Банята - 29-та тема

• 117 919
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ! Преди 19.00 ч.днес поръчахме проект в баня мечта, че ни е близо.  Имат си много серии и модели. Харесаха ни някои и ще видим какво ще излезе. Ще го променяме ми се струва, докато не ни допадне със сигурност нещо и започваме и ние Simple Smile ще пиша и публикувам и тук като са готови нещата

# 691
  • Варна
do_do аз затова написах моделите на плочките за стена, защото излиза цялата серия. Simple Smile
А от плочките за пода са Studio Antracite.
Пожелавам ви скоро да изберете "вашите" плочки, защото ви предстои нещо много, много хубаво  1stroller
  Hug

Много хубава серия, на мен и  Feel Decoro Fusion Bianco ми хареса, обичам геометрии и пачуърк

Тук има баня с тази серия, но много не ми допада как са подредили различните плочки

https://www.tilelook.com/en-GB/users/keraton-keraton-gd2/projects/energy-blu

# 692
  • София
За душ-паравана как е по-добре - с готов праг или праг от плочки? И когато нивото на душовото пространство е по-високо от останалата част на банята пак трябва да си се сложи такъв праг, нали?

# 693
За душ-паравана как е по-добре - с готов праг или праг от плочки? И когато нивото на душовото пространство е по-високо от останалата част на банята пак трябва да си се сложи такъв праг, нали?
LaughingLaughingLaughingFlushed
Ами сигурни ли сте, че душовото пространство е по-високо от останалата част на банята–
Такова нещо не съм виждала да прави някой в  стандартна баня. Това означава, че от там водата ще прелива като каскада. Не праг, а бент ще ви трябва....
Извинявам се ама много смешно ми стана Simple Smile
Разбира се, че готов праг е по-доброто решение. Праг от плочки е не само отживелица, но и много грозно става с тези фугички, обикновено и ласни по ръба.... След време се изронват, трудно се чистаят, абе кофти е, особено ако се правят на овал.
Виж ако е по-ниско душовото пространство, тогава може без праг. Ние току що си направихме така банята. Наклонът ни е към душовото пространство и параванът е отлепен от пода, за да минава от там водата като се мие тоалетната.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 20:52 от drago_2008

# 694
  • София
Ами до колкото аз разбрах, трябвало да се направят на различни нива, за да могат да се направят наклоните...
А този готовия праг как се монтира, върху вече залепени плочки ли?

# 695
А този готовия праг как се монтира, върху вече залепени плочки ли?

И по двата начина става - и преди плочките и върху готови плочки. Но ако прагът минава през два наклона не става върху плочките, защото ще виси някъде.

# 696
  • София
Благодаря, ще го коментираме с майстора, че и той май не е много наясно с този праг. Ако се слага преди плочките предполагам се слага между две плочки примерно? Дали има значение кой от двата варианта ще е, ако нивото позволява и двата..

# 697
Благодаря, ще го коментираме с майстора, че и той май не е много наясно с този праг. Ако се слага преди плочките предполагам се слага между две плочки примерно? Дали има значение кой от двата варианта ще е, ако нивото позволява и двата..

Зависи дали говорим за прав праг, ъглов или заоблен. После зависи и как го искаш - най-добре е плочките да изглеждат така, сякаш прагът лежи върху тях. Т.е. да няма промени в подредбата. Но пък някои хора правят съвсем различна подредба вътре и вън, че даже и с различни плочки. Но ако прагът не минава през два наклона по-лесно е да се залепи върху готовия под. Иначе плочките трябва да се режат по-сложно за да се запази илюзията за ненарушена структура.

Ето пример за монтаж с ненарушена структура. Да се получи това с монтаж на прага преди лепенето е по-трудно.

# 698
  • София
Много благодаря!

# 699
  • Под Сините камъни
Ние сме с излят праг.На мен той повече ми харесва от готовите прагове,а и ми се струва че ще е по лесно за чистене.Ето на тая снимка се вижда малко от него http://banite.snimka.bg/architecture/lyubimi-bani-v-bg-mamma.919914.37276324.big

# 700
  • Варна
Е, няма как нещо с фуги, ръбчета и лайсни да се чисти по лесно, от нещо излято и гладко Hands V

При теб много добре се е справил майстора, а и кабината е правоъгълна, харесва ми.

Скоро се писа във форума за перо, което обира водата и не засъхват капки. В Лидл следващата седмица ще има в комплект с кукичка за окачване.

Смятам да обзаведа квартирантитИ Simple Smile

Пускат и вертикалната телескопична етажерка за баня, ако някой се интересува.

# 701
  • Под Сините камъни
Дорис,нямам наблюдения много за тия готовите прагове.При едни познати така беше намазах със силикон,че не ми се мисли като почернее какво стъргане ще пада.Явно техният майстор си е оставил ръцете.Това мен ме убеди за пореден път че излятият праг е по добре.Ние нямаме лайсна на прага.Майстора  ряза плочките под 45 градуса и стана много добре.
Това пера може и аз да си го вземе.

# 702
  • Бургас
Това перо предполагам ще става и за плочки,не само за стъкло?

# 703
  • Бургас
Нещо не мога да разбера какво е това перо?

# 704
  • Варна
https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=3727 от понеделник за всички, които чакат метална bouquet

Аз съм влюбена в икейската, която си купих по препоръка от форума, и ще пропусна Peace

Общи условия

Активация на акаунт