128 СУ "Алберт Айнщайн"

• 28 761
  • 120
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив/София
Здравейте! Предстои ни прием в 1-ви клас и се колебаем между 125 и 128-то. Ще се радвам на актуална информация, защото чета много противоречиви мнения и за двете училища.
За 128-мо преподавателите, които ще поемат децата са: Биляна Борисова, Йорданка Точева, Весела Петканчин и Силвия Костадинова. Ако имате впечатления от някоя от госпожите ще съм много благодарна Simple Smile
125 то за начален етап  е много добро, има дисциплина, класните ръководители са добри, не съм чувала лоши отзиви за някой от тях / но предполагам, че има, няма как да познаваме всичките/. Недостатък е държавната занималня, тъй като паралелките са 6, но в занималнята са 4 и учителят там поема паралелка и половина, доста е шумно с толкова деца/. От 3 клас държ.занималня могат да ползват само 5 деца от клас по соц.критерии. Училището е голямо и затова не е едносеменно, само първи клас са първа смяна, по- натам има смени. Аз никога не съм ползвала държ.занималня,поне частни има няколко в близост до училището.
Много благодаря!
Като цяло повече ми харесва едносменния режим на 128-мо, но те нямат отворени врати, отказаха ми стреща с директора и съм в много голямо чудене.

А защо ви отказаха среща?
Останала съм с впечатлението, че е отворен свестен директор

# 106
Нали не смятате, че на всяка майка на първокласник ѝ се дължи среща с директора и то без никаква конкретна причина....

# 107
Било е отказано, защото е било извън часовете на приемното време, или защото е бил зает в този конкретен момент, а не защото е майка на първокласник без конкретна причина. Всяка майка на първокласник има право да се среща с директора в определените за това часове.
И между другото, доста разумен подход е човек да се срещне с директора на избраното от него училище, даже така да го види що за човек е, да си изгради някаква, макар и повърхностна представа.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 00:26 от Априлски душ

# 108
Ами, всъщност не е. Ако тръгне да се среща с всяка майка, това са 100 деца и майки съответно..... Директорът си има работа и тя не е да се среща с всяка майка, чудеща се дали отрочето ще е на най-доброто място.... понеже още не е схванала, че до 4 клас няма особено значение къде е.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 07:24 от Soul Free

# 109
  • София
По темата, директорът е човекът, който ме спечели още на първата родителска среща за родители на първолаци. Нямаше нещо от казаното, което да не ми допадне. Все пак всеки има различни очаквания и изисквания, така че опитайте отново да се срещнете.

# 110
  • София
Не съм сигурна, но вероятно в момента всички са много напрегнати и заети, защото кипи подготовка за 50 годишнина на училището и голям концерт в зала 1 на НДК.

# 111
Затова е хубаво всяко училище да има Ден на отворените врати. Да видиш директори, учители, обстановка, да си зададеш въпросите. Така да разчитаме само на славата на някое училище, да запишем там детето, и да се окаже, че не отговаря на нашите виждания, защото не е имало кой да отговори на въпросите ни, и накрая да местим детето си... И аз съм постоянно в чуденка, дали 128мо е правилното училище. Отделно от темата, гледам в момента кандидатстващите в системата, и май тази година има страшно много голям наплив. Особено първа група е нещо страшно.

# 112
128мо никога не е имало ден на отворени врати. Не знам и някое от другите квартални да има. Единствено преди години са ходили по градините от различни училища да агитират родителите да си запишат децата. Сега не знам дали го има това...
Когато моят беше за първи клас, в 125то и 81во се държаха супер надуто и ми рекоха: "Щом не сте от първа група, нямате никакъв шанс, ние сме най-елитното училище в Младост". Това при подаване на документите, като тогава нямаше система за кандидатстване. Е, мерси им за елитността - една камара паралелки, гъчканица, две смени, без занималня за всички и т.н.
Иначе всеки си решава за детето си. Аз лично не агитирам никого за никое училище.

# 113
Ден на отворени врати има, в 39то, 10то, 81во, 118то, 131во, 144то. Всъщност няма ден на отворени врати само в 128мо,125то и в 145то.

Ще видим, къде ще ни приемат!

Казват да броим тези които кандидатстват с 2ро,3те и по ниско желание, едва ли не те ще отпаднат. Ама те като са 1 група и да им е 2ро желание не е гаранция въобще, че ще отпаднат.

# 114
Здравейте! Дали някой има впечатления от г-жа Биляна Борисова?

# 115
Здравейте,
за г-жа Силвия Константинова някой може ли да каже мнение? Благодаря

# 116
  • София
Има обявен конкурс за директор на училището. Сегашният пенсионира ли се или напуска? Отзивите за него в темата са много добри.

# 117
Ами аз мисля, че има навършените години и стаж за пенсиониране. Според мен най-вероятно ще го наследи някой от заместниците му.

# 118
Досегашният зам.-директор Десислава Огнянова е новият директор на мястото на Плачков.

# 119
Досегашният зам.-директор Десислава Огнянова е новият директор на мястото на Плачков.
Ох, дано поне продължи да ръководи в същия дух като Плачков! А той ще продължи ли да преподава История? Останах с впечатление, че има още една година до пенсия. Освен ако не отиде в друго училище, където няма кандидати за Директори. В една статия пишеше, че за две софийски училища няма желаещи.

Общи условия

Активация на акаунт