Отговори
# 615
Ние  бяхме последно на 13 месеца 11, 200 на 85 см.  Обаче сега не яде. Сутрин АМ 210 мл или каша с плод около 300мл, на обяд пюре 200мл, следобяд АМ 210 мл или каша с плод, вечер АМ 210 мл. Общо три хранения по 210 - 300 мл. за ден. Като захладнее вечер или го отпуснат зъбите и се буди по 1-3 пъти да пие АМ. Ами каквото такова. Сега тепърва ще давам краставица и кисело мляко, но да минем първо малко плодове и зеленчуци сурови и тогава.

# 616
  • София
Веднъж купих Хип-арска 😂 каша, ми тя  лепило, като също я приготвих по упътването. Детето само я опита и дотам. Повече не съм взимала от тях......

Абсолютно същата работа. Пробвах с хладка, с топла, с всякаква вода, но просто не се получава. Не става пухкава, а някак глетава и лепкава.
Засега вземам само безмлечни каши. Не търся определени марки. Решавам какво ще въвеждам и търся каша с максимално изчистен състав. Ял е каши на Holle, Babylove (ДМ), Милупа, Toepfer, Humana, Babybio, Hipp, Матико, Ella's kitchen. Сега взех една безмлечна на Blevit, но още не съм я предложила. Засега само тази на Хипп не му хареса. Матико са с варене и са малко пипкави за приготвяне. Ella's kitchen беше някак по-едра. Много вкусна, но не ставаше сякаш напълно гладка консистенция.
От кашите на ДМ съм приятно изненадана. Добър състав, добра консистенция, добра цена, но няма много избор.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 02:13 от missence

# 617
На мен пък нито една марка каша не ми става лепкава, но аз не гледам съдържанието. Винаги ги правя пухкави, но слагам по малко авокадо навсякъде и консистенцията става супер.
Относно яденето и моята пикла никак не е добре в момента. Като чета вашите 210 мл направо са си супер, ние пием сутрин рано към 150-160 мл мляко, после яде към 10.30 макарони или паста, после обяд супер оскъден откъм количество, следобед зърнена каша с плод и вечеря доста оскъдно с десерт кисело мляко. Въобще забелязвам, че се муси на супи, манджи, пюрета, които са с месо и зеленчуци. Явно ще обича повече сладки неща.

# 618
  • град-държава
Аз не знам колко е голямо бебето, но ако в 10:30 яде макарони, как ще е гладно след час и половина. Моето дете започна да си изяжда обяда след като премахнах тази закуска. Тя изобщо започна да се храни нормално, след като спрях да я кърмя. На 14м имаше заместено само едно хранене, а до 12м нито едно. После бързо се нагласиха нещата. Дори след следобедната закуска, преди 10 вечерта не е гладна, а дотогава е бесняла през цялото време например.

# 619
Аз давам краставица като изрязвам вътрешната част на зеленчука, там където са семчиците. Достатъчно мекичко е да се дъвче с венците и на малкия звяр много му харесва. Домати яде само цели, както и чушки - стърже там с 5 те зъба.
Иначе яде, но когато одобри консистенцията. Стигнах дотам, че правя крем супи на големия каприз, а на бебето отделям парчета, че иначе се разбеснява и мята всичко. Количествата варират, колкото толкова.

# 620
Аз не знам колко е голямо бебето, но ако в 10:30 яде макарони, как ще е гладно след час и половина. Моето дете започна да си изяжда обяда след като премахнах тази закуска. Тя изобщо започна да се храни нормално, след като спрях да я кърмя. На 14м имаше заместено само едно хранене, а до 12м нито едно. После бързо се нагласиха нещата. Дори след следобедната закуска, преди 10 вечерта не е гладна, а дотогава е бесняла през цялото време например.

Ами не е много бебе - на 1г. и 3м. Гледам да има поне 3 часа и нещо между храненията, но пак се муси.
Отдавна не се впечатлявам, но понякога се дразня, признавам си. Готвиш и после хвърляш, направо си е престъпление.

# 621
  • град-държава
Откакто се задави с една чушка така докато я стържеше със зъби, не смея вече. Парчета давам хляб и само много меки неща. Тогава детето не успя, но аз посинях. Преди ядеше пюретат с парченца, но от месец плюе всяко парче, което има в супа/пюре. Пълна мистерия, защото ювка/кус-кус/звездички/таратор и подобни яде без претенции. Другото настъргано и пасирано. 😤

# 622
Ами те децата са различни, аз престанах да купувам пюрета и каши, не ги иска и това си е. Редовно се дави, защото поради разминаване в превода, докато яде, реве! Дам му храната и изведнъж нещо не му харесва (аз не чатна какво) и се започва блъскане и рев. Отделно, че постоянно се опитва да докопва нашата храна и ако успее и се натъпче, после се мята, ако тръгна да му я отнемам. И понеже не сме си вкъщи само двамата, а на гости на нашите, не мога да съобразявам винаги кой кога яде и да крия неподходящите неща. Важното е че хапва нещо, пък че ме нервира с изблиците си, го преглъщам. Тренирана съм с брат му, също Скорпионче, между другото 😱😱😱!

# 623
Да си кажа и аз за кашите - засега давам само на Хумана, позната фармацевт ми ги препоръча, а и на мен като че ли най ми допаднаха на вкус. Тези на Хип нещо не ми хареса, мисля да пробвам и аз Милупата. Добре, че поне относно храненето не е претенциозна, почти винаги си изяжда всичко. В началото тръгна малко трудно, ама аз не я насилвах, лъжичка - две и като не ще, не ще, нали мляко пие.
Иначе за момента има 5 храненета. Закусва мляко в 8, пюре в 12, каша в 16, мляко в 19 и после преди лягане в 22 пак мляко. Мисля, че е ок - в 8мия месец тежеше 8, 500гр./72, 5см. А понякога в 10 хапваме заедно плод - пъпеш, праскова - и тях много ги обича.

# 624
  • София
До този момент яде зеленчуково пюре с жълтък или месо за обяд и каша/ плодово пюре за следобедна закуска. Млечни хранения не броя т.е. колкото често иска и каквото количество му стигне.

Днес ми донесоха домашен спанак. Започвам да го задушавам. С какво да го комбинирам като зеленчуци? Дадоха ми и цвекло.

Пак да попитам за попарата: някакви пропорции и вид чай да препоръчате.

mardji1, вероятно авокадото придава кремообразна консистенция на кашите. И аз ще пробвам. Като цяло смятам да премина на накиснати, варени и пасирани ядки, но трябва да отделя малко време. Отделно със съответното брашно също се получават нещата. Сега се замислям за белена леща, но още ме е страх да дам, че да не му стане тежко на стомаха.

Скрит текст:
У дома баткото и ММ предпочитат нещо домашно приготвено, което допълнително усложнява нещата. Ако и бебето е такова, има да готвя докато не ги оженя.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 18:47 от missence

# 625
  • град-държава
Аз попара не давам, нито чай, а авокадо тя мрази. Под формата на  течност само АМ, бульон и вода.

# 626
Попарата я правя с вода, сирене и масло, че аз така я обичах 😊. Аз често я правя с пълнозърнест хляб или лимец. Пробвай с една тънка филийка и сирене на око, то бебето ще си покаже.
Спанак бих сготвила с ориз (или киноа) или с малко картофи и моркови. Може да се прибави и месо.
Леща може да се дава червена, тя е по-деликатна за стомаха. Аз купувам от ДМ. Пак там продават и хубави фини овесени ядки, има и едри, а последно купих и едни микс от 5 вида (овес, ръж, ориз и не помня другите).

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 19:56 от Анонимен

# 627
Мишенце, моят батко ядеше много попара и си спомням, че педиатърката ми беше казала да натроша 2 сухара и да поръся с една плочка сирене, примерно колкото кибритена кутийка. Това нещо го заливах с чай от лайка или липа - може би около 100-150 мл. То си зависи детето колко гъсто обича. Моите и двамата обичат по-редички и гладки консистенции.

# 628
  • София
Благодаря ви. Peace Ще опитам попара с вода, с чай, пък дано хареса с нещо. Никой не яде попара у дома- нито аз, нито ММ, нито баткото, та съм леко скептично настроена, но ще предложа на малчо.

Lаdу Stаrdust , ще погледна в DM за зърната. Вкъщи го ядем основно с ориз на фурна и на супа. За бебето ще направя с картофи и моркови, както си предложила. Ако не го хареса, ще направя с ориз.

И мен ме е страх от задавяне, затова купих мрежичка за плодове. Днес дадох малко диня в нея и се получи доста добре. Е, омазване има, ама това да е. Предпочитам го пред задавяне.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 22:18 от missence

# 629
Хич не е болка за умиране, ако не се яде попара. Сиренето и маслото можеш да слагаш в един куп други неща и пак да ги хапва. Дъщеря ми се гнуси от накиснат хляб или сухар в каквото и да било.

Общи условия

Активация на акаунт