра на пубертета. Та, планирам да я изпратя нея да помага на снахата. Хем родилката да има модерна, млада и пъргава помощничка. Хем Нейна Кифленска Светлост така да се наплаши от гледането на бебета, че да ѝ секнат всякакви мераци за тийнейджърски простотии и да си седи на дупето и да учи поне докато не завърши 2-3 магистратури. Laughing
Леле, колко си жестока! Аз си виках: Абе, ако нещо между нас с ММ не се получи, ей я на Уишмастър има харен син за женене, няма страшно!
Сега размислих!  hahaha

Аз мисля, че най-добрия вариант е действително да дойдат баби и дядовци за 1-2 часа, че да се потуши малко и тяхното вълнение, после да се прибират (в хотел и пътуване на следващия ден или направо пътуване). След това като малко посвикнете с бебето и си наредите нещата на спокойствие, може и да идват едни след други за по-сериозно гости щом самата ти нямаш нищо против и би ти било приятно.

# 399
Уиш, да не стане обратното и да си каже, че е много хубаво да си имаш мъж и дете.
Моята сестра беше с 13 г. и 8 м. по-голяма от мен. Помагала е на майка ми и баба ми да ме гледат. Това изобщо не й попречи да  пристане на 17 г., когато аз съм била на 4 г. и да роди, когато бях на 6.

# 400
  • при късмета
Аз не си спомням коя съфорумка  въведе термина "за златното яйце". Не беше казано със злоба към самото бебе, а с ирония към майка, която като роди се изживява наистина като че ли е свършила нещо нечувано и невиждано до сега и светът се върти само около нея и бебето й.
Точно в този момент, нейния собствен свят се върти именно около детето. За теб не е ли било така? Редно е да се остави майката да си свикне с новото ежедневие и грижите по бебето. За останалия свят, а именно бабите, като не е такова чудо невиждано, може и да не напират толкова, нали?

# 401
Уиш, да не стане обратното и да си каже, че е много хубаво да си имаш мъж и дете.
Съмнявам се, много се съмнявам, след като специално на нея ѝ зачислят смяната на нааканите памперси.  Laughing

# 402
spring, ние у нас сме много ограничени и си ходим взаимно без предупреждение. По-често те при мен, за да доведат или вземат децата. Аз у тях по същата причина. И това става всеки ден.

Гутъл, това е обобщение от близо 7-8 годишно четене в темата. Не е образ на конкретна снаха.

Аз мисля, че си спомням, но не съм много сигурна. И да, използва се абсолютно безогледно точно с цел да уязви майката чрез детето, което е най-малкото недостойно, а в случая и пълно безобразие.

# 403
Уиш,:)

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 00:16 от Анонимен

# 404
  • София
Контесо, май си в опасност. Скоро ще поддадеш за ново бебе Laughing

Общи условия

Активация на акаунт