С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 352
  • 805
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Затова, упорито чакам да чуя, че някоя от снахите, които са много еркек по форумите, е провела културен разговор преди да роди, в който е обяснила, че с радост ще види родата при изписването, но софрата ще я направи тя самата, когато се посъвземе и посвикне с новата си роля.
Щото, след толкова страници лозунги, една не се оказа, че е намерила и смелост, и уважение към родителите, за да го направи.
Ъъъъ, не знам дали се брои моето. Аз казах, че не искам да правя събирания и маси. И ги поканих да дойдат да видят бебето, само толкова, без храна, на 10 ден след изписването.

# 631
Ох, дано до 50 страница изпишете всичко по въпроса и не прехвърляте нищенето и истерясването по този казус и в новата тема. Като развалени грамофонни плочи сте – намилате едно и също, че и в някакви ваши си филми се вкарвате.
Има ли някакъв радостен момент от живота, който да не може да бъде прецакан от меренето на това коя е по-по-най-важна? Май няма.
Явно е дошло време да се отпиша от темата – то да му се отще на човек и снаха, и внуци в тоя живот...  Confused

# 632
  • София
Кукоо, благодаря. Напълно способна съм на самокритика и то много, но ми е супер смешно някой с пяна на устата да прокламира неща, които сам не изповядва. На това й реагирах.
Аз също съм много "ЗА" майките да си гледат сами децата, точно защото с дъщеря ми патих от майка-орлица, и то собствената ми, не свекърва. Но в подобни спорове все се намира някоя подобна на теб, която ползва като върховен аргумент репликата "ти защо не си направила еди-как си, а сега го защитаваш?"
Имам предвид, че АбсурТ може би е наясно, че нейният избор не е бил най-добрият.
Както аз охотно признавам, че моят също не е бил, поради обстоятелствата и поради особеностите на характера ми.
Има значение и възрастовата разлика, не си мислете, че светът започва и свършва с вас.
Аз съм била в твоята позиция - с малко дете, но ти не си била в моята - вече с голямо дете, което току-виж се задомило.

# 633
И понеже ще съм свекърва,от сега казвам,че не дай Боже,ако снахата смята роднините си, просто за неква си "тълпа хора",най-вероятно е изобщо да не пожелая да бъда част от обкръжението и..
Сама бих хлопнала кепенеца ..
А ако всичко това го смята и сина ти, че и двама човека в такъв момент са тълпа, тогава какво?
Тогава ще отчета сериозна грешка при възпитанието му.
Преглъщам,тихомълком си посипвам главата с пепел и толкоз.
Това визирам.
А тя може да не ви смята за "тълпа хора", но наистина да иска да бъде оставена на спокойствие да се изкъпе и преоблече без вас пред вратата.

Както и да е, аз спирам да пиша по този казус. Като цяло съм съгласна с идеята, че е хубаво изписването да се запечата с 1-2 снимки и да се отчете семейно, да дойдат бабите - аз така смятам да направя, но ми е прекалено, ако цялата процедура не се случва доброволно, а е натрапена насила на родилката. Хората имат различни граници на комфорт. Това, че една жена не иска голямо изписване не я прави автоматично дребнава и претенциозна лигла - може в много други аспекти да е по-широко скроена и разбираща от тези, които вдигат купон същия ден.

# 634
Е,ти може да визираш и илюминатора на Аполо 13,все тая..

Казах,че провал ще е ако синът ми ме смята за тълпа,и това  е коренно различно нещо от провал щото угажда на жена си..
Е сега..Ако започне да ме причислява към понятието "тълпа"само и само за да угоди на жена си..Ами да.Тогава вече ще е провал и по двата параграфа.

Абе то е ясно,че четенето не значи непременно и разбиране и осмисляне на текста,ама чак пък толкоз.. Rolling Eyes

# 635
Скрит текст:
Според мен от ненужни компромиси страда семейния живот на доста двойки, а не направен компромис да доведе до това да са доволни всички. И най-много страда правещия големи компромиси, защото му се налага да прави все по-големи, при всяка следваща ситуация. Както ги научиш от начало
Ма ко,страданието се поражда от чувството за насилие.
Ако компромисът е желана цел,то няма страдание.
Пък и..Кво значи както ги научиш?
Отношенията със собствените родители би трябвало да са отдавна изградени..Упсс..пардон..
Все забравям,за двойния стандарт..
Не става дума за родителите на снахата,а за свекърите..
Те са тези които трябва да бъдат"научени"..
Не знам,аз не бих си причинила ужаса да се правя на възпитател на възрастни.
Някак живота не научи,че с прости хора няма смисъл от конфронтация и,че такта и дипломацията винаги работят по-добре.
И за себе си винаги избирам копромиса,отколкото да хабя нерви и време.

Момичето изрично подчерта 100 пъти, че желанието и важи и за свекърите, И за нейните родители.
Няма как да превъзпиташ възрастен човек, но и не си длъжен да угодиш за всичко от-до. Трябва да има съобразяване и от двете страни. Това налагане със сръдни и очакване едва ли не сина ти да пренебрегне жена си само и само да ти е угодено, може да доведе само до неприятни последици - проблеми в младата двойка. Едва ли някоя свекърва иска това.

Малко в страни от контекста, но аз мисля, че е по темата.
Когато бабата на ММ ни идваше на гости, никога не предупреждаваше предварително, а звънеше 15 мин по-рано, че вече е тръгнала и пътува. На мен (щото съм кофти човек явно) не ми беше приятно, защото се е случвало да сме били на вратата нанякъде и айде, кръгом. Веднъж бях с много лошо стомашно неразположение с много болки и лежах на кравай в кревата, отмених уговорена среща с приятелка, много ми беше зле. И се звъни по телефона на ММ: "Аз идвам, след малко съм при вас." Значи не мога да опиша колко ми беше неприятно, както ми е лошо и искам да не мърдам, някой да идва изневиделица и да очаква внимание. Същия ден беше един от малкото ни истински големи скандали с ММ, а ние се разбираме чудесно по принцип. Та дали някоя от тук списващите се замисля, че някои от претенциите, които снася в младото семейство може да вкарват напрежение в двойката и да водят до проблеми между тях? Ако жената е родила и е помолила съпружието да се приберат двамата с бебето и после да викнат родители, тя как ще се почувства, ако той каже: "Ааа, за вашите не знам, но мама ще дойде, каквото ще да става." Това го пиша, защото точно Какво? написа как щяла да приеме, че лошо е възпитала сина си, ако не угоди и я приема за "тълпа". А какво му е възпитанието, ако е решил да угоди на жена си? Мъж под чехъл сигурно.

Теле под вола няма.
Никога,ама никога не съм казвала,че ще приема за родителски провал факта,че синът ми угажда на жена си..
Не си измисляй и не вменявай думи които не съм казала!
А какво означава, че би приела като провал във възпитанието му и би си посипала главата с пепел, ако той е на мнението на жена си и е съгласен да ви посрещнат-вас и родителите на жена му, след няколко дни?    Laughing
Защото в случая е точно това:мама и тате са съгласни и на едно мнение, че не желаят патардия в деня на изписването.А няколко дни след това....Ти обаче отчиташ това като твой провал във възпитанието.
Ей заради такива ситуации/примери съм убедена, че за 99% от семейните "тихи" войни са виновни свекървите.Ако оставят на мира младото семейство, да изгради самО своя нов собствен свят и отношения, а "старите" само да гравитират дискретно около тях, колкото да "подложат рамо за опора", когато/ако се наложи, много сълзи, караници и разводи биха били спестени.
И за да не си помисли някой, че се правя на светица едва ли не, не е така.Правя го и бих го правила от чисто егоистични чувства.    Laughing  Синовете ми са важни, тяхното щастие и спокойствие още повече.И ако се разбират перфектно с жените си (колкото и да са ми неприятни снахите), ще им спестявам винаги личното си мнение.Именно, за да са щастливи.Не бих им причинила ада да са в позицията между чука и наковалнята и да трябва да избират.Дори бих приела да съм "част от тълпата", ако това ще спести нерви, караници и омраза.

# 636
Амур,и ти ли четеш без да вникваш в написаното?
Сори,но "Какво означава.." изсмуканото от пръстите ти,си отговори сама.
Аз няма как да се аргументирам за нещо което не съм написала.

# 637
  • Пловдив
Ами да, тълпа си. Семейството му е той, жена му и децата. Ти си близък роднина, но не си член на семейството.

# 638
Ебаси, един от най-радостните моменти в живота на човек да се принизи до правене на такива сметки и окачествяването на собствените ти родители като "тълпа" ooooh!.

# 639
  • при късмета
Какво?, още вчера така те разбрахме, даже ти самата в няколко следващи поста го повтаряше. Не е грешката у масата. Конкретно в тези постове

# 640
  • Пловдив
Ебаси, един от най-радостните моменти в живота на човек да се принизи до правене на такива сметки и окачествяването на собствените ти родители като "тълпа" ooooh!.
Къде е принизителното?

# 641
Ами да, тълпа си. Семейството му е той, жена му и децата. Ти си близък роднина, но не си член на семейството.
Ми О.к.
Ваше право е да боравите с думите както намерите за добре.
Всеки има различен светоглед.
Аз за себе си обаче,не мога да нарека най-близкото си обкръжение "тълпа".
Разни хора,разни идеали.

Какво?, още вчера така те разбрахме, даже ти самата в няколко следващи поста го повтаряше. Не е грешката у масата. Конкретно в тези постове
Не,Ма ко.
Все още не страдам от деменция,пък и всичко написано си стои.
Вчера коментирахме именно това,че няма да съм ОК.ако синът ми ме приема за тълпа.
Това,че днес преиначавате думите е тема на друг разговор.

# 642
Ми О.к.
Ваше право е да боравите с думите както намерите за добре.
Всеки има различен светоглед.
Аз за себе си обаче,не мога да нарека най-близкото си обкръжение "тълпа".
Разни хора,разни идеали.

Така е, не е необходимо всеки да натрапва идеалите си на другите.
 Достатъчно е да ги счита за съвършени за себе си. Stop

Бих предложила нещо друго за обсъждане, но откакто не контактувам  с майката на мъжа ми няма за какво да се дразня. Peace

# 643
  • Бургас

Сакън!!!! Отприщи ада........

Уиш, Деската, как ли сме ощетили и отсвирили горките баби и дядовци, като по месец и кусур не сме им показали ни внуче, ни дявол Sad Ма бива ли такова неуважение към споделената радост от наша страна? Може би е трябвало да обясним на неонатолозите някои работи за уважението, семейната чест и възпитанието.  Даааа, да, знам, случаят не е такъв и недоносените не влизат в общия кюп на обсъжданата тема. Но не съвсем. Онова поверие за 40 дни след раждането, защо ли е било?

Как ли пък няма да седя и да мисля кой и с какво щял да се засегне от ЛИЧНИЯ НИ /на мен и съпруга ми/ момент около раждането на СОБСТВЕНОТО НИ дете. Да се обяснявам като ученичка за елементарни и логични неща, защото някой си, па било то и родителите ни, сметнал, че ще компенсира неизживяните си емоции, когато е било неговото време. Станала съм 30 годишна, ще седя, ще муча и ще се пристисквам да кажа аз как искам да протече изписването на МОЕТО дете? Мхм, ей сега веднага ще стане тя. Сигурна съм, че бабите и дядовците също много се вълнуват, чакат и радват. Но също съм сигурна и че могат да изчакат ден-два-три-пет. Ако не могат, толкова по-зле за тях, това говори достатъчно и за възпитание, и за мироглед, и за всичко.

# 644
Няма и аз да нагнетявам напрежение в темата, но някак си думата "компромис" , в случая с виждането на бебето , ми се струва неправилно.
Ако я заменим с друга дума , например "жест" , всичко би било различно.
Защото компромисът е чувството , че нещо ти се взема насила , а жестът е-чувството , че нещо даваш в полза на другите , и то, с радост.
За мен дискусията беше полезна , защото се опитвам да вляза и в двата чифта обувки.
нали затова е форумът ?
Благодаря ви , много неща тепърва разчупвам като мислене , подход и модел. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт